490 din za vaučer za popust na putovanje ĐAVOLJA VAROŠ za 4890 din!

Ponuda je istekla
Pouzdana agencija
Odlična organizacija
Sjajni vodiči

Kuršumlija obuhvata prostor drevne i slobodarske Gornje Toplice која u sebi krije brojne stranice i tragove prošlosti. Na mestu današnje Kuršumlije nalazilo se naselje iz najstarijeg vremena pod nazivom Ad Fines na čijem prostoru su otkrivene rimske zidine, vodovod,dva miljokaza iz vremena cara Marka Aurelija, novac Cara Filipa i brojni drugi predmeti. Njene lekovite izvore naseljavali su i stari Rimljani o čemu svedoče i spomen ploče ispisane zahvalnicama nimfama vidaricama na izlečenju. Kuršumlija leži na tri reke, obuhvata tri banje, svetsku atrakciju i prirodno dobro od izuzetnog značaja Djavolju varoš kao i manastirski kompleks Stefana Nemanje uvršten u spomenik kulture...

Program putovanja:

1. Dan - Beograd – Kuršumlija – Đavolja Varoš – Kopaonik Polazak iz Beograda u jutarnjim časovima. Najpre obilazak Kuršumlije. (Grad Kuršumlija leži na mestu nekadašnjeg rimskog naselja poznatog pod nazivom Ad Fines. Na ovom prostoru, prilikom izgradnje današnje Kuršumlije otkriveni su brojni tragovi iz prošlosti: rimske zidine, vodovod, novac, nadgrobni spomenici i brojni drugi predmeti koji svedoče o bogatoj istoriji ovog prostora. Pretpostavka je da su se rimljani baš ovde naselili i zbog lekoviih izvora .O tome svedoče i spomen ploče koje se nalaze u Kuršumlijskoj banji a na čijim natpisima nalazimo ispisano na latinskom zahvalnost tzv nimfama vidaricama na izlečenju. U Kuršumliji se nalazi i jedna od najstarijih zadužbina Nemanjića , manastir Svetog Nikole, kao i manastir posvećen Bogorodici. Manastirski komplek je uvršten u spomenik kulture od izuzetnog zanačaja.) U nastavku puta idemo u obilazak Djavolje varoši jedinstvenog spomenika prirode koji je ušao u finalni izbor 7 novih svetskih čuda prirode. Ovaj prirodni spomenik ćine zapravo dva fenomena. To su zemljane figure kao specifični oblici reljefa i dva izvora jako kisele vode sa visokom mineralizacijom. Ovakvi izvori su veoma retki u svetu i smatraju ih posebno lekovitim.Ipak ne savetuje se piti vodu sa izvora jer su još uvek nedovoljno ispitani. Kamene figure kojih ima preko dve stotine visoke su od dva do petnaest metara i široke od pola do tri metra. Po narodnoj legendi figure zapravo predstavljaju povorku skamenjenih svatova. Legenda kaže da su ljudi po nalogu Nečastivog rešili da po svaki cenu venčaju rodjenog brata i sestru .Kako se to ne bi dogodilo Božja sila ih je sve okamenila i ostavila da svedoče da ni jedan greh neće proći nekažnjeno. Nakon obilaska slobodno vreme za ručak ili odmor.Nastavak puta ka Kopaoniku.Dolazak u hotel. Noćenje.

2. Dan - Kopaonik-Aleksandrovac-Vrnjačka banja-Beograd Doručak. Šetnja i obilazak nacionalnoig parka Kopaonik. Kopaonik poznat kao –Krov Srbije najveći je planinski masiv u Srbiji, i jedan od najznačajnjih centara biološke raznovrsnosti i endemizma Balkana. Polazak ka Aleksandrovcu i fakultativno odlazak na degustaciju vina i zakusku. Aleksandrovačka župa je mesto sa najdužom tradicijom vinogradarstva u Srbiji. Ovde je i Knez Lazar imao svoje vinograde a Deko, francuski konzul je župu nazvao srpskom Šampanjom, poredivši je sa tom oblašću u Francuskoj. Potom odlazak do Vrnjačke banje tzv. Kraljice banjskog turizma . Vrnjačka banja je bila čuvena po svojim lekovitim izvorima još u vreme Rimljana. Postoji 7 različitih izvora koji se koriste uspešno u lečenju brojnih bolesti. Osim zdravstvenog turizma Vrnjačka banja je poznata po brojnim drugim zanimljivostima. Jedan od najpopularnijih je svakako tzv. Most ljubavi opevan i u pesmi Desanke Maksimović. Naime most je bio mesto sastanka oficira Relje i učiteljice Nade i svedok njihove velike ljubavi.Medjutim oficir ostavlja Nadu zbog druge žene a ona umire od tuge i bola. Danas parovi simbolično dolaze do mosta i stavljaju na ogradu katanac sa njihovim ispisanim imenima a ključ bacaju u reku kako se oni nikada ne bi rastali. Poslednjih godina Vrnjačka banja je postala veoma popoularna i po Vrnjačkom karnevalu koji je po posećenosti odmah iza festivala Egzit i Guča. Potom polazak ka Beogradu i povratak u večernjim časovima.

