100 din za vaučer za popust na izlet Iriški venac-Petrovaradinska tvrđava-obilazak podzemnih galerija-Velika Remeta-Sremski Karlovci za 1100 dinara!

1390 DIN
Ponuda je istekla

Program putovanja:

Polazak iz Beograda u 8h sa stare Glavne železničke stanice, Savski trg.

Vožnja do Iriškog venca. Retki su oni , koji  nisu čuli za Iriški venac  ili bar, nekom prilikom,   nisu  prešli  preko  ovog ,čuvenog prevoja  na Fruškoj gori,  najviše  kote  magistralnog puta:  Šabac-Ruma – Novi Sad,  raskrsnice sa  čuvenim Partizanskim putem i još poznatijeg  izletišta  Nacionalnog parka Fruška gora. Spomenik “Sloboda” podignut je u čast palih boraca i predstavlja simbol Narodnooslobodilčke borbe protiv fašizma u Drugom svetskom ratu. Otkriven je 1951. godine, a autor je skulptor Sreten Stojanović. Spomenikom dominira visoki obelisk na čijem se vrhu nalazi predstava žene – oličenje slobode – sa visoko podignutim rukama kao gest kojim se poziva na ustanak. Na postolju iz koga se uzdiže obelisk nalazi se grupa naoružanih partizana. Na bočnim stranama spomenika nalaze se bronzani reljefi sa prikazima stradanja, otpora i borbe. Obelisk i prateći zidovi su izgrađeni od krečnjačkog kamena sa Fruške gore. Najveći je spomenik na Fruškoj gori, a lokacija je sa razlogom odabrana kako bi se obelisk, simbol slobode i otpora, mogao videti sa prilaza Iriškom vencu. Konfiguracija terena  i trasa  glavnog puta, na ovoj izuzetno frekventnoj raskrsnici, uglavnom  iznenadi slučajne prolaznike, kratkim ali filmski uzbudljivim  prizorom  raskošne prirode i velikog broja  posetilaca.

Posle kratke pause odlazak do Petrovardinske tvrđave.Petrovaradinske tvrđave, koja je sa svojom monumentalnom arhitekturom, podzemnim galerijama i čudesnim lavirintima, jedan od simbola Novog Sada. Sa platoa Sahat-kule pruža se panoramski pogled na Novi Sad i Dunav. Unutar kompleksa nalaze se Muzej grada, Planetarijum i niz umetničkih ateljea. U julu mesecu ovde se održava međunarodno poznati muzički EXIT festival. Svoj današnji oblik Petrovaradinska tvrđava dobila je krajem18. veka, ali je građena i rušena vekovima unazad. Petrovaradinska tvrđava je odavno izgubila stratešku i odbrambenu funkciju.Petrovaradinski gradić, sa uskim ulicama i baroknim zdanjima, posebna je ambijentalna celina, a među znamenitostima ističu se: Samostan Sv.Jurija, Crkva Sv. Petra I Pavla, Magistrat, Vojna bolnica, rodna kuća Bana Jelačića. Sahat-kula je jedinstvena po časovniku na kome mala kazaljka pokazuje minute, a velika sate.

Posebno je značajno podzemlje Tvrđave na četiri sprata, sa 16 kilometara hodnika i domorišta kao i veliki bunar, kao rezerva snabdevanja vodom u slučaju duže opsade tvrđave. Obilazak podzemnih galerija uz stručne vodiče Muzeja grada Novog Sada u trajanju oko 45minuta Za one koji ne idu u obilazak podzemnih galerija – slobodno vreme.

Nastavak putovanja do jednog od fruškogorskih manastira Velika Remeta, posvećenom Sv.Dimitriju.Po predanju, manastir je sagradio kralj Dragutin kada je u lovu pao sa konja i ostao trajno hrom, posle čega je predao vlast svom mlađem bratu Milutinu. U zvaničnim dokumentima kao manastir Velika Remeta pominje se 1526godine.

Posle posete manastiru, nastavak putovanja do Sremskih Karlovaca.

Sremski Karlovci – Srpski, pravoslavni, duhovni centar sa najstarijom Gimnazijom i Bogoslovijom. Bermet, desertno vino spravljeno sa lekovitim travama, zaštitni je znak ovog vojvođanskog mesta, koje je pila i čuvena Marija Terezija i koje se nalazilo na vinskoj karti zlosrećnog Titanika. Pešačka tura (trajanje oko dva sata) kroz ovaj predivni vojvođanski i poseta: Crkvi Sv.Nikole, Patrijaršijskom dvoru, Gimnaziji.

Ručak u Sremskim Karlovcima: neki od vojvođanskih specijaliteta, domaća kafa, čašica bermeta i čuveni karlovački kolač – kuglof (fakultativno).  Slobodno vreme.

Povratak u Beograd oko 20h.

NAPOMENA: AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDNIH LOKALITETA/DESTINACIJA, NASTALIH ZBOG OBJEKTIVNIH OKOLNOSTI, GUŽVI U SAOBRAĆAJU, PROMENE RADNOG VREMENA OBJEKATA KOJI SE OBILAZE I DRUGIH NEPREDVIĐENIH OKOLNOSTI.

Popusti za decu:

  • Deca do 5-12 godina – plaćaju 1000 rsd, imaju sedište u autobusu i ulaznice
  • Deca do 5 godina – gratis, imaju sedište u autobusu i ulaznice

U cenu je uključeno:

  • Prevoz modernim turističkim autobusima
  • Usluge licenciranog turističkog vodiča
  • Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno:

  • Individualni troškovi
  • Ulaznice u Sremskim Karlovcima-400rsd, obilazak podzemnih galerija Petrovaradina-200rsd
  • Ručak u Sremskim Karlovcima 1000rsd-sa čašicom bermeta i kuglofom-obavezna prijava i uplata pri rezervaciji izleta

Ocena ponude

5/5 (ocene: 51)
Slobodanka Počevši od prevoznika,pa preko vodiča koja je bila odlična i samog grada.Nisam zamišljala da je Temišvar tako lep grad,tako da sam oduševljena.
Daniela ponuda

Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

FLAMINGO TRAVEL KLUB

Vojvode Milenka 46, Beograd
011 7491 713, 061 522 31 50
info@flamingotravelklub.rs

Napomene

  • Vaučer plaćate 100din, u agenciji plaćate 1100 din!
  • Deca do 5-12 godina – plaćaju 1000 rsd, imaju sedište u autobusu i ulaznice
  • Deca do 5 godina – gratis, imaju sedište u autobusu i ulazniceVaučer važi za jednu osobu!
  • Obavezno je da pre kupovine vaučera kontaktirate turističku agenciju radi provere raspoloživosti kapaciteta i rezervacije termina!
  • Kontakt telefon: 011/2522710, 060/5223152

U cenu je uključeno:

  • Prevoz modernim turističkim autobusima
  • Usluge licenciranog turističkog vodiča
  • Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno:

  • Individualni troškovi
  • Ulaznice u Sremskim Karlovcima-400rsd, obilazak podzemnih galerija Petrovaradina-200rsd
  • Ručak u Sremskim Karlovcima 1000rsd-sa čašicom bermeta i kuglofom-obavezna prijava i uplata pri rezervaciji izleta

Slične ponude