25200 din za CT koronarografija na 128-slajsnom skeneru sa kontrastom + cd i izveštaj radiologa u "Puls kardiološki centar"!

28000 DIN
Ponuda je istekla

U cenu je uključeno:

  • CT koronarografija na 128-slajsnom skeneru sa kontrastom
  • cd
  • izveštaj radiologa

Šta je CT Koronarografija?

Kardiovaskularne bolesti (KVB) bolesti srca i krvnih sudova su vodeći uzrok smrti u svetu a i u Srbiji. U kardiovaskularne bolesti spadaju : koronarna bolest, cerebrovaskularne bolesti, periferna arterijska bolest, reumatska srčana bolest, urođene srčane bolesti , duboka venska tromboza i plućna tromboembolija, infarkt srca ili infarkt mozga (šlog)

Koronarografija je metod snimanja srčanih arterija koji pomaže u utvrđivanju da li je nakupljanje plaka suzilo koronarne arterije. Plak je napravljen od različitih supstanci poput masti, holesterola i kalcijuma koji se talože duž unutrašnje obloge arterija.Plak, koji se vremenom nakuplja, može smanjiti ili u nekim slučajevima potpuno blokirati protok krvi.

Koronarografija je pregled koji koristi intravensku primenu jodnog kontrastnog sredstva i CT skener za ispivanje arterija koje dovode krv u srčani mišić.

Multislajsno CT snimanje – MSCT je bezbolna, bezbedna, minimalno invazivna metoda i može se sprovesti vrlo brzo i bez rizika. Bitno je napomenuti činjenicu da što je aparat noviji i sa što više slajsova, onda se pored preciznijih snimaka koje dobijamo, smanjuje i vreme samog pregleda uz minimlane doze zračenja. Puls kardiološki centar koristi najmoderniji 128-sljasni Philips Incisive CT aparat a preglede izvode iskusni radiolozi sa višedecenijskim iskustvom.

Prednost CT koronarografije je njena neinvazivnost. Alternativni test, kateterizacija srca pomoću koronarnog angiograma, je invazivna metoda. Kateterizacija ima više komplikacija povezanih sa postavljanjem dugog katetera u prepone ili arterije zgloba koji se protežu sve do srca i kretanjem katetera u krvnim sudovima. Invazivna kateterizacija zahteva više vremena da se pacijent oporavi. Glavna prednost CT snimanja je u tome što može istovremeno da vidi kosti, meka tkiva i krvne sudove. Iz tog razloga je CT skener pogodan za identifikovanje drugih razloga za vašu nelagodu, poput povrede aorte ili krvnog ugruška u plućnim arterijama.

Kada se izvodi CT snimanje sa kontrastnim sredstvom potrebna je analiza Uree i Kreatinina koju je potrebno doneti na zakazano snimanje. Ukoliko nemate potrebne nalaze možemo ih uraditi u Puls kardiološkom centru po ceni od 2.000 dinara a u nalaze će biti uključen i lipidni status, ukupni holestrol, HDL, LDL, trigliceridi, GGT, eGFR, glikemija, natrijum i klacijum a rezultati će biti gotovi za 20 minuta. Sa sobom ćete poneti izveštaj lekara koji Vas upućuje na

CT snimanje. Kroz venu obično na šaci, biće ubrizgano sredstvo na bazi joda kako bi se snimane regije bolje prikazale. Prilikom postavljanja intravenske kanile osetićete blagi ubod kako bi igla bila pravilno plasirana. Nakon pregleda kanila će biti odstranjena i mali flaster biće stvaljen na mesto uboda. Koronarografija na multislajsnom skeneru zajedno sa pripremom traje od 5-15 minuta. Sama sekvenca snimanja traje oko minut. Nakon obavljenog pregleda dobićete CD sa snimkom Vašeg pregleda kao i izveštaj sa detaljnim opisom radiologa. Vreme čekanja izveštaja može biti između 15 – 60 minuta nakon pregleda u zavisnoti od uočenih promena koje je potrebno detaljno opisati. Ukoliko ne želite da čekate izveštaj, možemo ga proslediti i na Vašu email adresu.

Ocena ponude

5/5 (ocene: 2)
Nataša fantastican lekar i kvalitetno medicinsko osoblje
Sanja Dragicevic професионализам

Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

Specijalna bolnica iz interne medicine "Puls kardiološki centar"

Jurija Gagarina 22m, L11 A-blok, Beograd, Beograd

Vaučer važi

do 10.1.2022.

Napomene

  • Vaučer obuhvata: CT koronarografija na 128-slajsnom skeneru sa kontrastom+cd i izveštaj radiologa!
  • Jedan vaučer važi za jednu oosbu!!
  • Možete kupiti više vaučera!
  • Obavezno zakazivanje termina unapred!
  • Obavezno je poneti na pregled odštampan vaučer!
  • Ne postoji mogućnost biranja lekara!
  • Kontakt telefoni: 011/7555000
  • Radno vreme: radnim danima od 08h-20h, subotom od 08-15h!
  • Ukoliko niste u mogućnosti da dođete u zakazano vreme, potrebno je blagovremeno otkazati i zakazati nov termin u suprotnom će se kupon smatrati iskorišćenim!
  • Nakon krajnjeg označenog roka iskoristivosti, vaučer nije moguće iskoristiti!

Slične ponude