ARANŽMAN OBUHVATA:

  • Prevoz modernim turističkim autobusima
  • 1 noćenje sa doručkom u hotelu na Kopaoniku
  • Boravišnu taksu za smeštaj na Kopaoniku
  • Ulaznice za spomenik prirode -Djavolja varoš
  • Hotelsko osiguranje 
  • Usluga vodiča organizacje putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • Obilazak vinogtrada i degustaciju
  • Ručak u restoranu Djavolje varoši
  • Individualne troškove.

FAKULTATIVNI IZLETI: Obilazak vinograda, podruma, Parka sa životinjama, degustacija vina i zakuska u vinarijiI – 1100 RSD Ulaznice za spomenik prirode “Đavolja varoš” – 350 RSDž Paket ručak + ulaznice za „Đavolju varoš“: – meni 1: Đavolji ražnjić, mešana salata, lepinja – 1000 RSD – meni 2: Teletina ispod sača, mešana salata, lepinja – 1250 RSD – meni 3: Jagnjetina ispod sača, mešana salata, lepinja – 1350 RSD

Ocena ponude

4,8/5 (ocene: 57)
Zorica SVE! Od usluge Kupona, zatim agencije AquaTravel, ugodnog autobuskog prevoza sa puno pauza i dobrom brigom vodiča o svakoj sitnici, preko odabira same destinacije koja je, za mene, bila pun pogodak, sa divnim čistim peščanim plažama, pod Platnima, mnogo zelenila, odličan smeštaj u vili Erika, sjajna gazdarica, odlično društvo u grupi nas koji smo odabrali ovaj aranžman, vrhunac su bili i lepi izleti i bezbedan povratak. Zaista divno majsko letovanje sa mnogo utisaka o predivnom gradiću, mirisnim cvetovima, prijatnim ljudima. Da pomenemo i službu u crkvu Sv.Petke, tri puta sam bila na Liturgiji i pričestila se za Spasovdan. Saživela sam se sa mestom na taj način, kao da sam bila kod mojih koji taj dan preslavljaju.
Bosiljka Uglavnom,kompletno zadovoljni sa uslugama...

Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

Aqua Bgd Travel

Beogradska 46. stan 2, Beograd
011/32-33-652; 011/ 30-37-652; 060 / 32-33-652
rezervacije@aquatravel.rs; office@aquatravel.rs

Napomene

  • Vaučer plaćate 490 din, u agenciji plaćate 4890 din!
  • Podaci su informativnog karaktera, sve informacije preuzeti sa sajta agencije!
  • Pre uplate proveriti broj slobodnih mesta!
  • Kontakt telefoni: 011/32-33-652; 011/ 30-37-652; 011/65-50-382rezervacije@aquatravel.rs
  • Nakon krajnjeg označenog roka iskoristivosti, vaučer nije moguće iskoristiti!

ARANŽMAN OBUHVATA:

  • Prevoz modernim turističkim autobusima
  • 1 noćenje sa doručkom u hotelu na Kopaoniku
  • Boravišnu taksu za smeštaj na Kopaoniku
  • Ulaznice za spomenik prirode -Djavolja varoš
  • Hotelsko osiguranje 
  • Usluga vodiča organizacje putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • Obilazak vinogtrada i degustaciju
  • Ručak u restoranu Djavolje varoši
  • Individualne troškove.

Slične ponude