690 din za vaučer za putovanje u Istanbul za 79 evra ili 85 evra u zavisnosti od odabranog termina (dva noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* + autobuski prevoz)!

Ponuda je istekla

ISTANBUL

5 dana autobusom/ 2 noći

Istanbul - najveći i najvažniji grad u Turskoj. Nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, na raskrsnici puteva koji vode sa Balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more. Jedini je grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta. U davna vremena poznat kao Konstantinopolj ili Konstantinov grad, kasnije Carigrad, a danas Istanbul, predstavlja najjače ekonomsko i kulturno sedište turske države, važan internacionalni i saobraćajni čvor, a ujedno i veoma zanimljiv turistički centar.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN. 

Polazak iz Beograda sa turističkog terminala, koji se nalazi u sklopu Autocentra Lasta, na autoputu Beograd - Niš u 17.00h. Vožnja kroz Srbiju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti. Noćna vožnja kroz Bugarsku i Tursku.

2. DAN.

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Odlazak na panoramsko razgledanje grada iz autobusa. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme  za shopping u trznom centru Morava i Kapali caršiji (Bazar sa 3000 radnji). Mogućnost večernjeg odlaska u autentični turski nargila bar. Noćenje.

3. DAN.

Doručak. Nakon doručka polazak na fakultativno razgledanje Istanbula sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. Obilazak Plave Džamije (jedne od tri najveće i najlepše džamije u islamskom svetu), Svete Sofije ( nekada najveće pravoslavne crkve na svetu, pa džamije a sada muzeja starog skoro 1500 godina), Topkapi palate (velelepne sultanske palate gde je živela većina turskih Sultana sa riznicom dragulja, dijamanata, zlata i ostalih poklona koje je sultan dobijao od svojih vazala i podanika), Rimski Hipodrom(ogromnog platoa gde su se za vreme starog Rima održavale trke dvokolica). Odlazak na egipatski bazir i kupovina začina sa Istoka. Slobodno vreme. Mogućnost odlaska na tursko veče (nezaboravan show sa plesačicama, folklornim ansamblima, bacačima noževa i večerom sa dva pića). Noćenje.

4. DAN.

Doručak. Nakon doručka, pakovanje stvari i polazak na fakultativni izlet: Krstarenje Bosforom (obilazak Istanbula sa vode gde ćete videti najraskošnije vile, dvorce i letnjikovce najbogatijih ljudi kako u Turskoj tako i u svetu) sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku, obilazak Carigradske Patrijaršije, poseta Taksimu ( najveći trg u Istanbulu) i ulici Istiklal (shopping ulica) ili slobodno vreme. Pre polaska organizovana poseta tržnom centru Historia. Polazak u Beograd u večernjim časovima. Noćna vožnja preko Bugarske sa usputnim zadržavanjima radi obavljanja carinskih formalnosti.

5. DAN. Dolazak u Beograd na turistički terminal u podnevnim casovima.

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO :

  • prevoz autobusima visoke turističke klase sa audio, video i klima opremom
  • smeštaj na bazi dva noćenja sa doručkom u Istanbulu (doručak švedski sto) u hotelu 3* u 1/2, 1/3 sobama
  • panoramsko razgledanje Istanbula
  • organizacija i vođstvo puta

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

  • ulaznice za posetu muzejima i ostale individualne troškove
  • fakultativni izleti
  • medjunarodno putno zdravstveno osiguranje

FAKULTATIVNI IZLETI:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i realizacija zavisi od broja prijavljenih putnika. Minimum
za realizaciju je 30 prijavljenih putnika, a moguće je realizovati izlete i uz manji broj prijavljenih putnika
uz njihovu saglasnost za korekciju cene.

Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina na lokalitetima, broja prijavljenih
osoba, kao i drugih objektivnih okolnosti.

Cene fakultativnih izleta:

  • krstarenje Bosforom sa posetom carigradskoj Patrijaršiji -20 eur, razgledanje grada sa lokalnim vodičem i ulaznicama po programu - 45 eur, Dolmabahče palata - 30 eur, Tursko veče - 30 eur.

SMEŠTAJ: Boutique hotel 3*
Hotel se nalazi u blizini Bazara, Istanbulskog Univerziteta, pozicioniran u centru starog dela Istanbula na 10-tak  minuta hoda od Svete Sofije, Plave Džamije, Topkapi palate. Hotel ima restoran, lobby bar i bar. Svaka soba ima satelitski TV, klimu, direktnu telefonsku liniju, frizider, radio, mini bar i kupatilo sa fenom za kosu.

Hoteli u ponudi su : Hotel Metro, Hotel Polanin, Hotel Maycan, Hotel Kurban, Hotel Metrolux, Hotel Rio, Hotel Kecik… Svi hoteli iz ponude su u oblasti Laleli i Aksaray.

Ocena ponude

4,2/5 (ocene: 12)
Dejan Prijatan ambijent, usluga,čorbica-supa, vrlo ukusna.
Branko Enterijer

Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

Omniturs

Dragoslava Jovanovića 3, Beograd
011/33-48-851

Napomene

  • Vaučer plaćate 690 din, u agenciji plaćate u zavisnosti od odabranog termina!
  • Obavezno je da pre kupovine vaučera kontaktirate turističku agenciju radi provere raspoloživosti kapaciteta i rezervacije termina!
  • Vaučer važi za jednu osobu!
  • Kontakt telefon: 011/33-48-851

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO :

  • prevoz autobusima visoke turističke klase sa audio, video i klima opremom
  • smeštaj na bazi dva noćenja sa doručkom u Istanbulu (doručak švedski sto) u hotelu 3* u 1/2, 1/3 sobama
  • panoramsko razgledanje Istanbula
  • organizacija i vođstvo puta

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

  • ulaznice za posetu muzejima i ostale individualne troškove
  • fakultativni izleti
  • medjunarodno putno zdravstveno osiguranje

Slične ponude