1000 din za ultrazvučni pregled štitaste žlezde u Poliklinici "Intertim"!

2500 DIN
Ponuda je istekla

Ubrzan i savremen stil života, zbog sve veće izloženosti stresu, uzrokuje povećanu učestalost bolesti endokrinog sistema, među kojima bolesti štitaste žlezde zauzimaju posebno mesto. Procenjuje se da u svetu oko 200 miliona ljudi ima neko oboljenje štitaste žlezde.

Bolesti štitaste žlezde su posebno česte u razvijenim zemljama i posle šećerne bolesti nalaze se na drugom mestu među endokrinološkim oboljenjima. Od ovih oboljenja žene oboljevaju 5 do 7 puta češće u odnosu na muškarce. Tako jedna od 50 žena i jedan od 1000 muškaraca starijih od 50 godina imaju poremećaj funkcije štitaste žlezde. Pravilna funkcija štitaste žlezde od posebnog je značaja u pojedim populacijama: dece,  adolescenata i trudnica , gde poremećaj njene funkcije može uzrokovati trajne posledice.

Ultrazvučnim pregledom štitaste žlezde utvrđuje se njena veličina, struktura tkiva kao i eventualno postojanje nodusa (dobroćudnih i zloćudnih tumora) i cističnih formacija. Primenom kolor doplera tokom pregleda može se imati uvid i u funkcionalno stanje same žlezde.

Zahvaljujući savremenim dijagnostičkim procedurama i terapiji, većina oboljenja štitaste žlezde, uključujući i maligne bolesti, ukoliko se pravovremeno dijagnostikuju mogu biti u potpunosti izlečene. Mnoge bolesti štitaste žlezde su bez ikakvih simptoma u svom početnom stadijumu i mogu se otkriti jedino odgovarajućim medicinskim pregledima. Kasna dijagnostika bolesti štitaste žlezde može dovesti do teških poremećaja u organizmu, uključujući i smrtni ishod. Rizik od oboljenja štitaste žlezde povećava se starenjem.

Tokom ovog pregleda može se utvrditi i eventualno uvećanja paratireoidnih žlezda koje se često dešava kod bolesnika koji su na hroničnom programu hemodijalize.

Pregled je neinvazivan, bez zračenja i ne zahteva nikakvu pripremu bolesnika. Pregled traje 15-20 minuta.


Pitanja

Dragana
20.2.2012. 10:59
Vaučer možeš iskoristiti od 16.01.2012. do 16.02.2012. Kako sam onda mogla da dobijem ponudu da kupim kupon 15.II. 2012 ako za to vreme ne moze da legne ni uplata. Strasno, sada sam bacila 1000 dinara. :(
Kupoman
Dragana, vaučer možeš iskoristiti od 27.02. do 27.03.2012. U januaru je bila ista ponuda koja je mogla da se iskoristi od 16.01. do 16.02.2012.

Vaučer važi

do 0.0.0.

Napomene

Slične ponude