890 din za vaučer za popust na putovanje SALZBURG I AUSTRIJSKA JEZERA (2 noćenja + prevoz) za 119 evra!

17580 DIN
Ponuda je istekla

SALZBURG - četvrti po veličini grad u Austriji.Poznat je po svojoj baroknoj arhitekturi ali i kao grad u kome je rođen Wolfgang Amadeus Mozart. Smešten na obalama reke Salzach i okružen alpskim planinama, a ime je dobio po okolnim rudnicima soli. Poznat je i po originalnim Mozart kuglama,koje su napravljene po recepturi iz 1890 god. za koju je Paul Furst dobio 1905.god. zlatnu medalju na pariškoj izložbi.Razlikuju se od bečkih Mozart po tome sto su veće i omotane u srebrni papir sa plavim Mozartovim likom.
WOLFGANGSEE-  Je jedno od najlepših austrijskih jezera i poznato turističko mesto. Samo mesto dobilo je ime po Svetom Wolfgangu,  koji je davne 976. godine ovde sagradio malu crkvicu.
BAD ISCHL -Verovatno je svima poznato ime kuće Habsburg koja je upravljala sudbinom Austrije do 20. veka. Svoje rezidencije imali su i u Bad Ischlu. Ono što je vrlo poznato u tom kraju je carica Sissy, supruga Franje Josipa I. Bad Ischl se nalazi na južnom delu Gornje Austrije u regiji Salzkammergut. Franjo Josip I. je rekao da je to „raj na Zemlji“. Nakon što je u vili 1914. godine potpisao deklaraciju o ratu protiv Kraljevine Srbije, Franjo Josip I. napustio je Bad Ischl i nikada se više nije tamo vratio.
HALSTATT - Najveća atrakcija i prepoznatljiv simbol gradića je Župna crkva vaznesenja koja je sagrađena 1505. godine. Neobično je i podzemno groblje Karner u kojem se nalazi kosturnica iz 16. veka, a trebalo bi posetiti i muzej koji ima drugu najveću kolekciju na svetu umetničkih dela halštatske kulture.

PROGRAM PUTOVANJA:
1.dan BEOGRAD - NOVI SAD

Polazak sa autobuske stanice BAS Beograd u 19h. Skup svih putnika na peronu u 18:30h. Noćna vožnja preko Madjarske.

2.dan SALZBURG
Dolazak u Slazburg u prepodnevnim časovima. Po dolasku razgledanje istorijskog jezgra grada: Mocartov trg sa spomenikom, biskupska rezidencija, katedrala, samostan sv. Petra, Festivalska dvorana, Mocartova rodna kuća, park Mirabel. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel. Noćenje. 

3. dan SALZBURG - JEZERO WOLFGANGSEE – BAD ISCHL
Doručak. Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet . Vožnja područjem Salzkammerguta gde su smeštena predivna austrijska jezera, od kojih je jedno od najlepših upravo Wolfgangsee. Posetićemo najpoznatije mesto na jezeru - St. Wolfgang. Jezero, kao i samo mesto, dobilo je ime po Svetom Wolfgangu,  koji je davne 976. godine ovde sagradio malu crkvicu. Predivan oltar koji je napravio Michael Pacher privlači znatiželjnike iz svih delova sveta. Danas je ovo slikovito mestašce poznato turističko odredište Fakultativna vožnja brodom po jezeru (Sveti Gilgen – Sveti Volfgang. - St. Gilgen, gde se nalazi kuća Mocartove majke ,a njegova sestra se nakon udaje preselila upravo ovde.  Obićićemo glavni trg, crkvu Sv. Egida, gradsku većnicu i stari hotel i restoran „Post“ sa oslikanom fasadom. Vožnja do Bad Ischla koji je u vreme Habsburgovaca bio poznato mondensko letovalište. Naš savet je da probate u poslastičarnici “Zauner” autentične išlere koji nose ime po gradu u kojem su nastali. Slobodno vreme. Povratak u Salzburg. Noćenje.

