490 din za vaučer za popust na putovanje TARA PLANINSKA LEPOTICA za 4900 din!

Ponuda je istekla
Pouzdana agencija
Odlična organizacija
Sjajni vodiči

Tara je jedna od najlepših i najposećenijih planina u Srbiji. Sa svojim prirodnim lepotama i neobičnim pričama vezanim za ovu planinu, ona svake godine oduševljava sve veći broj posetilaca. Krenite sa nama u ovu avanturu i upoznajte skrivene lepote Tare.Na krajnjem zapadu Srbije, gde Drina pravi najveću okuku u svom toku, smeštena je najlepša srpska, a ujedno i jedna od najlepših planina Evrope – Tara, oaza zelenila, mira i tišine. Prostire se na 19.200 hektara a zbog svojih izuzetnih prirodnih retkosti 1981. godine dobar njen deo proglašen je nacionalnim parkom. Planinska lepotica Tara ima najviše pozitivne energije i izuzetnu koncentraciju negativnih jona vitalno značajnih za zdravlje ljudi, tako da će učiniti da zaboravite na sve brige i sigurno postati Vaša mirna zelena luka. Prema legendi, zbog njene veličanstvene lepote, staroslovenski bog Tar je izabrao za svoj dom. Zaovine, smeštene u južnom delu planine Tare u prostornoj predeonoj celini poznatoj kao „Ravna Tara“, obuhvataju naselje Zaovine sa 28 zaseoka, jezero Zaovine, kanjon Belog Rzava „Sklopovi“ i proglašene su nacionalnom parkom Tara. Zbog svog geografskog položaja, Mokra Gora je plaćala cenu i Turcima i Austrougarima i Nemcima. Zahvaljujući Šarganu, koji je vekovima služio za trasiranje važnih saobraćajnica, između Srbije i Bosne, kroz Mokru Goru su od najranijih dana prolazili važni drumski putevi, Nekada parna lokomotiva Ćira a danas veseli voz Nostalgija prevozi turiste čuvenom Šarganskom osmicom upoznajući ih sa bogatstvom i lepotom prirode ovoga kraja. Uživajte u savršenom životu van svakodnevnice u etno selu Drvengrad čiji je tvorac ideje i arhitekta bio naš čuveni filmski reditelj Emir Kusturica. Tajanstvena lepota između Tare i Šargana, mesto gde vazdušne struje melemom kupaju i odmaraju umorne ljude, šarena bašta u kojoj sve sija i treperi, mesto rodjenja obdarenih proroka Miloša i Mitra Tarabića, prostor tajanstvenog kamena koje se kažu ni iz aviona i satelita ne može snimiti – to je selo Kremna, najčudnovatije i najizazovnije selo Srbije. Pođite sa nama na ovu zapadnu avanturu!

PROGRAM PUTOVANJA:

1. Dan Beograd - Tara – Zaovinsko jezero Polazak autobusa iz Beograda sa dogovorenog mesta u prepodnevnim časovima (3 dana pre puta proveriti tačno vreme i mesto polaska). Vožnja u pravcu Tare i Zaovinskog jezera sa usputnim pauzama radi odmora. Po dolasku obilazak Tare i jezera Zaovine. smeštenog u južnom delu planine Tara. Pregrađivanjem toka na reci Beli Rzav, formirano je jezero koje se zvezdasto razliva u najnižim delovima zaseoka. Brana je visoka 130 metara, a najveća dubina jezera je 80 metara. Zaovine su poznate kao mesto na kojem je Josif Pančić otkrio famoznu – Pančićevu omoriku. Pored veličanstvene prirode i prelepih jezera, u dolini reke Beli Rzav, na lokalitetu –Luke, nalazi se i atraktivni spomenik prirode, geomorfološka atrakcija – Ravna stena ili – Grad. Ovde se nalazilo srednjevekovno utvrđenje a nešto kasnije i utočište legendarnog Kostreš harambaše. Postoje samo dva ulaza i to jedan kroz pećinu, a drugi na severnoj strani isklesan u steni. Smeštaj u hotel/odmaralište u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativno: odlazak na večeru. Povratak u smeštaj. Noćenje.

