150 din za vaučer za popust na izlet Krupajsko vrelo-vrelo Mlave i manastir Gornjak za 1100 din!

1500 DIN
Ponuda je istekla

U cenu je uključeno:

  • vaučer za popust na izlet Krupajsko vrelo-vrelo Mlave i manastir Gornjak za 1100 din

Program putovanja:

Polazak iz Beograda u 7.30h, kod Vaznesenjske crkve, u ulici Admirala Geprata.

Vožnja do manastira Gornjak.

Manastir Gornjakse nalazi u dolini reke Mlave, između Petrovca na Mlavi i Žagubice. Izgrađen je u periodu od 1376-1380. godine kao zadužbina kneza Lazara. Sudeći po mnogobrojnim pomenima u istorijskim izvorima, u manastiru se živelo bez prekida. Od srednjovekovnih građevina sačuvale su se glavna manastirska crkva, posvećena Vavedenju i kapela u pećini, posvećena Svetom Nikoli. Sa desne strane, u stenama stoje ostaci srednjovekovnog manastira Blagoveštenje, zadužbina despota Stefana Lazarevića.Gornjak je sagrađen ispod same isposnice pustinjaka Grigorija. Isposnica je dobro sačuvana i danas je to

mala kapela posvećena Svetom Nikoli, na južnom i zapadnom zidu uočljiv je deo originalnog živopisa sa pManastir Gornjak se nalazi u Gornjačkoj klisuri (ili Kapiji Homolja, kako je nazivaju) na levoj obali Mlave, ispod litica planine Ježevac.Njegove se mošti nalaze danas u crkvi i smatraju se čudotvornim. Veruje se i da molitva pročitana nad njegovim moštima leči neplodnost. Parovi koji imaju problema sa potomstvom uz pomoć molitve, posta i zrna grožđa sa ove loze, kako kažu, uspešno dolaze do naslednika. Mnogo je primera onih kojima su mošti svetog Grigorija pomogle da dođu do potomstva. 

Moguć odlazak do obližnjeg vidikovca.

Posle obilaska manastira pauza za kafu.

Nastavak putovanja doKrupajskog vrela.Krupajsko vrelo se nalazi u istočnoj Srbiji, u zapadnom podnožju planine Beljanice, sa desne strane Krupajske reke, između sela Milanovac i Krupaja, oko 35 km od Žagubice. Pristupačno je asfaltnim putem koji povezuje Krepoljin i Despotovac.

Krupajsko vrelo predstavlja jednu od prirodnih retkosti i obeležja ovog kraja. Svojom jedinstvenom lepotom, ovo izvorište, koje na površini stvara kraško jezero, neodoljivo mami u carstvo šuma, voda i čistog planinskog vazduha. Lekovite vode termalnog izvora, koje se mešaju sa hladnom izvorskom vodom Krupajskog vrela, upotpunjuju sliku ovog bajkovitog predela.

Spomenik prirode "Krupajsko vrelo", ustanovljen uredbom Vlade Republike Srbije za zaštićeno prirodno dobro od izuzetnog značaja predstavlja jedan od najjačih kraških izvora u Srbiji i po morfologiji svog izvorišta, hidrološkim funkcijama i pratećim prirodnim obeležjima pripada grupi najreprezentativnijih gravitacionih vrela. Obilazak vrela i slobodno vreme oko dva sata.

Nastavak putovanja do Žagubice i Vrela Mlave, koje se nalazi  u podnožju severnih planina Beljanice na nadmorskoj visini od 314. metara. Ujezerena površina vrela ima prečnik 25 m. i najveću ispitanu dubinu 74m. Lepotu i atraktivnost Žagubičkog vrela upotpunjuju pošumljena okolina i lepo uređena četinarska šuma koja se spušta do samog vrela dajući mu tamno zelenu boju. U bistrim vodama otoka ogleda se motel Vrelo. Radi očuvanja ovog kompleksa Žagubičko vrelo i njegova okolina stavljeni su pod zaštitu kao vredan Hidrološki spomenik prve kategorije.Obilazak Vrela i slobodno vreme za ručak u restoranu Vrelo Mlave -obavezna prijava i plaćanje ujutro kod vodiča -800din komplet meni, posni ili mrsni.

Dolazak u Beograd oko 21h.

 

U cenu je uključeno:

  • Prevoz modernim turističkim autobusima
  • Usluge licenciranog turističkog vodiča
  • Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno:

  • Individualni troškovi
  • Ručak

Ocena ponude

4,4/5 (ocene: 51)
Slobodanka Počevši od prevoznika,pa preko vodiča koja je bila odlična i samog grada.Nisam zamišljala da je Temišvar tako lep grad,tako da sam oduševljena.
Daniela ponuda

Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

FLAMINGO TRAVEL KLUB

Vojvode Milenka 46, Beograd
011 7491 713, 061 522 31 50
info@flamingotravelklub.rs

Napomene

  • Vaučer plaćate 150 din, u agenciji plaćate 1100 din!
  • Vaučer važi za jednu osobu!
  • Obavezno je da pre kupovine vaučera kontaktirate turističku agenciju radi provere raspoloživosti kapaciteta i rezervacije termina!
  • Kontakt telefon:  060/522-3152

U cenu je uključeno:

  • Prevoz modernim turističkim autobusima
  • Usluge licenciranog turističkog vodiča
  • Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno:

  • Individualni troškovi
  • Ručak

Slične ponude