1199 din za Izlet u Manastir Tumane!

1600 DIN
Ponuda je istekla
Odlična organizacija
Ljubazni vodiči
Višegodišnje iskustvo

U cenu je uključeno:

  • izlet u manastir Tumane

Manastir Tumane nalazi se na 120 kilometara od Beograda I 9 km od Golubca, u podnožju golubačkih planina, okružen šumom na levoj obali Tumanske reke, što samoj svetinji daje posebnu lepotu.Manastir se u turskim popisima prvi put pominje 1572–1573. godine, a potom u vreme sultana Murata III ( XVI vek) u kontekstu dažbina koje je imao prema turskom sultanu, uz šta se navodi i da su tada u manastiru živela dva monaha. Danas je Tuman najbrojniji muški manastir u eparhiji braničevskoj.
Na udaljenosti od oko 1 km od manastira duboko u gustoj I drevnoj šumi nalazi se na daleko poznata isposnica Svetog Zosima. U steni koja dominira čitavim krajem nalaze se dve pećine , povezane uskim prolazom. U jednjoj od njih živeo je dok se u drugoj molio prebodobni Zosim. Danas je na mestu molitvene kelije Svetoga Zosima uredjena kapela. U pećinama je sačuvan nakit i one su gotovo nedirnute ljudskom rukom.U crkvi manastira Tuman čuvaju se mošti dvojice svetitelja Prebodobnog Zosima Sinaita i Prebodobnog Jakova Novog. One pocivaju u desnoj I levoj niši u naosu hrama I položene su u dva izuzetno lepa duborezna kivota.

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak iz Beograda autobusom oko 06:00 h sa parkinga preko puta Sava Centra.Po dolasku u manastir, prisustvovanje Svetoj Liturgiji. Poklonjenje moštima Svetog Zosima Tumanskog , Svetog Jakova Arsovića ( jednog od najvernijih učenika Svetog vladike Nikolaja a nedavno je proglašeni za svetitelja), Čudotvornoj Ikoni Presvete Bogorodice Kurske, koju su na poklon doneli ruski monasi.

Slobodno vreme za obilazak manastira. Dolazak na mesto polaska u večernjim časovima.

U cenu aranžmana su uračunati:

• prevoz turističkim autobusom 16 do 90 sedišta na datoj relaciji (AC, CD-DVD oprema)

• turistički pratilac tokom putovanja

• troškovi organizacaije i vođenje puta

VAŽNA INFORMACIJA - Agencija dva dana pred putovanje šalje putnicima SMS obaveštenje, sa informacijom o mestu i vremenu polaska. U koliko ne dobijete SMS jedan dan pre putovanja, molimo Vas da kontakirate agenciju. SMS se šalje nosiocu ugovora ili rezervacije i istu je dužan da prosledi saputnicima.

Ocena ponude

4,7/5 (ocene: 528)
Andrea S obzirom da prvi put putujem preko agencije Lavli travel, veoma sam zadovoljna. Organizacija i vodič (Ljilja) su ispunili moja očekivanja. Svaki dogovor između putnika, vodiča i vozača je ispoštovan. Sve pohvale
Zarko Sve. Bus, vozači, vodič Maja, hotel, doručak

Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

Lavli travel

Budimska 7, Beograd
011/32-90-988

Napomene

  • Vaučer obuhvata: Izlet u manastir Tumane!
  • Podaci su informativnog karaktera, sve informacije preuzeti sa sajta agencije!
  • Pre uplate proveriti broj slobodnih mesta!
  • Odmah po dobijanju vaučera izvrsite rezervaciju mesta slanjem vaučera i podataka putnika (ime i prezime, godina rođenja, mobilni kontakt telefon) na mail agencije info@lavli.rs. U roku od 24h agencija će vam poslati odgovor na rezervaciju
  • Radno vreme agencije: od ponedeljka do petka od 09:00 do 19:00h i subotom od 10:00 do 14:00h!
  • Nakon krajnjeg označenog roka iskoristivosti, vaučer nije moguće iskoristiti!
  • Doplata za polazak iz Panceva - 500.00 din, po osobi, za minimum 10 prijavljenih putnika.

Aranžman obuhvata:

  • prevoz turističkim autobusom 16 do 90 sedišta na datoj relaciji (AC, CD-DVD oprema)
  • usluge turističkog pratioca tokom putovanja
  • troškove organizacaije i vođenja puta

Slične ponude