100 din za vaučer za popust na izlet manastir Tumane - Golubačka tvrđava - manastir Nimnik za 890 dinara!

1400 DIN
Ponuda je istekla

Program putovanja:

Polazak iz Beograda u 7h kod Vaznesenjske crkve, ulica Admirala Geprata.

Vožnja prema manastiru Tumane.

Manastir Tumane osnovan je u drugoj polovini 14. veka, kao zadužbina kosovskog junaka Miloša Obilića. Loveći u gustim šumama, Miloš nehotice ranjava svetog pustinjaka Zosima. Ponevši ga ka svome dvoru da mu izvida rane, na mestu gde se danas nalazi crkva, vitez ču poslednje reči pustinjaka: „Tu me mani i pusti me da umrem“. U znak pokajanja za nenamerno ubistvo svetitelja, Miloš Obilić poče da zida crkvu. Došavši do krova, primio je pismo od kneza Lazara u kome ga vladar poziva da tu dokle je stigao mane zadužbinu i pođe u boj na Kosovo. Po slavnoj kneževoj i Miloševoj smrti, pobožan narod završi manastir i dade mu ime Tuman. U manastiru Tumane se kao najveća svetinja, čuvaju mošti Svetog Zosima Tumanskog, Sinaita čudotvorca. Sveti Zosim je sa mnogobrojnim monasima Sinaitima, došao polovinom 14. veka u Srbiju, tražeći tiho mesto za podvig i molitvu, zaštićen pokroviteljstvom monaholjubivog kneza Lazara. Strogo se podvizavao u isposnici – pećini kamenici sve do smrti. Mošti mu vekovima počivaju u manastirskoj crkvi u Tumanu.Preko puta manastirske crkve uz tumansku reku nalazi se stara vodenica. Dolaskom bratstva tokom 2015. i 2016. godine adaptirana je u predivnu gostoprimnicu, sa pastrmskim ribnjakom. Nedaleko od gostoprimnice, nalazi se mini zoo vrt u kome šetaju lama, magarac, poni, emu ptica, guske, patke, crnoglave ovce i zlatokrile utve. Divan i nesvakidašnji ambijent, oaza duhovnog mira i prirodnih lepota, koji zaista vredi posetiti.

Obilazak manastirskog kompleksa i odlazak do isposnice Svetog Zosima-oko 900m staza kroz šumu.

Polazak do Golubačke tvrđave oko 12.30h.

Golubačka tvrđava je sagrađena u XIV veku. Tokom svoje istorije pripadala je Srbima, Mađarima, Turcima i Austrijancima. Ostaci srednjovekovnog grada Golupca nalaze se na desnoj obali Dunava, na najnepristupačnijem mestu koje predstavlja ulaz u Đerdapsku klisuru. Sam prostor tvrđave pripada Nacionalnom parku Đerdap i u okviru je prirodnog rezervata pod nazivom Golubački grad. Vrednost ovog rezervata ogleda se u postojanju veoma retkih biljnih zajednica i vrsta. Neposredno pre početka Đerdapskog tesnaca, Dunav je najširi u celom svom toku, a u pravcu rumunskog sela Koronine i tvrđave, na sredini reke, viri stena visoka oko 5 m, poznata kao ,,Baba-kaj’’ ( što na turskom znači ,, pokaj se’’ ). Za ovu stenu, kao i za samu tvrđavu, vezuju se mnoge legende koje govore o imenu, životu i smrti, ljubavi i ratu. Poslednjih godina okolina tvrđave je dosta uređena i o njoj danas brine društveno preduzeće Tvrđava Golubački grad.

Obilazak zelene zone Golubačke tvrđave uz vodiča.

Posle obilaska Golubačke tvrđave,  slobodno vreme u Golupcu za ručak.

U popodnevnim časovima polazak do manastra Nimnik. Odlazak u manastir Nimnik, smeštenog u prelepom prirodnom okruženju, nedaleko od sela Kurjače, opština Veliko Gradište. Poznat je pod imenom Marijanski manastir i posvećen je Prenosu moštiju Svetog Nikolaja Mirlikijskog. 

Povratak u Beograd do 19h.

NAPOMENA: AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDNIH LOKALITETA/DESTINACIJA, NASTALIH ZBOG OBJEKTIVNIH OKOLNOSTI, GUŽVI U SAOBRAĆAJU, PROMENE RADNOG VREMENA OBJEKATA KOJI SE OBILAZE I DRUGIH NEPREDVIĐENIH OKOLNOSTI.

U cenu je uključeno:

  • Prevoz modernim turističkim autobusima

  • Usluge licenciranog turističkog vodiča

  • Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno:

  • Individualni troškovi

  • Ulaznica za Golubačku tvrđavu – 450 din. (deca do 15 godina ne plaćaju)

Ocena ponude

5/5 (ocene: 51)
Slobodanka Počevši od prevoznika,pa preko vodiča koja je bila odlična i samog grada.Nisam zamišljala da je Temišvar tako lep grad,tako da sam oduševljena.
Daniela ponuda

Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

FLAMINGO TRAVEL KLUB

Vojvode Milenka 46, Beograd
011 7491 713, 061 522 31 50
info@flamingotravelklub.rs

Napomene

  • Vaučer plaćate 100 din, u agenciji plaćate 890 din!
  • Obavezno je da pre kupovine vaučera kontaktirate turističku agenciju radi provere raspoloživosti kapaciteta i rezervacije termina!
  • Vaučer važi za jednu osobu!
  • Deca do 5-12 godina – plaćaju 1000 din.  imaju sedište u autobusu
  • Deca do 5 godina – gratis, imaju sedište u autobusu i ulaznice
  • Kontakt telefon: 011/2522710, 060/5223152

U cenu je uključeno:

  • Prevoz modernim turističkim autobusima

  • Usluge licenciranog turističkog vodiča

  • Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno:

  • Individualni troškovi

  • Ulaznica za Golubačku tvrđavu – 450 din. (deca do 15 godina ne plaćaju)

Slične ponude