4.dan SALZBURG - HALSTATT
Doručak. Napuštanje hotela. Nastavljamo ka malom ribarskom mestu Halštat poznatom kao središte keltske kulture bronzanog i gvozdenog doba. Halštat je grad koji se nalazi na obali istoimenog jezera i okružen je Alpima. Regija kojoj pripada  uvrštena je na listu kulturne baštine UNESCO. Smatra se za najstarije naseljeno mesto u Evropi, iz razloga što se u tom regionu nalazio prvi svetski poznat rudnik soli. Upravo tako je ovaj grad i dobio ime od starog keltskog naziva za so što znači „HAL“.  Sve do 19. veka do Halštata se moglo doći samo čamcem ili uskom stazom. Da bi se napravio put, razbijane su stene i probijani tuneli. Možda je baš zbog toga ovaj gradić sačuvao svoju bajkovitu lepotu. Šetnja uz obalu do protestantske crkve i glavnog trga te uskim uličicama do katoličke crkve. Fakultativna poseta rudniku soli . Rudnik soli u Halštatu je najstariji rudnik te vrste na svetu! Predstavlja pravu turističku atrakciju. Slobodno vreme. Nastavak putovanja ka Srbiji.Noćna vožnja kroz Austriju I Mađarsku.

5.dan NOVI SAD-BEOGRAD
Dolazak u prepodnevnim časovima.Kraj putovanja.

NAČIN PLAĆANJA:
- Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS dan uplate.
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
-Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na šest rata bez kamate.
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA ETA TOURS-a.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja
- Smeštaj u Salzburgu hotelu 3* u 1/2 i 1/3 sobama, usluga na bazi 2 noćenja sa doručkom
- razgledanje prema programu
- Usluge vodiča i pratioca grupe
- Agencijske usluge
 
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Stanični vaučer 50rsd po osobi (plaća se u agenciji)
- Troškove medjunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja
- Individualne troškove putnika
- Doplata za jednokrevetnu sobu eura
- Fakultativne izlete:
- Wolfgangsee - Bad Ischl odrasli 20€/deca do 12.godina 15€
- Fakultativnu vožnju brodićem (Sv. Gilgen - Sv. Volfgang – trajanje oko 40 min) 20 €

- Fakultativan obilazak rudnika 35 € (uključuje zaštitnu odeću, vožnju vozom, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku)


Ocena ponude

4,7/5 (ocene: 12)
Ilija Ljubaznost vodica, kao i odnos vodica sa putnicima. Udobnst prevoza i profesionalnost vozaca.
Snežana Sjajna organizacija, za vodica Igora sve pohvale, bus udoban, vozaci profesionalci. Hotel je korektan, taman koliko zvezdica i ima (tri). Mozda bi mogli da porade vise na higijeni sobe.

Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

ETA TOURS d.o.o.

Obilićev venac 18, TC City Passage, Beograd
011/3285-717; 011/3282-905

Napomene

  • Vaučer plaćate 890din, u agenciji plaćate doplatu 119 evra!
  • Jedan vaučer važi za jednu osobu!
  • Možete kupiti više vaučera!
  • Obavezno je kontaktirati agenciju pre kupovine vaučera kako biste se raspitali o preostalim slobodnim mestima!
  • Kontkat telefon:011/3285-717, 3282-905

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

  • Vanlinijski prevoz autobusom na relaciji prema programu putovanja
  • Smeštaj u Salzburgu hotelu 3* u 1/2 i 1/3 sobama, usluga na bazi 2 noćenja sa doručkom
  • Razgledanje prema programu
  • Usluge vodiča i pratioca grupe
  • Agencijske usluge

 
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

  • Stanični vaučer 50rsd po osobi (plaća se u agenciji)
  • Troškove medjunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja
  • Individualne troškove putnika
  • Doplata za jednokrevetnu sobu eura
  • Fakultativne izlete:
  • Wolfgangsee - Bad Ischl odrasli 20€/deca do 12.godina 15€
  • Fakultativnu vožnju brodićem (Sv. Gilgen - Sv. Volfgang – trajanje oko 40 min) 20 €
  • Fakultativan obilazak rudnika 35 € (uključuje zaštitnu odeću, vožnju vozom, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku)

Slične ponude