250 din za 40 min boravka u slanoj sobi za odrasle ili dva termina po 20 min za decu u Slanoj sobi Madu NS! Novogodišnja akcija!

800 DIN
Ponuda je istekla

MADU slane sobe sprovode haloterapiju koja je prirodna, nemedikamentozna i neinvazivna metoda lečenja. Klinički je dokazana kao pomoćna terapija u lečenju različitih poremećaja zdravlja. Slana terapija je bezbedna i preporučuje se svim starosnim grupama, bolesnima radi lečenja, a zdravima radi poboljšanja psihofizičkog stanja i imunološkog sistema. Klinički je dokazano da u preko 90% slučajeva haloterapija dovodi do ublažavanja ili nestanka simptoma kod oboljenja gornjih i donjih disajnih puteva, kožnih oboljenja, alergijskih bolesti, oboljenja koštano-mišićno-zglobnog sistema. Preporučuje se za detoksikaciju, poboljšanje imuniteta, kao i za uravnoteženje neurovegetativnog sistema organizma.

Slana terapija (haloterapija) koristi terapijske efekte speleoterapije jednog od najstarijih vidova vazdušne terapije koji se zasniva na boravku bolesnika u slanim rudnicima ili pećinama zbog lekovitog dejstva njihove mikroklime na zdravlje čoveka. Slana soba je specifično konstruisana prostorija u kojoj su tavanica, zidovi i pod obloženi solju sa ciljem imitacije atmosfere prirodne slane pećine. Lekovita mikroklima postiže se uduvavanjem suvog zasićenog vazduha bogatog najfinijim česticama kamene soli pomoću medicinske naprave – halogeneratora. Halogenerator obezbeđuje specifičnu koncentraciju ( 1 do 16 mg/m3) aerosola suve soli ( čestice soli od 1 do 5 µm) u kontrolisanim uslovima temperature ( 18 do 25°C) i relativne vlažnosti vazduha ( 40 do 60%). Aerosol pored natrijum hlorida sadrži gvožđe, kalcijum, magnezijum, bakar, cink, litijum, selen - minerale koji učestvuju u brojnim fiziološkim procesima organizma. Mikroklima slane sobe je hipoalergijska i aseptična (manje od 200 saprofitnih organizama/m3 vazduha) sa povoljnim dejstvom na zdravlje čoveka.

Haloterapija je moderna metoda lečenja koja predstavlja kombinaciju boravka pacijenta u slanoj sobi u koju se istovremeno, pomoću halogeneratora, sistematski ubacuje suvi aerosol prirodne kamene soli koju pacijent udiše, stvarajući atmosferu sa visokom koncetracijom soli i negativnih jona, što povoljno utiče na zdravlje čoveka. Kristali soli poboljšavaju kvalitet vazduha jer proizvode negativne jone koji imaju korisna biološka dejstva na odbrambeni sistem i metabolizam organizma, odnosno na disanje i kardiovaskularni sistem čoveka. Negativni joni povećavaju oksigenaciju i nivo serotonina u mozgu dovodeći do povećanja mentalne energije, uz smanjenje osećaja apatije i depresije, emocinalne nestabilnosti, nervoze i stresa. Njihov optimalan broj neutrališe u vazduhu mnoge alergene uz smanjenje virulentnosti mikroba. Takođe, negativni joni proređuju učestalost alergijskih i asmatičnih napada uz ublažavanje simptoma tokom istih. Pozitivni joni imaju negativan biološki učinak, dominiraju kada je povišen stepen zagađenja vazduha (u velikim gradovima, u zatvorenim i zadimljenim prostorijama), a pozitivne jone stvaraju i elektronski kućni aparati. Organizam preuzima jone preko kože i disajnih organa. Simptomi velike i prolongirane koncentracije pozitivnih jona, odnosno nedostatka negativno naelektrisanih jona mogu biti: neraspoloženje, glavobolja, opšta malaksalost, slaba koncentracija, nesanica, nervoza, smanjenje imuniteta, a ponekad poremećaj disanja i pojava srčanih tegoba.  Haloterapija je nemedikamentozna i neinvazivna metoda lečenja koja ne zamenjuje klasičnu medikamentoznu terapiju, ali je u većini slučajeva znatno redukuje i skraćuje vreme oporavka, a dovodi i do poboljšanja psihofizičkog stanja i imunološkog sistema čoveka! Iskoristite popust od 50% i po najpovoljnijoj ceni dobićete najkvalitetniju uslugu!

http://www.slanaterapija.rs


Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

Slana soba MADU NS

Bulevar oslobođenja 155, Novi Sad
065/353-9268

Vaučer važi

do 28.1.2017.

Napomene

  • Obavezno je zakazivanje unapred!
  • Ako ste sprečeni da dođete, blagovremeno obavestite slanu sobu i pomerite zakazani termin, inače će Vam se vaučer računati kao iskorišćen!
  • Tretman za odrasle traje 40 minuta, a za decu 20 minuta!
  • Deca do 7 godina idu u pratnji roditelja!
  • Jedan vaučer važi za jednu osobu!
  • Jedna osoba može da iskoristi više vaučera!
  • Radno vreme: od ponedeljka do subote od 09:00 do 20:00
  • Kontakt telefon: 065/353-9268

Slične ponude