140 din za vaučer za popust na izlet Subotica – Palićko jezero – Hajdukovo (vinarija) za 1390 dinara!

1590 DIN
Ponuda je istekla

Palić se nalazi 8 km istočno od Subotice, 20 km od graničnog prelaza Horgoš, 170 km od Beograda. Palić se prvi put pominje 1462. godine pod imenom Palij. Početak turizma na Paliću se računa od 1845. godine, kada je izgrađeno prvo banjsko kupatilo – gostionica u kojoj su postavljene drvene kade u kojima se moglo kupati u zagrejanoj vodi. U godinama koje slede izgrađena su nova kupatila, objekti za smeštaj i letnjikovci imućnijih trgovaca i veleposednika.  Veliki radovi na izgradnji Palića traju od 1902. do 1912. godine, kada se grade Vodotoranj, „Ženski štrand“, „Velika terasa“, „Muzički paviljon“ i hotel „Jezero“, a park rekonstruiše u baroknom stilu. Palić je u to vreme upoređivan sa Karlovim Varima, Visbadenom i Sent Moricom. U drugoj polovini 20. veka grade se novi hotelski kapaciteti i sportsko-rekreativni tereni.  Voda Palićkog jezera je sumporovita, alkalna i murijatična, temperature 25°C, sadrži litijum i rubidijum, koji pomažu u lečenju reumatičnih i nervnih oboljenja. Palić je poznat po „Velikom parku“, koji je 1842. godine, sađenjem bagremova i kanadskih topola i uređen po uzoru na engleske vrtove, sa vijugavim stazama, umesto tradicionalno ravnih i simetričnih. Na glavnom ulazu u park je Vodotoranj, a na centralnom mestu je „Velika terasa“, višenamenski objekat, prvobitno namenjen zabavi, a kasnije je prepuštena sportistima. U blizini su „Letnja pozornica“, gde se održava „Međunarodni filmski festival“ i „Muzički paviljon“, namenjen promenadnim koncertima subotičkih muzičara.  Zoološki vrt je još jedno od mesta po kome je Palić prepoznatljiv, gde se životinje čuvaju bez klasičnog kaveza, sa sistemom suvih i vodenih kanala. Posebno je atraktivna jedna od najstarijih građevina, „kuća labudova“, koja ima oblik srednjevekovnog zamka.  Palić pruža izuzetne mogućnosti za sport i rekreaciju. Jezero je u obliku nepravilne elipse i da bi se obišlo treba pešačiti 17 km. Na obali jezera postoje uređena kupališta. „Ženski štrand“ je slikovito secesijsko zdanje koje ukazuje na izvorište ideje u narodnom graditeljstvu-sojenice nad vodom. Turisti se na jezeru mogu baviti veslanjem, jedriličarstvom i ribolovom, a u okolini jezera su lovišta.

Poseta vinariji u Hajdukovu. Vina vinogradara i vinara Lasla Huperta iz Hajdukova, mesta nadomak Subotice, na odličan način pokazuju kvalitet vina proizvedenih u subotičko-horgoškoj peščari, čiji su pitomi vinogradi i dobri podrumi simboli tih peskovitih terena. Vinarija Vinski dvor poseduje sedam hektara kvalitetnih plantažnih vinograda na kojima se gaji deset sorti grožđa, među kojima i retke kadarka, kevidinka, ezerjo, šasla i portugizer. Čak četiri sorte su autohtone i od davnina se uzgajaju oko Palića. Kao diplomirani inženjer agronomije i nosilac titule „viteza Vinskog reda“, Laslo Hupert pokušava da dugu istoriju ovdašnjih vinogradara i vinara pretoči u posao za 21. vek i prilagodi zahtevima savremenog tržišta. Posetioci vinarije mogu da probaju devet vrsta vina u starom podrumu sa hrastovim bačvama, uz svetlost sveća, dok vlasnik daje detaljne informacije o svakom vinu i vrsti hrane uz koju se ono slaže. Posetiocima na raspolaganju stoji i restoran, kao i apartmani, kako posle degustacije ne bi morali daleko da idu.

Subotica se prvi put spominje u drugoj polovini 13. veka. O životu ljudi na ovom području govore arheološki nalazi stariji od 3000 godina. Subotički posed često je menjao vlasnike, od kralja Alberta, Janoša Hunjađija, Matije Korvina, Janoša Pongraca (koji je sagradio tvrđavu 1470) do kralja Vladislava II i porodice Török.
Pod vlast Austro-Ugarske vratila se 1686. 1743. je Subotica proglašena slobodnim gradom, a 1779. i slobodnim kraljevskim gradom. Taj se datum pokazao kao jedan od najvažnijih u istoriji grada, od kada se grad zove Maria-Theresiopolis.Poseban procvat doživela je krajem 19. veka. U to vreme izgrađena je većina građevina koje i danas čine lepotu grada. Pošto je to bilo doba kulminacije secesije, te građevine su gotovo bez izuzetka građene u tom stilu, a prepoznatljive su kao vredni primeri Mađarske varijante.

Program putovanja:

Polazak iz Beograda u 8h kod Vaznesenjske crkve, ulica Admirala Geprata.

Vožnja autoputem do Subotice. Pešačka tura -razgledanje grada uz pratnju vodiča – Gradska kuća, Narodno pozorište, Rajhlova palata, Sinagoga…Slobodno vreme.

U cenu je uključeno:

  • Prevoz modernim turističkim autobusima

  • Usluge licenciranog turističkog vodiča

  • Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno:

  • Individualni troškovi

  • Ulaznice za posete u Subotici-Gradska kuća-150 rsd, Zoo vrt Palić-250 rsd

  • Degustacija vina

  • Ručak

Ocena ponude

5/5 (ocene: 51)
Slobodanka Počevši od prevoznika,pa preko vodiča koja je bila odlična i samog grada.Nisam zamišljala da je Temišvar tako lep grad,tako da sam oduševljena.
Daniela ponuda

Pitanja

natasa
13.6.2020. 09:53
Da li ce biti polasci i putnika i iz N.S.
Kupoman
Nataša,  Postoji mogućnost polaska iz Novog Sada, bez doplate, samo je potrebno prilikom rezervacije mesta da proverite sa kolegama iz agencije gde u Novom Sadu mogu da Vas sačekaju. :)

Gde iskoristiti vaučer?

FLAMINGO TRAVEL KLUB

Vojvode Milenka 46, Beograd
011 7491 713, 061 522 31 50
info@flamingotravelklub.rs

Napomene

  • Vaučer plaćate 140 din, u agenciji plaćate doplatu za izlet 1390 din!
  • Obavezno je da pre kupovine vaučera kontaktirate turističku agenciju radi provere raspoloživosti kapaciteta i rezervacije termina!
  • Vaučer važi za jednu osobu!
  • Postoji mogućnost polaska iz Novog sada, bez doplate, samo je potrebno naglasiti u agenciji prilikom rezervacije!
  • Kontakt telefon: 011/2522710, 060/5223152

U cenu je uključeno:

 

  • Prevoz modernim turističkim autobusima
  • Usluge licenciranog turističkog vodiča
  • Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno:

 

  • Individualni troškovi
  • Ulaznice za posete u Subotici - Gradska kuća - 150 rsd, Zoo vrt Palić - 250 rsd
  • Degustacija vina
  • Ručak

Slične ponude