160 din za vaučer na popust na izlet ŽIČA-MAGLIĆ-STUDENICA za 1590 din!

Ponuda je istekla
Pouzdana agencija
Odlična organizacija
Sjajni vodiči

Studenica je zadužbina osnivača Srpske dinastije Nemanjić i nalazi se na listi UNESCO a Žiča je manastir u kom su se krunisali srpski vladari. Ukoliko Vam priča o srednjevekovnoj srpskoj istoriji, kulturi i umetnosti, nesvakidašnja priroda sa najlepšim pejzažima i srednjevekovnim utvrđenjima, jednostavne lepote običnih  srpskih sela  i konzumaciju srpskih domaćih jela u nekim od najstaijih etno kafana deluju interesantno,  pođite sa nama i upoznajte dva naša najznačajnija srednjevekovna manastira koji predstavljaju temelje srpske države, srpske pravoslavne crkve, istorije i kulture srpskog naroda!

PROGRAM PUTOVANJA:

BEOGRAD-ŽIČA-MAGLIČ-SELO BOGUT – STUDENICA-BEOGRAD

Polazak autobusa iz Beograda sa dogovorenog mestau prepodnevnim časovima(3 dana pre puta proveriti tačno vreme i mesto polaska). Dnevna vožnja u pravcu Kraljeva do Žiče.

Obilazak Manastira Žiče, srpskog srejednjevekovnog manastira čiji je ktitor Stefan Nemanjić, rođeni brat Svetog Save, poznat pod nazivom Stefan Prvovenčani. U 13. veku Žiča postaje sedište srpske pravoslavne crkve uzdignuta na rang arhiepiskopije a Sava Nemanjić prvi srpski arhiepiskop. Žiča je mesto krunisanja prvog srpskog kralja Stefana Nemanjića i još šest kraljeva iz roda Nemanjića, zbog čega je poznata i kao Sedmovrata. Glavna manastirska crkva podignuta  je u Raškom stilu i posvećena Vaznesenju Hristovom. Kroz istoriju, manastir je više puta rušen i obnavljan a 1979. godine je proglašen spomenikom kulture od izuzetnog značaja pod zaštitom republike Srbije.

Nastavak vožnje putem kroz prelepu ut Dolinu Jorgovana i panoramsko razgledanje nesvakidašnje prirode i tragova prošlosti poput utvrđenog grada Maglič. Veličanstvena srednjevekovne utvrda iz 13 veka, smeštena je na samom vrhu brda na sajura Jakšić mo 100 m.  od klisure koju formira reka Ibar, praveći oštru okuku oko podnožja brda. U srednjevekovnom periodu, Maglič je nosio titulu zaštitnika i čuvao celu Rašku, Žičku i Pećku patrijaršiju, i što je najvažnije manastire Žiču i Studenicu. Iako se ne zna ko je ktitor ovog utvrđenja veruje se da je to bio Stefan Prvovenčani. Pešačenje do samog utvrđenja grada Magliča ukoliko postoje bezbedonosni uslovi za prelazak preko mosta na Ibru ili foto stop pauza.

Nastavak putovanja do sela Bogutovac. Fakultativno: ručak u čuvenom restoranu kod Mira, jednom od najstarijih restorana koji datira još iz davne 1826. godine i to u posedu iste porodice nadaleko poznat po gostoprimstvu  domaćina, domaćoj i ukusnoj hrani. Nastavak putovanja i obilazak manastira Studenice. Studenica je jedan od najvećih i najbogatijih manastira Srpske pravoslavne crkve osnovan 1190. godine. Zadužbina je velikog župana Stefana Nemanje, osnivača srednjevekovne srpske države i njegove supruge Ane, čije mošti i počivaju u ovom manastiru. Glavna crkva posvećena je Uspenju presvete Bogorodice. Smatra se krunskim ostvarenjem srednjovekovne srpske kulture i umetnosti, te je zbog tih svojih vrednosti 1986.g. uvršćena na UNESCO listu svetske kulturne baštine. 

Povratak za Beograd. Dolazak u Beograd u večernjim časovima. Kraj usluga

ARANŽMAN OBUHVATA:

  • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
  • usluge licenciranog turističkog vodiča (predstavnik agencije)
  • troškove organizacije putovanja
     

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • individualne troškove
  • ulaznice i fakultativne izlete

FAKULTATIVNI IZLETI:

  • ulaznica za manastir Žiča – 50 rsd
  • ručak u etno restoranu kod Mira  –  rsd

Cene fakultativnih izleta podložne su promenama (minimum za realizaciju je 25 putnika). Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cena u slučaju nedovoljnog broja putnika, koje putnici nisu u obavezi da prihvate.

Ocena ponude

4,8/5 (ocene: 57)
Zorica SVE! Od usluge Kupona, zatim agencije AquaTravel, ugodnog autobuskog prevoza sa puno pauza i dobrom brigom vodiča o svakoj sitnici, preko odabira same destinacije koja je, za mene, bila pun pogodak, sa divnim čistim peščanim plažama, pod Platnima, mnogo zelenila, odličan smeštaj u vili Erika, sjajna gazdarica, odlično društvo u grupi nas koji smo odabrali ovaj aranžman, vrhunac su bili i lepi izleti i bezbedan povratak. Zaista divno majsko letovanje sa mnogo utisaka o predivnom gradiću, mirisnim cvetovima, prijatnim ljudima. Da pomenemo i službu u crkvu Sv.Petke, tri puta sam bila na Liturgiji i pričestila se za Spasovdan. Saživela sam se sa mestom na taj način, kao da sam bila kod mojih koji taj dan preslavljaju.
Bosiljka Uglavnom,kompletno zadovoljni sa uslugama...

Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

Aqua Bgd Travel

Beogradska 46. stan 2, Beograd
011/32-33-652; 011/ 30-37-652; 060 / 32-33-652
rezervacije@aquatravel.rs; office@aquatravel.rs

Napomene

  • Vaučer plaćate 160 din, u agenciji plaćate 1590 dinara!
  • Podaci su informativnog karaktera, sve informacije preuzeti sa sajta agencije!
  • Pre uplate proveriti broj slobodnih mesta!
  • Rezervacije i informacije na: 011/32-33-652, 011/ 30-37-652, 060 / 32-33-652,  office@aquatravel.rs, rezervacije@aquatravel.rs
  • Nakon krajnjeg označenog roka iskoristivosti, vaučer nije moguće iskoristiti!

ARANŽMAN OBUHVATA:

  • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
  • usluge licenciranog turističkog vodiča (predstavnik agencije)
  • troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • individualne troškove
  • ulaznice i fakultativne izlete

 

 

 

 

Slične ponude