550 din za vaučer za popust na putovanje Sarajevo i Mostar (noćenje sa doručkom + prevoz) za 55 evra!

Ponuda je istekla
Pouzdana agencija
Odlična organizacija
Sjajni vodiči

Sarajevo, glavni i najveći grad – ujedno i ekonomsko, univerzitetsko i kulturno središte Bosne i Hercegovine. Neposredno izvan grada, uzdiže se velelepni Trebević, a grad je dodatno išaran tokom reke Miljacke, koja je inspirisala mnoge tekstopisce i muzičare. Ovo putovanje je idealno za hedoniste koji vole nešto laganiji tempo, mirne i šarene gradove, bez prevelike gužve. U ovom gradu će vas dočekati dobri i gostoprimivi domaćini, koji će vam ponuditi neke od ukusnih specijaliteta ovog kraja, uz to šetnja Baščaršijom jeste pravi osvrt na prošlost i atmosferu otomanske vladavine koja je još živa na ovim vanvremenskim ulicama.
Mostar je zaista čudesan grad, jedan od onih vanvremenskih kutaka koji mame turiste da ih posete. Želimo da vas upoznamo sa mestom u kome živi oko sto hiljada stanovnika. Grad je uglavnom turistički nastrojen, s tim što se ne mogu zaobići raznolikosti leve i desne obale. U Mostaru je jedna gradska kuća, jedan gradonačelnik i nadaleko čuveni simboli poput Starog mosta koji je sagrađen davne 1566.godine prema zahtevu tadašnjeg sultana Sulejmana Veličanstvenog. Osim toga, grad dodatno krase Neretva, stari duh čaršija i dućana…

Hajde da zajedno počnemo ovo putovanje, na kome ćemo hodati kroz istoriju, umetnost, mitove i legende dva večna balkanska grada – Sarajevo i Mostar.

1. DAN

Polazak autobusa iz Beograda je sa dogovorenog mesta u 23.30h (3 dana pre puta proveriti tačno vreme polaska). Vožnja do Novog Sada, odakle je planiran polazak u 00.30h (mesto polaska zavisi od broja putnika i biće naknadno saopšteno). Noćna vožnja kroz Srbiju prema Sarajevu sa usputnim pauzama zbog odmora

2.DAN

 

Dolazak u Sarajevo u prepodnevnim satima. Po dolasku, odlazak na panoramsko razgledanje grada pešice (bez ulaznica u crkve i dvorce):
Baščaršija – stara sarajevska čaršija iz XV veka koju je izgradio Isa Beg Isaković kada je osnovan i ceo grad.
Mostovi na Miljacki, Alipašino polje, Grbavica, Marijin dvor – jedan od najznačajnijih primera Austrougarske palate sa skrivenim dvorištem, koji je nominovan za evropsku nagradu za javni gradski prostor.

Skenderija, Narodno pozorište – velelepna zgrada Kulina Bana iz 19. veka, čiji je jedan od prvih direktora bio čuveni srpski pisac Branislav Nušić, Gradska većnica – najlepši i najreprezentativniji objekat iz austrougarskog perioda i zaštitni znak tog vremena , Inat kuća – izmeštena za potrebe gradnje gradske većnice, danas pretvorena u restoran sa neobičnom pričom i nazivom za koji mnogi veruju da predstavlja dokaz bosanske tvrdoglavosti, Trg Sebilj – prepoznatljivi simbol grada na Baščaršijskom trgu (javna česma u obliku kioska) i jedini sačuvani od nekadašnjih stotinu, čiji stil izgradnje su u Bosnu donele Osmanlije.

Kazandžiluk ulica, Baščaršijska džamija– izgrađena pre XVI veka i proglašena nacionalnim spomenikom, stara pravoslavna crkva, jevrejski hram i sinagoga. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Pauza za odmor.

