550 din za vaučer za 36% popusta na putovanje PARALIA-SOLUN-METEORI za 59 evra (2 noćenja + prevoz)!Termin: 13.04.-17.04.2017.!

835 DIN
Ponuda je istekla
Odlična organizacija
Ljubazni vodiči
Višegodišnje iskustvo

 

PARALIA-SOLUN-METEORI

Severna predstojnica Vizantije

13.04.-17.04.2017. 2 noćenja

Paralijase nalazi oko 60 km od Soluna, oko 30 km od popularnih letovalista Nei Pori i Leptokarija i 6 km od trgovačkog centra Katerini gde su  upečatljive  prodavnice krzna i kožne galanterije kao i prodavnice suvenira, taverne, giros, Mc Donald’s, poslastičarnice…Paralija pruža brojne sportske sadržaje, sportove na vodi, odbojku na pesku, veliki broj igrališta, terene za tenis i odbojku. Moguća je i vožnja vozicem do susednog letovališta, Olympic Beach-a koji je udaljen svega 3 km.

Manastir Meteori (Meteora – Μετέωρα) je skupina pravoslavnih manastira u blizini grčkog grada Kalampake (Kalambaka), u oblasti zapadne Tesalije(Thessaly). Manastiri su veoma poznati po svom nesvakidašnjem položaju na vrhovima stena koje imaju oblik stubova i smatraju se najvrednijom grupom manastira u Grčkoj odmah posle Svete Gore(Mount Athos). Meteori se nalaze na spisku kulturnog blaga UNESCO, i pod zaštitom su ove međunarodne organizacije.Smatra se da su još u 11. veku ovde boravili monasi-pustinjaci, a tokom sledećih vekova počelo se sa uspostavljanjem prvih manastira. Meteori svoj procvat doživljavaju sa početkom otomanske okupacije u ovim krajevima, jer je ovako skriveno područje među ogromnim stenama na visini omogućavalo primereno odstojanje u odnosu na ondašnju neprijateljsku vlast. U početku je bilo čak 20 manastira, da bi do današnjih dana preostalo samo šest. Na početku. Kada su izgrađeni prvi manastiri, dolazak do njih je bio izuzetno težak – naime, kao pomoć na putu u zdanja na kamenim stubovima služile su samo kožne lestvice ili svojevrsne velike mreže namenjene specijalno u tu svrhu. Ovakav vid “otuđenosti” manastira je omogućavao monasima neometan život i molitvu. Tek početkom 20. veka do manastira su isklesane prve stepenice. Poslednjih decenija manastiri su postali mesto hodočašća i popularna destincija za obilaske u turističkim turama.

Plan putovanja:

1.Dan 13.04.2017.-Beograd

Polazak oko 23:00h sa parkinga kod Sava Centra. Noćna vožnja kroz Srbiju, Makedoniju do Grčke i Paralije sa kraćim usputnim pauzama radi odmora i granica.

2.Dan 14.04.2017.Paralia-Olimp

Dolazak u Praliju u jutarnjim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativno odlazak na Olimp. Povratak u  hotel. Noćenje.

3.Dan 15.04.2017.-Paralia-Solun–Paralia

Doručak. Fakultativno odlazak na celodnevni izlet do Soluna. Panoramsko razgledanje grada: kulturno spomen groblje palim borcima sprske vojske I svetskog rata u Bitci na Kajmakčelanu - Zejtinlik, crkva posvećena kazandžijama - Panagia Halkeon; crkva Sv. Mudrosti u Solunu – Agia Sofija; monumentalna vizantijska ckrva zaštitnika grada Sv.Dimitrija u cijoj kripti se, po verovanju, nalaze mošti ovog sveca; trg sa imenom najvećeg mislioca antičke Grčke, rođenog u Stagiri, i po kojem je trasiran pogled na zapadni svet–Aristotelov Trg; mauzolej sa freskama i slikama u mozaiku od zlata, hrišćanska bogomolja, crkva Sv Đorđa- Rotonda; zdanje podignuto u čast pobede rimskog cara Cezara Galerijusa, rođenog u Sirmijumu, nad Persijancima početkom IV veka nove ere - Galerijev Slavoluk; Arheološki i Vizantijski muzej; simbol grada, vizantijska fortifikacija – Bela kula. Odlazak u tržni centar Cosmoss. Nastavak putovanja do Paralije. Slobodno vreme. Noćenje.

