840 din za kompletan ručak za dvoje (porcija 10 ćevapa + prilog krompirići + kupus salata 250 gr + dve lepinje + dva deserta) u restoranu Ognjište Lux!

1440 DIN
Ponuda je istekla

U cenu je uključeno:

  • kompletan ručak za dvoje (porcija 10 ćevapa + prilog krompirići + kupus salata 250 gr + dve lepinje + dva deserta)
Srpske kafane bile su značajna kulturna sastajališta i središta. U njima su se naši najveći pisci redovno družili, raspravljali, kafenisali, obedovali, ali i napijali se. U njima su nastajale kafanske priče, ali i neka od srpskih najvećih književnih dela, najpoznatijih pesama i stihova, najizvođenijih drama i najcitiranijih rečenica. Tako je, na primer, u kafani „Kolarac“ organizovan prvi sajam knjiga u Srbiji.
 
Posetioci kafana bili su najistaknutiji predstavnici srpske književnosti i srpske kulturne scene. U kafani se pilo i jelo, ali i mislilo i stvaralo. Branislav Nušić, i sam redovni posetilac kafana u Skadarliji zabeležio je da „ako je trebalo povesti kakvu inicijativu umetničku, književnu ili ma koju drugu javnog značaja, prvi sastanci, na kojima bi se izmenile misli, bili su za kafanskim stolovima“.U kafanama su se nesumnjivo zbivali zanimljivi događaji, a dan danas u narodu žive kafanske priče naših pisaca. Naravno, kako to obično i biva, mnoge od njih su postale legende, mitovi, anegdote u čiju se istinitost ne može potpuno verovati.
 
Ognjište Lux pruža svojim gostima uz srdačnu dobrodošlicu ljubaznog osoblja, stari duh srpskih kafana sa tradicionalnom srpskom kuhinjom i čuvenim specijalitetima koji su oduševili i najprobirljivije sladokušce i gurmane.
 
DOBRODOSLI !!!
 

Ocena ponude

4/5 (ocene: 1)
Srdjan Ambijent,usluga,kvalitet...

Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

Ognjište Lux

Bulevar Svetog Cara Konstantina 42, Niš
060/30-43-060

Vaučer važi

do 16.3.2020.

Napomene

  • Vaučer obuhvta: Kompletan ručak za dvoje (porcija 10 ćevapa + prilog krompirići + kupus salata 250 gr + dve lepinje + dva deserta)!
  • Jedan vaučer važi za dve osobe!
  • Možete kupiti više vaučera!
  • Obavezna je najava dolaska i zakazivanje termina unapred!
  • Kontakt telefon: 060/30-43-060
  • Ako ste sprečeni da dođete, blagovremeno obavestite restoran i pomerite zakazani termin, inače će Vam se vaučer računati kao iskorišćen!
  • Nakon krajnjeg označenog roka iskoristivosti, vaučer nije moguće iskoristiti!

Slične ponude