1099 din za jednodnevni izlet u Temišvar! Termin polaska 03.03.2012.!

2500 DIN
Ponuda je istekla
Odlična organizacija
Ljubazni vodiči
Višegodišnje iskustvo

Temišvar, najveći grad Banata, leži na obalama reke Begej i sedište je županije Tamiš. Temišvar je najveći kulturno istorijski centar Srba u Rumuniji gde i danas živi veliki broj srpskog življa. U gradu se nalazi sedište Eparhije Temišvarske Srpske Pravoslavne crkve, kao i savez Srba u Rumuniji. Grad nazivaju „Mali Beč“ jer je dugo bio pod opsadom Hazburgovaca a njegov centar podseća na stari deo Beča. Prvi evropski grad koji je dobio električno osvetljenje a neke od zgrada projektovao je lično čuveni Gustave Eiffell. U novijoj istoriji poznat je kao grad u kome je počeo ustanak koji je doveo do sloma režima diktatora Nikolae Čaušeskua. Nekada iza „Gvozdene zavese"  a danas dvadeset dve  godina kasnije Temišvar je moderan grad.

Polazak u 06:00 sa parkinga preko puta hotela Kontinental. Vožnja preko Pančeva i Vršca, gde je predviđena kraća pauza. Dolazak na granični prelaz Vatin / Moravita, posle carinskih i pasoških kontrola  nastavak vožnje do Temišvara. Po dolasku, obilazak grada: Saborna Crkva  srpske pravoslavne crkve posvećena Sv. Đorđu (sagrađena 1748 god. i u kojoj se nalazi vredni ikonostas, delo Konstantina Danila i majstora Mihaila Janica iz Arada), Vladičanski dom, Trg Ujedinjenja, Trg Slobode sa zgradom Garde i starom Gradskom Kućom.
Nastavak šetnje do drugog gradskog trga Trg Pobede sa  najstarijom gradskom zgradom - dvorac Huniazilor (podignut u XV veku po naredbi Vojvode od Transilvanije Iancu de Hunadoar - u našoj istoriji poznat kao Sibinjanin Janko) koji je danas muzej Banata, gde se na jednom kraju nalazi zgrada Opere i nacionalnog teatra (koja ima repertoar na rumunskom, nemačkom i mađarskom jeziku) a na drugom katedralni hram Banatske mitropolije rumunske pravoslavne crkve, a između njih je najmlađi gradski trg, izduženog oblika sa nizom gradskih palata iz zadnjih decenja Austrougarske (rađenih u stilu akademizma i secesije) vladavine  i statuom vučice koja doji Romula i Rema (poklon grada Rima 1926 god.).
Slobodno vreme u centru grada. Fakultativno: odlazak na ručak u restoran "Karađorđe". Organizovani odlazak u "Iulius Mall", jedan od najvećih tržnih centara u ovom delu Evrope. http://www.iuliusmall.co /en/timisoara.
Slobodno vreme do polaska za Srbiju. Dolazak na mesto polaska u večernjim časovima, oko ponoći.

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

-prevoz turističkim  autobusom ( AC, dvd )

-razgledanje Temišvara na srpskom jeziku

-tehnički pratilac / vodič na srpskom jeziku

-troškove organizacaije i vođenje puta

 

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

-fakultativni program: ručak u restoranu  Karađorđe 5 eura (supa, bečka šnicla, pekarski krompir, sezonska salata, hleb, pita od jabuka-obavezno prijavljivanje u agenciji)

-lične troškove putnika

-osiguranje 100din


Pitanja

Biljana
4.3.2012. 17:42
Za sve koji su zainteresovani kada je u pitanju ova agencija i ovaj put, evo kratkih impresija. Put je dobro organizovan. Duuugo cekanje na granici je obavezno, u odlasku dva sata i u povratku takodje. U Temisvaru ima sta da se vidi i dan vam brzo prodje, posebno ako u razgledanje grada ukljutine i shoping :) Tehnicki pratilac je bio korektan, vodic kroz Temisvar pozitivan i spreman da odgovara na sva pitanja :) Malo je nezgodno kada putujete double decker autobusom, a spadate u visoke osobe, prostor izmedju sedista je MINIMALAN pa noge nemate gde da drzite. Restoran u sklopu fakultativnog programa je korektan, sem dela kada posluzuju desert. Posluze na jednom tanjiru za jedan sto, pa sad, znali se ili ne, svi morate da se koristite tim tanjirom. Generalno je, dakle, korektno, sa minimalnim zamerkama.

Gde iskoristiti vaučer?

Lavli travel

Budimska 7, Beograd
011/32-90-988

Vaučer važi

do 0.0.0.

Napomene

Slične ponude