690 din za vaučer za putovanje RIMINI- PADOVA-RAVENA- SAN MARINO za 69 evra za 1. maj (2 noćenja + prevoz)!27.04.-01.05.2018.!

1000 DIN
Ponuda je istekla
Odlična organizacija
Ljubazni vodiči
Višegodišnje iskustvo

RIMINI PADOVA, FERRARA, MODENA SAN MARINO

27.04.-01.05.2018.

5 dana/2 noćenja

 

PADOVA je grad u regiji Veneto, na severu Italije. Grad je slikovito mesto s gustom mrežom ulica koje se arkadama otvaraju u velike gradske trgove i s mnogim mostovima preko različitih ogranaka reke Bacchiglione, koja je nekada okruživala drevne gradske zidine poput jarka. U Padovi se nalazi prekrasna Bazilika Sv. Ante, u kojoj se nalaze njegove relikvije. Ispred katedrale se nalazi fanstastična konjanička skulptura mletačkog generala Gattamelatte koju je uradio Donatello 1453.god. Kapela Arena je oslikana freskama Giotta koje prikazuju Isusov život. Palazzo della Ragione je srednjevekovna gradska većnica čija velika dvorana ima najveći krov bez stubova u Evropi. Na trgu Piazza Dei Signori nalazi se više znamenitih građevina: loža Gran Guardia, Kapetanska palača mletačkih upravitelja (Palazzo del Capitanio), Michelangelova renesansna katedrala…

FERRARA je šesti po veličini grad pokrajine Emilia-Romagna. Poznata je po izuzetno vrednom i dobro očuvanom istorijskom jezgru, koje je danas pod zaštitom UNESCO-a. Posebno treba istaći zaostavštinu velikaške porodice D’Este u vidu mnogobrojnih palata i crkava i velikog umetničkog blaga u njima. Zbog svega toga u Ferari je 2006.god otvoren i italijanski ogranak čuvenog muzeja Ermitaž. Grad je još uvek okružen sa 9 kilometara starih zidina, većinom izgrađenih u 15. i 16.veku. One su, zajedno sa onima u gradu Lucca, najbolje očuvane renesansne zidine u italiji. Najvažnija građevina je četvrtasti Zamak obitelji d'Este (Castello Estense) s četiri tornja, izgrađen od opeke u samom središtu grada, i okružen kanalom. Izgrađen je 1385. i delimično obnovljen 1554. godine, dok su paviljoni na vrhu novijeg datuma.

MODENA je grad u severnoj Italiji od preko 170 000 stanovnika, grad u kome je rodjen čuveni tenor Lučano Pavaroti. Poznata je kao prestonica mašina zbog fabrika najpoznatijih italijanskih proizvodjača automobila kao što su Ferrari i Maserati. Katedrala u Modeni je na UNESCO-voj listi svetske baštine. Osim katedrale, impoznantna gradjevina je i Duždeva palata u kojoj se danas nalaze muzeji. Posebnu pažnju privlači istorijska pijaca u ulici Albineli. U Modeni se nalazi i rodna kuća Luciana Pavarotija koja je danas muzej (Casa Museo Luciano Pavarotti). Glavna atrakcija su muzeji Enca Ferarija i Muzej Ferarija u obližnjem gradu Maranello.

MARANELLO je grad u kojem je duh propetog konjića utkan u svaki njegov milimetar. Čak su i na fasadama stambenih zgrada crvena i žuta dominantne boje, a ispred njih, doduše u više boja, parkirani su, naravno Ferrariji. Ulica Gillesa Villeneuvea i spomenik u njegovo ime, Ferrari fabrika, čuvena Pista di Fiorano na kojoj Ferrari testira svoja vozila, sve je smešteno u nekoliko stotina metara. Nedaleko od fabrike udaljen je i Ferrari muzej u kojem možete prošetati kroz istoriju Ferrarija. Sve je tu, na nekoliko etaža, počev od prvog Ferrarija (Ferrari 125 S iz 1947.), preko modela 750 Monza iz 1954. do prostorije u kojoj su smešteni apsolutni šampioni svoga vremena, osam pobednika iz deset godina takmičenja u Formuli 1. 

 

PROGRAM PUTOVANJA: 


1. Dan - BEOGRAD
Polazak iz Beograda oko 18:00 h, sa velikog parkinga preko puta Sava Centra. Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju do Italije uz kraće pauze radi odmora.

2. Dan – PADOVA - RIMINI
Dolazak u Padovu. Padova je grad u istoimenoj opštini u regiji Veneto, na severu Italije. Prelepi grad sa veoma dobro očuvanim gradskim jezgrom, sa nizom crkava i palata. U Padovi se nalazi Bazilika Sv.Ante, Kapela Arena oslikana freskama Giotta, Prato della Valle, Palazzo della Ragione...Na trgu Piazza dei Signori nalazi se više znamenitih gradjevina: loža Gran Guardia, Palazzo del Capitanio, Mikelandjelova renesansna katedrala... Nastavak putovanja ka Riminiju. Rimini je najpoznatije italijansko letovaliste na jadranskoj obali. Svake godine u gradu se održava La Notte Rosa, zabava od sumraka do zore sa kojom počinje letnja sezona. Iako su u prvom planu obično masovni turizam, prepune plaže i barovi, Rimini je takodje grad bogate istorije i neverovatne lepote (Ponte di Tiberio, Pazza Cavour, Piazza Tre Martiri, Tempio Malatestiano, Castello Malatestiano…). Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.