4.Dan 16.04.2017.-Paralia-Meteori–Beograd

Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativno odlazak na celodnevni izlet do Meteora. Obilazak radionice Ikona, potom panoramski obilazak manasitra na Metorima i ulazak u manasitr Velika Meteora-Preobraženje. Slobodno vreme. Nastavak ptovanja sa pauzom u restoranu za ručak ili kafu. Posle pauze nastavak putovanja prema kanjonu Tempi i crkvi Sv.Petke. Obilazak crkve i pećine sa lekovitim izvorom. Nastavak putovanja ka Paraliji odnosno Beogradu. Noćna vožnja. Vožnja kroz Makedoniju i Srbij uz kraće pauze radi odmora i granica.

5.Dan 17.04.2017.–Beograd

Dolazak na mesto polaska u  jutarnjim časovima.

U cenu aranžmana uračunato :

 

  • prevoz turističkim autobusom na datoj relaciji prema programu ( AC,DVD );
  • smeštaj u hotelu  2/3*   u Paraliji na bazi 2 noćenja sa doručkom;doručak kontinentalni.
  • smeštaj u 1/2, 1/3 sobama ( svaka soba sa ima twc, tv);
  • usluge turističkog pratioca  tokom putovanja;
  • agencijske usluge

U cenu aranžmana nije uračunato :

  • izlet do Soluna 10 evra;
  • izlet do Meteora  20 evra;
  • izlet do Olimpa 10 evra;
  • doplata za 1/1 sobu 30 evra
  • putno zdravstvno osiguranje u iznosu od 480,00 din po osobi ;
  • individualne troškove (ručak,piće..)


FAKULTATIVNI IZLETI:Izleti se organizuju u saradnji sa lokalnim partnerom. Cene izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije…

OPIS I LOKACIJA HOTELA:Hotel  3* (Strass, Akti Musson, ...) se nalazi u širem centru mesta. Sobe sa TWC, 1/2 i 1/2 + 1. Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom na bazi švedskog stola. Ime hotela biće poznato 7 dana pred putovanje.

 

Ocena ponude

4,7/5 (ocene: 528)
Andrea S obzirom da prvi put putujem preko agencije Lavli travel, veoma sam zadovoljna. Organizacija i vodič (Ljilja) su ispunili moja očekivanja. Svaki dogovor između putnika, vodiča i vozača je ispoštovan. Sve pohvale
Zarko Sve. Bus, vozači, vodič Maja, hotel, doručak

Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

Lavli Travel

Budimska 7, Beograd
011/3290-988

Vaučer važi

do 17.4.2017.

Napomene

  • Podaci su informativnog karaktera, sve informacije preuzeti sa sajta agencije!
  • Pre uplate proveriti broj slobodnih mesta!
  • Odmah po dobijanju vaucera izvrsite rezervaciju mesta slanjem vaucera i podataka putnika (ime i prezime, godina rodjenja, mobilni kontakt telefon) na mail agencije info@lavli.rs. U roku od 24h agencija ce vam poslati odgovor na rezervaciju
  • Jedan vaučer važi za jednu osobu.
  • Jedna osoba može kupiti više vaučera.
  • Radno vreme agencije: od ponedeljka do petka od 09:00 do 19:00 i subotom od 10:00 do 14:00
  • Kontakt telefon agencije: 011/3290-988

U cenu aranžmana uračunato :

  • prevoz turističkim autobusom na datoj relaciji prema programu ( AC,DVD );
  • smeštaj u hotelu  2/3*   u Paraliji na bazi 2 noćenja sa doručkom;doručak kontinentalni.
  • smeštaj u 1/2, 1/3 sobama ( svaka soba sa ima twc, tv);
  • usluge turističkog pratioca  tokom putovanja;
  • agencijske usluge

U cenu aranžmana nije uračunato :

  • izlet do Soluna 10 evra;
  • izlet do Meteora  20 evra;
  • izlet do Olimpa 10 evra;
  • doplata za 1/1 sobu 30 evra
  • putno zdravstvno osiguranje u iznosu od 480,00 din po osobi ;
  • individualne troškove (ručak,piće..)

Slične ponude