140 din za vaučer za popust na izlet ĐURĐEVI STUPOVI-SOPOĆANI-STARI RAS-NOVI PAZAR za 1390 din!

Ponuda je istekla
Pouzdana agencija
Odlična organizacija
Sjajni vodiči

U cenu je uključeno:

  • vaučer za popust na izlet ĐURĐEVI STUPOVI-SOPOĆANI-STARI RAS-NOVI PAZAR za 1390 din!

Jedna od najlepših regija u Srbiji je nesumnjivo Raška oblast. Centar i srce Srbije nalazi se baš ovde, na mestu gde su Nemanjići osnovali svoju državu. Pođite sa nama na put kroz vreme i upoznajte istoriju srpskog naroda

Jedna od najlepših regija u Srbiji je nesumnjivo Raška oblast. Centar i srce Srbije nalazi se baš ovde, na mestu gde su Nemanjići osnovali svoju državu. Ime je dobila po srednjevekovnom gradu Rasu koji je bio prestonica Srpskih vladara. Prelepe predele ove oblasti upotpunjuju mnogi kulturno-istorijski spomenici koji i dan danas odolevaju vremenu i čuvaju sećanje na nekada moćnu srednjevekovnu državu. Neki od njih su Đurđevi Stupovi, Petrova crkva, Sopoćani, utvrđenje Ras…

Oblast je okružena planinama Golijom i Kopaonikom i leži na rekama Ibar i Raška koji ovom mestu daju pun sjaj. Novi Pazar, mesto gde se sreću istok i zapad, pravoslavlje i islam, ima izuzetan geografski položaj koji je predodredio stanovnštvu da se od davnina bave trgovinom kao osnovnim zanimanjem, po čemu je i sam grad dobio ime. Prema nezvaničnim podacima, Novi Pazar broji preko 120.000 stanovnika. U njemu se nalaze naljepši obronci planine Golije – Parka prirode i celine Stari Ras i Sopoćani pod zaštitom UNESCO-a.

Grad zanatlija, burne istorije, najstarijeg sakralnog spomenika hrišćanstva na ovim prostorima, čuvenih pazarskih ćevapa i mantija. Uske uličice, dućani, mnoštvo malih trgovačkih radnji i džamija, čine centar Sandžačke oblasti gde se prepliću orijentalni i zapadni uticaji stvarajući unikatan stil po kome je danas Novi Pazar prepoznatljiv Ono što je neizbežno na jednoj ovakvoj turi je svakako tradicionalno srpsko gostoprimstvo, gastronomski specijaliteti ovog kraja, priroda, i sjajne šetnje kroz istoriju našeg naroda.

Pođite sa nama na put kroz vreme i upoznajte istoriju srspskog naroda.

Program putovanja:

1. Dan Beograd-DJurdjevi stupovi– Petrova crkva-Novi Pazar -fabrika dzinsa-Beograd
Polazak autobusa iz Beograda sa dogovorenog mesta u prepodnevnim časovima (3 dana pre puta proveriti tačno vreme i mesto polaska). Dnevna vožnja sa usputnom pauzom u pravcu Raške i Novog Pazara. Obilazak manastira Đurđevi stupovi, jednog od najstarijih manastira u Srbiji. Podignut je u 12. veku, od strane Župana Stefana Nemanje u čast Svetog Đorđa. Po pisanju njegovog biografa i sina Stefana Prvovenčanog, manastir je nastao tako što se Nemanja, dok je bio u jednoj pećini, zavetovao da će izgraditi manastir posvećen Svetom Đorđu. Manastir je karakterističan po svom položaju, dvema kulama – stolpama/stupama Crkve Svetog Đorđa koje su i dale kasniji naziv – Đurđevi stupovi, kao i nepravilnim oblikom oltara. Manastir je uvršten u svetsku kulturnu baštinu i pod zaštiom je UNESCO-a. Sam manastir Đurđevi stupovi spadao je u kraljevske manastire u 13. veku. Njegov drugi ktitor bio je srpski kralj Dragutin koji je dogradio manastirsku crkvu i po svojoj želji tu bio i sahranjen. Nastavak puta prema starom Rasu i obilazak crkve Sv. apostola Petra i Pavla (Petrova crkva) , prestonice srpske srednjevekovne države Raške. Jedna je od najstarijih sačuvanih crkava u Srbiji. Prvobitno je sedište Raške episkopije i mesto gde je Stefan Nemanja kršten po drugi put, po pravoslavnom obredu. Bila je mesto održavanja državnih sabora u srednjem veku gde se Stefan Nemanja 1196. godine odrekao svoje vlasti i predao je svom sinu, prvom srpskom kralju, Stefanu Prvovenčanom. Ovde su se na tom istom saboru zamonašili Stefan i Ana. Crkva Svetih apostola Petra i Pavla u bezvremenu, u blagosti crkvenog mira, nastavlja trajanje koje svedoči.