3. Dan – FERRARA – MODENA - MARANELLO
Doručak. Slobodno vreme. Celodnevni fakultativni obilazak gradova Ferrara i Modena. Ferrara je šesti po veličini grad pokrajine Emilia-Romagna. Poznata je po izuzetno vrednom i dobro očuvanom istorijskom jezgru, koje je pod zaštitom UNESCOa. Najvažnija građevina je četvrtasti Zamak obitelji d'Este (Castello Estense) s četiri tornja, izgrađen od opeke u samom središtu grada, i okružen kanalom. Slobodno vreme do polaska za Modenu. Modena je grad u severnoj Italiji. To je rodno mesto Enza Ferrarija i Luciana Pavarottija i jedno od središta italijanske automobilske industrije. Glavne znamenitosti su: Duomo di Modena, Piazza Grande, Palazzo Ducale, Ghirlandina, Palazzo Comunale di Modena, Piazza Roma, Via Farini…Katedrala u Modeni je na UNESCO-voj listi svetske baštine. Slobodno vreme. Fakultativni obilazak Muzeja Ferrari u Maranellu. U Maranelu je Ferari način i smisao života. Nekoliko stotina metara od fabrike Ferrari nalazi se muzej u kojem možete prošetati kroz istoriju Ferrarija. Sve je tu, na nekoliko etaža, počev od prvog Ferrarija (Ferrari 125 S iz 1947.), preko modela 750 Monza iz 1954. do prostorije u kojoj su smešteni apsolutni šampioni svoga vremena, osam pobednika iz deset godina takmičenja u Formuli 1. Obilazak muzeja je individualan. U večernjim časovima povratak u Rimini. Noćenje.


4. Dan – SAN MARINO
Doručak. Napuštanje hotela. Celodnevni fakultativni izlet do San Marina. Republika San Marino je jedna od najstarijih država na svetu. Nalazi se na istočnom obodu Apenina. Osnovana je 301.god  kada je bila u sastavu Rimskog carstva. Iako suverena ona je potpuno zavisna od Italije kojom je okružena u celosti od 19.veka. Obilazak čuvene tvrdjave San Marino, bazilika San Marina, kapija Sv.Franje… Slobodno vreme za shopping i šetnju kroz romantične ulice San Marina. U dogovoreno vreme nastavak putovanja za Beograd. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku sa kraćim pauzama radi odmora.


5. Dan - BEOGRAD
Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.

Aranžman obuhvata:
 

  • prevoz autobusom visoke  turističke klase od 16 do 90 sedišta (klima/video i audio oprema) na navedenoj relaciji
  • smeštaj u hotelu 2/3* u Riminiju, 2 noćenja sa doručkom, doručak kontinentalni
  • smeštaj u 1/2, 1/2+1 sobama (svaka soba ima tw, tv)
  • usluge turističkog pratioca tokom putovanja
  • agencijske usluge


Aranžman ne obuhvata:

  • obaveznu boravišnu taksu, plaća se na recepciji
  • izlet do Ferrare i Modene (prevoz autobusom, taksa, parking, vodič ) - 35 evra
  • izlet do Muzeja Ferrari u Maranellu (prevoz autobusom, taksa, parking, ulaznica za muzej, vodič) - 25 evra
  • izlet do San Marina (prevoz autobusom, taksa, parking, vodič) - 25 evra
  • PAKET FAKULTATIVNIH IZLETA - (izlet do Ferrara, Modena, San Marino) - 50 evra
  • doplatu za 1/1 sobu iznosi 40 eur
  • individualne troškove
  • putno osiguranje 600,00 din 

 

Ocena ponude

4,7/5 (ocene: 528)
Andrea S obzirom da prvi put putujem preko agencije Lavli travel, veoma sam zadovoljna. Organizacija i vodič (Ljilja) su ispunili moja očekivanja. Svaki dogovor između putnika, vodiča i vozača je ispoštovan. Sve pohvale
Zarko Sve. Bus, vozači, vodič Maja, hotel, doručak

Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

Lavli travel

Budimska 7, Beograd
011/32-90-988

Vaučer važi

do 1.5.2018.

Napomene

  • Podaci su informativnog karaktera, sve informacije preuzeti sa sajta agencije!
  • Pre uplate proveriti broj slobodnih mesta!
  • 27.04.-01.05.2018.
  • Odmah po dobijanju vaucera izvrsite rezervaciju mesta slanjem vaucera i podataka putnika (ime i prezime, godina rodjenja, mobilni kontakt telefon) na mail agencije info@lavli.rs. U roku od 24h agencija ce vam poslati odgovor na rezervaciju
  • Radno vreme agencije: od ponedeljka do petka od 09:00h do 19:00h i subotom od 10:00h do 14:00h.
  • Kontakt telefon agencije: 011/3290-988

Aranžman obuhvata:
 

  • prevoz autobusom visoke  turističke klase od 16 do 90 sedišta (klima/video i audio oprema) na navedenoj relaciji
  • smeštaj u hotelu 2/3* u Riminiju, 2 noćenja sa doručkom, doručak kontinentalni
  • smeštaj u 1/2, 1/2+1 sobama (svaka soba ima tw, tv)
  • usluge turističkog pratioca tokom putovanja
  • agencijske usluge


Aranžman ne obuhvata:

  • obaveznu boravišnu taksu, plaća se na recepciji
  • izlet do Ferrare i Modene (prevoz autobusom, taksa, parking, vodič ) - 35 evra
  • izlet do Muzeja Ferrari u Maranellu (prevoz autobusom, taksa, parking, ulaznica za muzej, vodič) - 25 evra
  • izlet do San Marina (prevoz autobusom, taksa, parking, vodič) - 25 evra
  • PAKET FAKULTATIVNIH IZLETA - (izlet do Ferrara, Modena, San Marino) - 50 evra
  • doplatu za 1/1 sobu iznosi 40 eur
  • individualne troškove
  • putno osiguranje 600,00 din

Slične ponude