2. Dan – Tara -Kremna-Šarganska osmica-Drvengrad-Beograd Doručak. Napuštanje smeštaja. Vožnja do sela Kremna i poseta spomen domu Kremanskih proroka čuvenih Tarabića. Selo na 800m nadmorske visine okruženo borovom šumom, predstavlja pravu vazdušnu banju, obavijeno neobjašnjivom mistikom privlači veliki broj posetilaca svih generacija. Nastavljamo vožnju ka čuvenoj Šarganskoj osmici koja predstavlja najatraktivniju muzejsku železnicu u Evropi I svojevrsno graditeljsko remek delo. Naime visinsku razliku od 300 m izmedju Šargana i Mokre Gore projektanti su rešilii pravljenjem pruge u obliku osmice. Pruga je dužine 15440 m i prolazi kroz 22 tunela i preko 5 mostova. Danas turistički voz Nostalgija nudi svojim putnicima u toku dvočasovne vošnje priliku da uživaju u zakonom zaštićenom parku prirode. Potom sledi obilazak Mećavnika – Drvengrada. Čarobni etno-grad Emira Kusturice nastao oživljavanjem starih kuća, prenetih iz okolnih mesta i ukomponovaniih u posebnu celinu nikoga ne ostavlja ravnodušnim.Drvengrad ima, kao i svaki grad, centralni trg, Crkvu Sv. Save, biblioteku –Meša Selimović, bioskop –Stenli Kjubrik, galeriju, restoran, poslastičarnicu, sportski centar, kao i trim stazu i skijalište.Ulice nose imena velikih umetnika koji su svojim delima ostavili trag čovečanstvu. Nakon obilaska povratak za Beograd. Dolazak u Beograd u večernjim časovima. Kraj usluga.

ARANŽMAN OBUHVATA:

  • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
  • 1 noćenja sa doručkom na Tari u hotelu*/odmaralištuu 1/2 i 1/2+1 sobama
  • ( doručak kontinentalni-samoposluživanje) obilaske prema programu
  • usluge licenciranog turističkog vodiča (predstavnik agencije)
  • troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • individualne troškove 
  • ulaznice i fakultativne izlete

FAKULTATIVNI IZLETI: – večera – 800 RSD – ulaznice za Dvrengrad – 250 RSD – vožnja Šargasnkom osmicom – 800 RSD Cene fakultativnih izleta podložne su promenama (minimum za realizaciju je 25 putnika). Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cena u slučaju nedovoljnog broja putnika, koje putnici nisu u obavezi da prihvate.

Ocena ponude

4,8/5 (ocene: 57)
Zorica SVE! Od usluge Kupona, zatim agencije AquaTravel, ugodnog autobuskog prevoza sa puno pauza i dobrom brigom vodiča o svakoj sitnici, preko odabira same destinacije koja je, za mene, bila pun pogodak, sa divnim čistim peščanim plažama, pod Platnima, mnogo zelenila, odličan smeštaj u vili Erika, sjajna gazdarica, odlično društvo u grupi nas koji smo odabrali ovaj aranžman, vrhunac su bili i lepi izleti i bezbedan povratak. Zaista divno majsko letovanje sa mnogo utisaka o predivnom gradiću, mirisnim cvetovima, prijatnim ljudima. Da pomenemo i službu u crkvu Sv.Petke, tri puta sam bila na Liturgiji i pričestila se za Spasovdan. Saživela sam se sa mestom na taj način, kao da sam bila kod mojih koji taj dan preslavljaju.
Bosiljka Uglavnom,kompletno zadovoljni sa uslugama...

Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

Aqua Bgd Travel

Beogradska 46. stan 2, Beograd
011/32-33-652; 011/ 30-37-652; 060 / 32-33-652
rezervacije@aquatravel.rs; office@aquatravel.rs

Napomene

  • Vaučer plaćate 490 din, u agenciji plaćate 4900 din!
  • Podaci su informativnog karaktera, sve informacije preuzeti sa sajta agencije!
  • Pre uplate proveriti broj slobodnih mesta!
  • Kontakt telefoni: 011/32-33-652; 011/ 30-37-652; 011/65-50-382rezervacije@aquatravel.rs
  • Nakon krajnjeg označenog roka iskoristivosti, vaučer nije moguće iskoristiti!

ARANŽMAN OBUHVATA:

  • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
  • 1 noćenja sa doručkom na Tari u hotelu*/odmaralištuu 1/2 i 1/2+1 sobama
  • ( doručak kontinentalni-samoposluživanje) obilaske prema programu
  • usluge licenciranog turističkog vodiča (predstavnik agencije)
  • troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • individualne troškove 
  • ulaznice i fakultativne izlete

Slične ponude