Nastavak puta i obilazak Novog Pazara sa vodičem: Trg Gazi-Isa Bega Isakovića, Amir Agin han, Sebilj, kuća Čavića, Lejlek Džamija, Stara Čaršija sa obilaskom Altun Alem Džamije, obilazak bedema grada i kule Motrilje. Na raskršću važnih puteva, smešten u dolini reka Jošanice, Raške, Deževske i Ljudske nalazi se multietnički grad osnovan 1459. godine od strane turskog vojskovođe Isak-bega Isakovića. Kroz njega su prolazili slavni osvajači, u srednjem veku je bio prestonica Nemanjićke države Raške a od XV pa sve do početka XX veka bio je sedište Otomanskog Novopazarskog Sandžaka. Procvat doživljava 1468. godine, kada je dobio status šehera i bio jedan od najvećih gradova na Balkanu. Petstotina duga Otomanska istorija ostavila je svoje orijentalne tragove koji su vidljivi na gotovo svakom ćošku ovog grada. Starinske prizemne kućice, tursko kupatilo –
hamam i veliki broj džamija odišu egzotičnom, otomanskom atmosferom. Šetnja starim gradskim jezgrom otkriće vam i brojne kulturne spomenike, zanatske radnje po kojima je Novi Pazar godinama unazad poznat, ali i restorane gde se mogu pojesti čuveni pazarski specijaliteti – ćevapi i mantije, baklave ili kadaife.
Slobodno vreme u Novom Pazaru. fakultativno:poseta fabrici džinsa u Novom Pazaru i mogućnost kupovine najkvalittenijeg džinsa po povoljnim cenama –obavezna prijava u agenciji prilikom rezervacije.
Polazak za Beograd sa usputnim zadržavanjima radi odmora.

Dolazak u Beograd u kasnim večernjim časovima. Kraj usluga.

Aranžman obuhvata:

  • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
  • usluge licenciranog turističkog vodiča (predstavnik agencije)
  • troškove organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata:

  • individualne troškove
  • ulaznice i fakultativne izlete

Fakultativni izleti:

  • fakultativna poseta fabrici džinsa – 300 rsd – obavezna prijava uz rezervaciju

 

Cene fakultativnih izleta podložne su promenama (minimum za realizaciju je 25 putnika). Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cena u slučaju nedovoljnog broja putnika, koje putnici nisu u obavezi da prihvate.

 

https://youtu.be/wuYfZJExStI

Ocena ponude

4,8/5 (ocene: 57)
Zorica SVE! Od usluge Kupona, zatim agencije AquaTravel, ugodnog autobuskog prevoza sa puno pauza i dobrom brigom vodiča o svakoj sitnici, preko odabira same destinacije koja je, za mene, bila pun pogodak, sa divnim čistim peščanim plažama, pod Platnima, mnogo zelenila, odličan smeštaj u vili Erika, sjajna gazdarica, odlično društvo u grupi nas koji smo odabrali ovaj aranžman, vrhunac su bili i lepi izleti i bezbedan povratak. Zaista divno majsko letovanje sa mnogo utisaka o predivnom gradiću, mirisnim cvetovima, prijatnim ljudima. Da pomenemo i službu u crkvu Sv.Petke, tri puta sam bila na Liturgiji i pričestila se za Spasovdan. Saživela sam se sa mestom na taj način, kao da sam bila kod mojih koji taj dan preslavljaju.
Bosiljka Uglavnom,kompletno zadovoljni sa uslugama...

Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

Aqua Bgd Travel

Beogradska 46. stan 2, Beograd
011/32-33-652; 011/ 30-37-652; 060 / 32-33-652
rezervacije@aquatravel.rs; office@aquatravel.rs

Napomene

  • Vaučer plaćate 140 din, u agenciji plaćate 1390 din!
  • Podaci su informativnog karaktera, sve informacije preuzeti sa sajta agencije!
  • Pre uplate proveriti broj slobodnih mesta!
  • Rezervacije i informacije na: 011/32-33-652, 011/ 30-37-652, 011/65-50-382,
    rezervacije@aquatravel.rs
  • Nakon krajnjeg označenog roka iskoristivosti vaučer nije moguće iskoristiti!

Aranžman obuhvata:

  • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
  • usluge licenciranog turističkog vodiča (predstavnik agencije)
  • troškove organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata:

  • individualne troškove
  • ulaznice i fakultativne izlete

Slične ponude