120 din za vaučer za popust za izlet MANASTIR MANASIJA, PARK MAKETA-RESAVSKA PECINA-LISINE-VODOPAD VELIKI BUK za 1190 din!

Ponuda je istekla
Pouzdana agencija
Odlična organizacija
Sjajni vodiči

U cenu je uključeno:

  • vaučer za popust za izlet MANASTIR MANASIJA, PARK MAKETA-RESAVSKA PECINA-LISINE-VODOPAD VELIKI BUK za 1190 din!

Uputite se sa nama u još jednu avanturu. Obilazimo jedan od najznačajninijih spomenika srpske srednjovekovne kulture, zadužbinu Despota Stefana Lazarevića - manastir Manasiju. Potom vas vodimo u Park maketa - postavku srpskih srednjevekovnih manastira koji će vas fascinirati svojom verodostojnošću. Obilazimo Resavsku pećinu, jednu od najstarijih ispitanih u našoj zemlji. Vodimo vas do prelepog vodopada Veliki Buk....

Krenite sa nama u obilazak Manastira Manasija, jednog od najznačajnijih spomenika srpske srednjovekovne kulture i zadužbine despota Stefana Lazarevića. Građen je od 1407 – 1418 godine i pripada tzv. moravskoj školi. Odmah nakon osnivanja, manastir je okupljao obrazovane ljude i postao značajan kulturni centar srpske Despotovine. Ističe se po svojoj arhitekturi, freskama i čuvenoj Resavsko-prepisivačkoj školi. Sastoji iz crkve, velike trpezarije ili škole, tvrđave sa 11 kula od kojih je najveća – Despotova kula. Manastirska crkva posvećena je Svetoj Trojici i druga je po veličini medju srednjovekovnim manastirima.

Park maketa sa postavkom srpskih srednjovekovnih manastira, izgrađenih u odnosu 1:17 u odnosu na stvarnu veličinu objekta. Makete su urađene kao savršena kopija crkava u realnosti.

Resavska pećina, jedna je  od najstarijih ispitanih pećina u našoj zemlji, stara oko 80 miliona godina. Pećinske dvorane, kanali, galerije, nakit star oko 45 miliona godina u crvenoj, žutoj i beloj boji, stalaktiti, stalagmiti, draperije i okamenjeni vodopadi daju posebnu čar unutrašnjosti pećine, te potpuno opravdano nosi epitet resavske lepotice. Resavska pećina je otkrivena 1962. godine, duga je 4,5 km, detaljno je istraženo 2.830 m, a za posetioce je uređeno oko 800 m. Temperatura u Resavskoj pećini je konstantna tokom cele godine i iznosi +7°C, dok vlažnost vazduha varira od 80-100%. Obilazak pećine u pratnji lokalnog vodiča.

Lisine i obilazak vodopada Veliki buk. Vodopad sa 25 m visine smatra se jednim od najlepših i najviših u našoj zemlji. Čarobni vodopad sa jezercetom u podnožju planine Beljanice zaštićen je kao spomenik prirode Lisine 1955. godine i predstavlja specifičnu znamenitost fonda geo nasleđa Srbije.

Program putovanja:

Polazak autobusa iz Beograda sa dogovorenog mesta u prepodnevnim časovima (3 dana pre puta proveriti tačno vreme i mesto polaska). Vožnja autoputem, preko Svilajnca do Despotovca. Obilazak Manastira Manasija, jednog od najznačajnijih spomenika srpske srednjovekovne kulture i zadužbine despota Stefana Lazarevića.

Nastavak puta i obilazak Parka maketa sa postavkom srpskih srednjovekovnih manastira, izgradjenih u odnosu 1:17 u odnosu na stvarnu veličinu objekta. Makete su urađene kao savršena kopija crkava u realnosti.

Nastavak putovanja ka Resavskoj pećini , jednoj od najstarijih ispitanih pećina u našoj zemlji, stare oko 80 miliona godina. Pećinske dvorane, kanali, galerije, nakit star oko 45 miliona godina u crvenoj, žutoj i beloj boji, stalaktiti, stalagmiti, draperije i okamenjeni vodopadi daju posebnu čar unutrašnjosti pećine te potpuno opravdano nosi epitet resavske lepotice.

Nakon obilaska Resavske pećine nastavak puta ka mestu Lisine i obilazak vodopada Veliki buk.

Odlazak na RUČAK u neki od brojnih restorana u neposrednoj blizini vodopada i slobodno vreme za uživanje u bajkovitom okruženju bogate prirode šuma, pašnjaka, ribnjaka …
Povratak za Beograd. Dolazak u Beograd u večernjim časovima. Kraj usluga.

ARANŽMAN OBUHVATA

  •  prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
  • usluge licenciranog turističkog vodiča (predstavnik agencije)
  • troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA

  •  individualne troškove
  • ulaznice i fakultativne izlete

FAKULTATIVNI IZLETI

  • ulaznica u Park maketa–150 rsd
  • ulaznica za Resavsku pećinu i razgledanje sa stručnim vodičem – 350 rsd
  • ručak – 800 rsd

MENI:  

  • Teleća ili riblja čorbica - 1/2 pastrmke ili roštilja 200g
  • Salata
  • Pogača ispod sača

Cene fakultativnih izleta podložne su promenama (minimum za realizaciju je 25 putnika).Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cena u slučaju nedovoljnog broja putnika, koje putnici nisu u obavezi da prihvate.

 

Ocena ponude

4,8/5 (ocene: 57)
Zorica SVE! Od usluge Kupona, zatim agencije AquaTravel, ugodnog autobuskog prevoza sa puno pauza i dobrom brigom vodiča o svakoj sitnici, preko odabira same destinacije koja je, za mene, bila pun pogodak, sa divnim čistim peščanim plažama, pod Platnima, mnogo zelenila, odličan smeštaj u vili Erika, sjajna gazdarica, odlično društvo u grupi nas koji smo odabrali ovaj aranžman, vrhunac su bili i lepi izleti i bezbedan povratak. Zaista divno majsko letovanje sa mnogo utisaka o predivnom gradiću, mirisnim cvetovima, prijatnim ljudima. Da pomenemo i službu u crkvu Sv.Petke, tri puta sam bila na Liturgiji i pričestila se za Spasovdan. Saživela sam se sa mestom na taj način, kao da sam bila kod mojih koji taj dan preslavljaju.
Bosiljka Uglavnom,kompletno zadovoljni sa uslugama...

Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

Aqua Bgd Travel

Beogradska 46. stan 2, Beograd
011/32-33-652; 011/ 30-37-652; 060 / 32-33-652
rezervacije@aquatravel.rs; office@aquatravel.rs

Napomene

  • Vaučer plaćate 120 din, u agenciji plaćate 1190 din!
  • Podaci su informativnog karaktera, sve informacije preuzeti sa sajta agencije!
  • Pre uplate proveriti broj slobodnih mesta!
  • Rezervacije i informacije na: 011/32-33-652, 011/ 30-37-652, 011/65-50-382,
    rezervacije@aquatravel.rs
  • Nakon krajnjeg označenog roka iskoristivosti vaučer nije moguće iskoristiti!

ARANŽMAN OBUHVATA

  • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
  • usluge licenciranog turističkog vodiča (predstavnik agencije)
  • troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA

  • individualne troškove
  • ulaznice i fakultativne izlete

Slične ponude