1099 din za izlet Golubac - Srebrno jezero!

1800 DIN
Ponuda je istekla
Odlična organizacija
Ljubazni vodiči
Višegodišnje iskustvo

Cena uključuje:

  • izlet Golubac - Srebrno jezero

Srebrno jezero je veštačko jezero na desnoj obali Dunava i predstavlja njen nekadašnji rečni rukavac koji je danas zatvoren dvema branama. Nalazi se na području Braničevskog okruga u istočnoj Srbiji, na dva kilometra od Velikog Gradišta. Prosečne je širine od 300 m, a prosečne dužine od 14 km. Samo jezero je u širokoj maloj dolini Dunava, ali je okruženo brdima od 282 metara ka severu (Gorica brdo), 362 metara ka jugu (Lipovača brdo), dok je ceo zapadni deo doline zatvoren od strane Velikog brda i njegovog najvišeg vrha (324 metara Anatema). Ušće reke Pek u Dunav, poznato po svom obrnutom toku tokom visokog vodostaja, nalazi se južno od jezera.

Istorijska nalazišta srednjovekovnog grada-tvrđave u Golupcu i Ramu takođe su u blizini jezera, kao izvor Hajdučka voda. Na oba dela koji povezuju jezero sa Dunavom jezero je pregrađeno a potom je i premešten 1971. godine, put Veliko Gradište-Zatonje koji prelazi na kopno. Ostala naselja na jezeru su Biskuplje i Kisiljevo.

Srebrno jezero ima nepravilan oblik luka, i zauzima površinu od 4 km². Nalazi se na nadmorskoj visini od 70 metara i duboko je 8 metara. Voda je bistra zbog nedostatka zagađenja i prirodne filtracije vode kroz mnogo peščanih dina. Jezero je bogato ribom, uključujući amura, šarana, soma, štuke, smuđa i ostalih slatkovodnih ribaJezero je popularna destinacija za odmor i ribolov decenijama, ali odnedavno privlači turiste iz svih krajeva centralne Srbije, uprkos nedostatku smeštaja. Jezero ima jedan hotel „Srebrno jezero“, nekoliko restorana i T-pansiona, vikend-naselja, najveći auto-kamp park u Srbiji.

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak iz Beograda autobusom oko 07:00 h sa parkinga kod Starog Sajmišta. Manastir Tumane iz 14. veka, za čije ime se vezuje nekoliko predanja o srpskom junaku Milošu Obiliću. Po jednom od njih Obilić je tokom lova slučajno ranio isposnika Zosima Sinajita. Kada ga je odneo vidaru na lečenje, ranjenik mu reče „Tu mani – Nema leka, pusti da tu umrem“. Kako bi okajao svoj greh, Obilić je počeo sa gradnjom manastira u koji bi položio mošti pustinjaka. Tokom gradnje manastira, stigao mu je poziv od kneza da krene u boj – „Tu mani, pa pođi na Kosovo“. Od ovog dvostrukog „Tu mani“ nastalo je ime manastira Tumane. Po dolasku u manastir Tumane, poklonjenje moštima Svetog Zosima Tumanskog, Svetog Jakova Arsovića i Čudotvornoj Ikoni Presvete Bogorodice Kurske, koju su na poklon doneli ruski monasi. Slobodno vreme za obilazak manastira. Nastavak puta ka Golubačkoj tvrđavi. Golubačka tvrđava odnosno Golubački grad – je srednjovekovna tvrđava i spomenik kulture koji potiče još iz 14. veka, a nalazi se u okviru Nacionalnog parka Đerdap. Sačinjen od deset kula i dve kapije, na samoj obali Duvana, predstavlja velelepnu građevinu od dubokog kulturno-istorijskog značaja. Slobodno vreme za fotografisanje tvrdjave sa spoljne strane. Fakultativno krstarenje Dunavom u trajanju od oko pola sata, kao i fotografisanje tvrdjave sa Dunava. Nastavak putovanja do Srebrnog jezera. Srebrno jezero je veštačkog jezero na desnoj obali Dunava, ima prosečnu širinu od 300 metara, a dugačko je oko 14 kilometara. Fakultativni ručak, slobodno vreme za šetnju i razonodu. Dolazak na mesto polaska u večernjim časovima.

Cena aranžmana obuhvata:

  • prevoz turističkim autobusom 16 do 90 sedišta na datoj relaciji (AC, CD-DVD oprema)
  • turistički pratilac tokom putovanja
  • troškove organizacije i vođenje puta

Cena aranžmana ne obuhvata:

  • fakultativni ručak
     
  • fakultativno krstarenje Dunavom 350 din.

Ocena ponude

4,7/5 (ocene: 528)
Andrea S obzirom da prvi put putujem preko agencije Lavli travel, veoma sam zadovoljna. Organizacija i vodič (Ljilja) su ispunili moja očekivanja. Svaki dogovor između putnika, vodiča i vozača je ispoštovan. Sve pohvale
Zarko Sve. Bus, vozači, vodič Maja, hotel, doručak

Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

Lavli travel

Budimska 7, Beograd
011/32-90-988

Napomene

  • Vaučer obuhvata: izlet Golubac - Srebrno jezero!
  • Podaci su informativnog karaktera, sve informacije preuzeti sa sajta agencije!
  • Pre uplate proveriti broj slobodnih mesta!
  • Odmah po dobijanju vaučera izvrsite rezervaciju mesta slanjem vaučera i podataka putnika (ime i prezime, godina rođenja, mobilni kontakt telefon) na mail agencije info@lavli.rs. U roku od 24h agencija će vam poslati odgovor na rezervaciju
  • Radno vreme agencije: od ponedeljka do petka od 09:00 do 19:00h i subotom od 10:00 do 14:00h!
  • Nakon krajnjeg označenog roka iskoristivosti, vaučer nije moguće iskoristiti!
  • VAŽNA INFORMACIJA -  Agencija dva dana pred putovanje šalje putnicima SMS obaveštenje, sa informacijom o mestu i vremenu polaska. U koliko ne dobijete SMS jedan dan pre putovanja, molimo Vas da kontakirate agenciju. SMS se šalje nosiocu ugovora ili rezervacije i istu je dužan da prosledi saputnicima.

Cena aranžmana obuhvata:

  • prevoz turističkim autobusom 16 do 90 sedišta na datoj relaciji (AC, CD-DVD oprema)
  • turistički pratilac tokom putovanja
  • troškove organizacije i vođenje puta

Cena aranžmana ne obuhvata:

  • fakultativni ručak
     
  • fakultativno krstarenje Dunavom 350 din.

Slične ponude