Fakultativno: odlazak na Vrelo Bosne, spomenik prirode koji se prostire na čak 603 hektara u podnožju planine Igman. Poznata turistička atrakcija I omiljeno izletište za lokalne posetioce, sastoji se od više malih ostrvaca povezanih mostovima preko brojnih manjih potoka vrela Bosne, parka u kome se nalaze patke I labudovi I preko 20 biljnih i životinjskih vrsta (ali i autohtone vrste – potočna pastrmka), velika aleja sa stablima kestena I platana zasađenim još u austrougarskom periodu, brojne zanimljivosti poput fijakera za vožnju, restorana, natkrivenih odmorišta I igrališta očekuju Vas u ograđenom spomeniku prirode magične lepote. Raj prirode očekuje Vas u parku ispresecanom izvorima, jezercima I potočićima.

Povratak u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.DAN

 

Doručak. Utovar prtljaga u autobus. Fakultativno: odlazak do Mostara. i obilazak grada (stari most, kriva ćuprija, kujundžiluk-stara čaršija, tursko kupatilo…) Slobodno vreme. Povratak u Sarajevo.

Polazak sa dogovorenog mesta za Beograd.  Dolazak u  Beograd /Novi Sad u kasnim večernjim časovima – oko ponoći (Kraj usluga)

Aranžman obuhvata

  • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
  • 1 noćenja sa doručkom u Sarajevu u hotelu* u 1/2 i 1/2+1 sobama (doručak kontinentalni-samoposluživanje)
  • obilaske prema programu (Sarajevo)
  • usluge pratioca grupe (predstavnik agencije)
  • troškove organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata

  •  individualne troškove
  •  međunarodno putno osiguranje
  •  ulaznice i fakultativne izlete
  •  transfer Novi Sad (10 eur po osobi)
  •  boravišna taksa (1,5 eur po osobi)

Ocena ponude

4,9/5 (ocene: 57)
Zorica SVE! Od usluge Kupona, zatim agencije AquaTravel, ugodnog autobuskog prevoza sa puno pauza i dobrom brigom vodiča o svakoj sitnici, preko odabira same destinacije koja je, za mene, bila pun pogodak, sa divnim čistim peščanim plažama, pod Platnima, mnogo zelenila, odličan smeštaj u vili Erika, sjajna gazdarica, odlično društvo u grupi nas koji smo odabrali ovaj aranžman, vrhunac su bili i lepi izleti i bezbedan povratak. Zaista divno majsko letovanje sa mnogo utisaka o predivnom gradiću, mirisnim cvetovima, prijatnim ljudima. Da pomenemo i službu u crkvu Sv.Petke, tri puta sam bila na Liturgiji i pričestila se za Spasovdan. Saživela sam se sa mestom na taj način, kao da sam bila kod mojih koji taj dan preslavljaju.
Bosiljka Uglavnom,kompletno zadovoljni sa uslugama...

Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

Aqua Bgd Travel

Beogradska 46. stan 2, Beograd
011/32-33-652; 011/ 30-37-652; 060 / 32-33-652
rezervacije@aquatravel.rs; office@aquatravel.rs

Napomene

  • Vaučer plaćate 550 din, u agenciji plaćate 55 evra!
  • Podaci su informativnog karaktera, sve informacije preuzeti sa sajta agencije!
  • Pre uplate proveriti broj slobodnih mesta!
  • Rezervacije i informacije na: 011/32-33-652, 011/ 30-37-652, 011/65-50-382,
    rezervacije@aquatravel.rs
  • Nakon krajnjeg označenog roka iskoristivosti vaučer nije moguće iskoristiti!

 

Aranžman obuhvata

  • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
  • 1 noćenja sa doručkom u Sarajevu u hotelu* u 1/2 i 1/2+1 sobama (doručak kontinentalni-samoposluživanje)
  • obilaske prema programu (Sarajevo)
  • usluge pratioca grupe (predstavnik agencije)
  • troškove organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata

  •  individualne troškove
  •  međunarodno putno osiguranje
  •  ulaznice i fakultativne izlete
  •  transfer Novi Sad (10 eur po osobi)
  •  boravišna taksa (1,5 eur po osobi)

Slične ponude