170 din za vaučer za popust na izlet u NIŠ i Nišku banju za 1690 dinara!

1990 DIN
Ponuda je istekla

U cenu je uključeno:

  • vaučer za popust na izlet u NIŠ i Nišku banju za 1690 dinara!

Program putovanja:

Polazak iz Beograda u 7:00 h. Vožnja autoputem prema Nišu.

Nastavak puta prema brdu Čegar, gde se odigrala čuvena bitka na Čegru. Obilazak spomenika – simbola srpskog vojnog logora, podignutog povodom pedesetogodišnjice oslobođenja Niša od Turaka.

Odlazak do Ćele-kule, spomenika jedinstvenog u svetu, gde se nalaze 952 lobanje boraca izginulih u čuvenoj Bici na Čegru 1809. godine, predvođeni hrabrim Stevanom Sinđelićem. Obilazak Ćele-kule uz istorijski čas kustosa. Obilazak Nacističkog logora, jedinog sačuvanog na teritoriji Srbije, iz koga je u februaru 1942.godine uspešno izvedeno bekstvo logoraša.

Obilazak Niške tvrđave,gradskog utvrđenja u centru Niša.                                                                                   

Istorija niške Tvrđave počinje pre više od 2000 godina, u I veku nove ere, kada rimske legije prodiru iz pravca juga i na obali reke formiraju vojni logor. Uz vojni logor koji se nalazio u centralnom delu današnje Tvrđave počinje da se razvija naselje koje ubrzo prerasta u „rimski municipijum“ – Naisus, o čemu svedoče zapisi grčkog geografa Klaudija Ptolomeja iz II veka.U Naissusu je 27. februara 274. godine rođen jedan od najvećih državnika u istoriji Evrope, Konstantin Veliki. U periodu kada počinje priča o Konstantinu Velikom, antički Naisus (današnji Niš) bio je centralno mesto rimske pokrajine Gornja Mezija. Nevelik po broju stanovnika (20000), ali značajan kao trgovački, vojni i administrativni centar, Naisus se brzo razvijao i širio van zidina Tvrđave.Centralno gradsko jezgro, koje se nalazilo na području današnje Tvrđave, bilo je izgrađeno prema pravilima rimskog urbanizma. Centralni deo činio je raskošni trg (forum) ukrašen statuama rimskih božanstava, oko kojeg su se nalazile upravne zgrade, vojni objekti, radionice i bazilika.Ostaci pojedinih objekata iz tog perioda mogu se i danas videti u niškoj Tvrđavi (lapidarijum,antičke terme, objekat sa svodovima, antička ulica i palata sa oktogonom).Kada je knez Lazar saznao da je Niš osvojen, rekao je: „Od njega tvrđeg grada nisam imao. Kad je on osvojen, šta vrede ostali?“

Spomenika Oslobodiocima Niša na Trgu Kralja Milana

Spomen-obeležje najznačajnijem rimskom imperatoru rođenom u Nišu simbolično je podignuto na početku mosta na Nišavi koji vodi ka Tvrđavi, u kojoj je Konstanin proveo veći deo svog detinjstva. Spomenik prikazuje lik cara Konstanina i Hristov monogram, simbol koji mu se ukazao na nebu noć pre bitke na Milvijskom mostu (312.)

Spomenika Oslobodiocima Niša na Trgu Kralja Milana

Kazandžijskog sokačeta, poslednje sačuvane ulice nekadašnje niške čaršije, koja je početkom 19. veka bila zanatlijski sokak…

Odlazak do Arheološke sale u centru Niša gde se, između ostalih, nalaze i arheološki predmeti pronađeni na lokalitetu Medijana.

Slobodno vreme posle razgledanja za ručak.

Odlazak do Niške Banje i slobodno vreme do polaska za Beograd.

Dolazak u Beograd oko 21h.

NAPOMENA: AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDNIH LOKALITETA/DESTINACIJA, NASTALIH ZBOG OBJEKTIVNIH OKOLNOSTI, GUŽVI U SAOBRAĆAJU, PROMENE RADNOG VREMENA OBJEKATA KOJI SE OBILAZE I DRUGIH NEPREDVIĐENIH OKOLNOSTI.

U cenu je uključeno:

  • Prevoz modernim turističkim autobusima
  • Usluge licenciranog turističkog vodiča
  • Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno:

  • Individualni troškovi
  • Ulaznice za lokalitete po programu, Čegar, Ćele kula, Arheološka sala, Logor (oko 400rsd)
  • Ručak

Ocena ponude

5/5 (ocene: 51)
Slobodanka Počevši od prevoznika,pa preko vodiča koja je bila odlična i samog grada.Nisam zamišljala da je Temišvar tako lep grad,tako da sam oduševljena.
Daniela ponuda

Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

FLAMINGO TRAVEL KLUB

Vojvode Milenka 46, Beograd
011 7491 713, 061 522 31 50
info@flamingotravelklub.rs

Napomene

  • Vaučer plaćate 170 din, u agenciji plaćate 1690 din!
  • Vaučer važi za jednu osobu!
  • Obavezno je da pre kupovine vaučera kontaktirate turističku agenciju radi provere raspoloživosti kapaciteta i rezervacije termina!
  • Kontakt telefon: 011/2522710, 060/5223152

U cenu je uključeno:

  • Prevoz modernim turističkim autobusima
  • Usluge licenciranog turističkog vodiča
  • Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno:

  • Individualni troškovi
  • Ulaznice za lokalitete po programu, Čegar, Ćele kula, Arheološka sala, Logor (oko 400rsd)
  • Ručak

Slične ponude