150 din za vaučer za popust na izlet u Temišvar za 1500 din!

Ponuda je istekla

TEMIŠVAR je grad u Rumuniji. Najveći je grad Banata, leži na reci Begej i sedište je Županije Tamiš. Sa 412.753 stanovnika Temišvar je četvrti grad po veličini u Rumuniji. Temišvar je poznat i kao kulturni, obrazovni i trgovački centar zapadne Rumunije. Temišvar je i najveći  kulturno - istorijski centar Srba u Rumuniji. Najviše srpskog življa okupljeno je upravo u Temišvaru gde inače postoje mnoge kulturne ustanove koje ih zbližavaju. U Temišvaru se nalazi sedište Eparhije temišvarske Srpske pravoslavne crkve, kao i Saveza Srba u Rumuniji a takođe se ovde izdaje i srpski nedeljnik „Naša reč“. Grad se naziva i „Malim Bečom“, jer je grad veoma dugo bio pod Habzburgovcima i njegovo središte svojom arhitekturom i ambijentima podseća na stari deo Beča.

Program putovanja:

Polazak iz Beograda u 6h, kod Vaznesenjske crkve, u ulici Admirala Geprata.

Vožnja ka Temišvaru.

Vožnja do granice i zadržavanje na graničnom prelazu radi obavljanja carinskih formalnosti. Dolazak u Temišvar (Timişoara), najveći  i najznačajniji grad Banata. Razgledanje grada: Trg pobede, na kojem su zdanje Opere i nacionalnog teatra (sagrađeno 1872. godine; arh. Fellner i Helmer, projektanti pozorišnih zdanja širom Evrope), Saborna (rumunska) crkva Banatske mitropolije (1946. god.; arh. Ioan Traianescu), kip vučice koja doji Romula i Rema (poklon grada Rima iz 1926. godine) te reprezentativna zdanja secesije, sagrađena između 1910. i 1914. godine (autor većine tih zdanja arh. László Székely); Trg slobode, na kojem se nalaze stara gradska većnica (sagrađena 1734. godine, u baroknom stilu, arh. Pietro del Bonzo), kip Device Marije i bista Decebala, poslednjeg dačkog kralja.

Odlazak na Trg jedinstva (Piaţa Unirii), na kojem su stub kuge, rimokatolička katedralna crkva (građena između 1736. i 1774. god.; arh. Joseph Emanuel Fischer von Erlach), Barokna palata (nekadašnje sedište Srpske Vojvodine) i Saborna crkva srpske pravoslavne crkve (sagrađena 1748. godine). Poseta srpskoj sabornoj crkvi, u kojoj se nalazi vredni ikonostas, delo Konstantina Danila i majstora Mihaila Janića iz Arada.

Pešačka tura sa vodičem.Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Oko 18h polazak ka Beogradu. Dolazak u Beograd u večernjim časovima.

U cenu je uključeno:

  • Prevoz modernim turističkim autobusima
  • Usluge licenciranog turističkog vodiča
  • Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno:

  • Individualni troškovi
  • Putno zdravstveno osiguranje

 

Ocena ponude

4,8/5 (ocene: 51)
Slobodanka Počevši od prevoznika,pa preko vodiča koja je bila odlična i samog grada.Nisam zamišljala da je Temišvar tako lep grad,tako da sam oduševljena.
Daniela ponuda

Pitanja

Dragan
13.8.2023. 08:33
Biio juče u Temišvaru. Pohvale za vodiča Marka i za vozača autobusa. Divni ljudi i profesionalci. Temišvar je stvarno predivan. Ono što nije dobro je zadnjh 5 sedišta u autobusu 2 (manji bus). To su ona sedišta u nizu na samom kraju. Ako ste višlji od 170 cm (ja sam 195), vi bukvalno nemate gde s nogama. I put od par sati se pretvara u mučenje. I baš u tom delu autobusa duva sa svih strana, stvarno nije prijatno!

Gde iskoristiti vaučer?

FLAMINGO TRAVEL KLUB

Vojvode Milenka 46, Beograd
011 7491 713, 061 522 31 50
info@flamingotravelklub.rs

Napomene

  • Vaučer plaćate 150 din, u agenciji plaćate 1500 din!
  • Vaučer važi za jednu osobu!
  • Obavezno je da pre kupovine vaučera kontaktirate turističku agenciju radi provere raspoloživosti kapaciteta i rezervacije termina!
  • Kontakt telefon:  060 5223 152 , 011 7491 713

U cenu je uključeno:

  • Prevoz modernim turističkim autobusima
  • Usluge licenciranog turističkog vodiča
  • Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno:

  • Individualni troškovi
  • Putno zdravstveno osiguranje
  • CENE ULAZNICA I FAKULTATIVNIH PROGRAMA SU PODLOŽNE PROMENI DO SAMOG
    POLASKA, MOLIMO VAS DA KONTAKTIRATE AGENCIJU I PROVERITE PRE KUPOVINE
    VAUČERA!

Slične ponude