500 din za mesec dana Active Kids treninga (12 termina) u Lacrima fitness zoni!

1800 DIN
Ponuda je istekla

U cenu je uključeno:

  • mesec dana Active Kids treninga (12 termina)

ACTIVE KIDS

Perspektivno posmatrano, kod dece treba stvarati osnovu za dobro zdravlje, pravilan rast i razvoj, korisne navike, znanja, veštine i dobre radne sposobnosti, ali ne kao cilj po sebi, već u funkciji stvaranja pozitivnog stava o potrebi za vežbanjem kao paradigme načina života.

ACTIVE KIDS program se temelji na igri, a neguje individualni pristup, u zavisnosti od uzrasta i sposobnosti deteta. Plan i program je osmišljen od strane stručnog kadra. Rad je prilagođen uzrastu i mogućnostima deteta.

CiljeviACTIVE KIDS programa:

1.         Prevencija stečenih posturalnih deformiteta, koji se sve učestalije javljaju kod dece (skolioza, lordoza, kifoza, X i O noge, ravna i izdubljena stopala);

2.         Smanjenje rizika od pojave gojaznosti kod dece i poremećaja koji je prate (hipertenzija, dijabetes...);

3.         Svestrani razvoj funkcionalnih, motoričkih i psihičkih sposobnosti;

4.         Adekvatna socijalizacija dece;

5.         Rano otkrivanje i podsticanje talentovanosti za sport;

6.         Prevencija loših posledica jednostranih, specijalizovanih treninga;

7.         Razvoj interesovanja i ljubavi prema sportu;

8.         Usvajanje zdravih životnih navika;

9.         Očuvanje i unapređenje zdravlja;

Po čemu smo posebni:

1.         voditelji isključivo s visokom stručnom spremom

2.         nudimo raznoliki program

3.         rad na različitim lokacijama

Senzitivni periodi predstavljaju periode kada je jedino moguće uticati na razvoj koordinacije i pojedinih motoričkih sposobnosti.

Najčešća greška roditelja je rano usmeravanje dece na određeni sport, jer u tom slučaju, dete nema priliku da dobije dobru motoričku bazu bez koje u periodu svoje sportske zrelosti ne moze da dostigne svoj maksimum.

Sa pedagoškog aspekta posebno je značajno to što se senzitivni periodi u razvoju javljaju kao periodi posebne pogodnosti za aktivni uticaj na razvoj i, u određenom smislu, kao period jedino mogućeg aktivnog uticanja na razvoj koji, ako izostane, nije moguće ostvariti izvan ovih perioda.

Za motorički razvoj od treće do šeste godine (predškolski period) brzo se razvijaju karakteristike kretanja i to se ogleda kroz razvoj koordinacije i uspostavljanje viših ciljeva kretanja. Period od sedme do jedanaeste godine, karakterističan je kao period u kojem je moguće posebno korisno podsticati razvoj kretanja, harmonizaciju u celini i manifestacije motorne aktivnosti.

Psihološki razvojogleda se kroz interesovanje deteta za svet koji ga okružuje. U ovom periodu, psihološkom razvoju odgovara podsticanje motoričkih funkcija – naričito u formi igre. Igra je sastavni deo ukupnih aktivnosti deteta i praktično kroz igru dete uspostavlja kontakte sa vršnjacima i u opštem smislu stiče elementarna iskustva ( 3-7. god.).

Period srednjeg detinjstva (7-10.) karakterističan je po tome što pažnja postaje stabilnija, dok su emocije neposredne, jasne i kratkotrajne. Na osnovu emocionalnog stanja i pažnje može se regulisati opterećenje i odabirati vrsta aktivnosti. U ovom uzrastu razvija se osećaj kolektivne pripadnosti dece, a individualne interese nadjačavaju interesi kolektiva. Sa aspekta vežbanja treba istaći da deca u ovom periodu uče više, bolje i brže u odnosu na druge periode u razvoju. Posebno treba imati u vidu da propušteno u ovom periodu nije moguće nadoknaditi u kasnijim periodima.

Ocena ponude

5/5 (ocene: 10)
Dragan Veoma ljubazno osoblje, sve preporuke!
Brankica Preporuka

Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

Lacrima Fitness Zona

Dušanova 124, lokal L4, Niš
060/30-14-013

Vaučer važi

do 11.9.2018.

Napomene

  • Ponuda obuhvata: mesec dana Active Kids treninga (12 termina)
  • Obavezno zakazivanje termina!
  • Nakon aktivacije vaučer važi mesec dana!
  • Vaučer aktivirati njakansije do 11.09. (doći na prvi trening)
  • Vaučer dostaviti prilikom prvog dolaska na trening.
  • Nakon označenog roka vaučer nije moguće iskoristiti!
  • sreda od 17h do 18h, subota i nedelja od 11h do 12h

Slične ponude