1000 din za ultrazvučni pregled štitaste žlezde u Poliklinici "Intertim"!

2500 DIN
Ponuda je istekla

Ubrzan i savremen stil života, zbog sve veće izloženosti stresu, uzrokuje povećanu učestalost bolesti endokrinog sistema, među kojima bolesti štitaste žlezde zauzimaju posebno mesto. Procenjuje se da u svetu oko 200 miliona ljudi ima neko oboljenje štitaste žlezde.

 Bolesti štitaste žlezde su posebno česte u razvijenim zemljama i posle šećerne bolesti nalaze se na drugom mestu među endokrinološkim oboljenjima. Od ovih oboljenja žene oboljevaju 5 do 7 puta češće u odnosu na muškarce. Tako jedna od 50 žena i jedan od 1000 muškaraca starijih od 50 godina imaju poremećaj funkcije štitaste žlezde. Pravilna funkcija štitaste žlezde od posebnog je značaja u pojedim populacijama: dece,  adolescenata i trudnica , gde poremećaj njene funkcije može uzrokovati trajne posledice.

 Ultrazvučnim pregledom štitaste žlezde utvrđuje se njena veličina, struktura tkiva kao i eventualno postojanje nodusa (dobroćudnih i zloćudnih tumora) i cističnih formacija. Primenom kolor doplera tokom pregleda može se imati uvid i u funkcionalno stanje same žlezde.

 Zahvaljujući savremenim dijagnostičkim procedurama i terapiji, većina oboljenja štitaste žlezde, uključujući i maligne bolesti, ukoliko se pravovremeno dijagnostikuju mogu biti u potpunosti izlečene. Mnoge bolesti štitaste žlezde su bez ikakvih simptoma u svom početnom stadijumu i mogu se otkriti jedino odgovarajućim medicinskim pregledima. Kasna dijagnostika bolesti štitaste žlezde može dovesti do teških poremećaja u organizmu, uključujući i smrtni ishod. Rizik od oboljenja štitaste žlezde povećava se starenjem.

 Tokom ovog pregleda može se utvrditi i eventualno uvećanja paratireoidnih žlezda koje se često dešava kod bolesnika koji su na hroničnom programu hemodijalize.

Pregled je neinvazivan, bez zračenja i ne zahteva nikakvu pripremu bolesnika. Pregled traje 15-20 minuta.


Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Vaučer važi

do 0.0.0.

Napomene

Slične ponude