120 din za vaučer za popust na izlet Požarevac-Viminacium-tvrđava Ram-Srebrno jezero za 1190 dinara!

1590 DIN
Ponuda je istekla

Program putovanja:

Polazak iz Beograda u 8h sa stare Glavne železničke stanice kod Plavog voza.

Vožnja prema Požarevcu. Požarevac i njegova okolina poseduju brojne znamenitosti. Centar Braničevskog okruga posetiocima nudi zabavu, živopisnu prirodu, prijatne ljude, ali i svoje istorijsko i kulturno bogatstvo.Prvi pomen Požarevca datira iz 1467. god, iako se veruje da je postojao i ranije. U istoriju evropske kulture ušao je 1718. god, potpisivanjem Požarevačkog mira, kada su velike sile Austrija i Turska su skopije primirje. Iz glavne ulice može se doći do gradskog parka u kojim dominira spomenik knezu Milošu Obrenoviću. Još jedna znamenita požarevačka građevina za svoje postojanje duguje zahvalnost knezu Milošu Obrenoviću, a to je Saborna crkva svetih arhangela Mihaila i Gavrila iz 1819.god.Uz sam park je zgrada Okružnog zdanja, velelepna građevina iz 1889. godine, čija fasada podseća na zgrade italijanske renesanse.U centru grada smešten je i Narodni muzej, koji je posle beogradskog, najstariji u Srbiji. U blizini muzeja nalazi se rodna kuća slikarke Milene Pavlović Barili, pretvorena u spomen – galeriju u kojoj se mogu videti njeni radovi, lični predmeti i biblioteka. U Požarevcu obilazak memorijalne Galerije slika Milene Pavlović Barili (fakultativno) i kratko slobodno vreme za kafu.

Po završenom obilasku polazak do arheološkog nalazišta Viminacium. Arheološki park Viminacijum zvanično je otvoren 5. oktobra 2006. godine. Viminacijum je najznačajniji grad u rimskoj provinciji Gornja Mezija (Moesia Superior). Ovaj rimski grad je prestonica provincije, administrativni, vojni, trgovački i industrijski centar. Grada koji je imao status prvo municipiuma (municipium), a zatim i kolonije (colonia), odnosno grada sa punom autonomijom. Pored grada nalazi se kastrum (castrum) ili legijski logor – jedan od dve najveće fortifikacije u provinciji i centralna tačka u odbrani mezijskog Podunavlja. S druge strane jedinstveni naučni značaj Viminacijuma je u tome što nad antičkim ostacima nema savremenog naselja. Mogući su istraživanje i prezentacija jednog rimskog grada u svim njegovim segmentima.Sedam objekata je pokriveno i otvoreno za posetioce:Severna Glavna kapija legijskog logora (Porta praetoria),Rimske terme, Rimski amfiteatar, Mauzolej u kojem je najverovatnije sahranjen rimski imperator Hostilijan, Mamut park, Domvs Scientiarvm Viminacium / Naučno istraživački i turistički centar, Zanatski centar sa pećima za proizvodnju keramike i opeke. Viminacijum se nalazi na ušću Mlave u Dunav u poslednjim dolinama ispred Đerdapske klisure. Lociran je na strateškom raskršću puteva koji su vodili od zapada ka istoku i od severa ka jugu. Dunav, koji se danas nalazi na oko 3,5 km udaljenosti, u antici je bio u neposrednoj blizini grada Posebnu atrakciju u okviru arheološkog parka Viminacijum predstavlja poseta praistorijskom nalazištu, gde je otkriven ceo skelet mamuta-Mamut parku. Ovaj skelet je pronađen na 270 metara istočno od Carskog mauzoleja. Mamut potiče iz praistorijskog perioda, miocena od pre 5.000.000 godina. Nađen je u slivu pradelte reke Morave, koja se formirala kada se povlačilo Panonsko more.                                                                                                                                      Obilazak nekadašnjeg Rimskog vojnog logora i razgledanje arheoloških iskopina uz pratnju vodiča.

Nastavak putovanja do tvrđave Ram.Na 21. kilometru uzvodno od Velikog Gradišta, na brdu iznad samog Dunava nalazi se tvrđava Ram.  U XII veku bila je to važna strategijska pozicija oko koje su se borile Ugarska i Vizantija.Ramska tvrđava podignuta je na ostacima antičkih i vizantijskih temelja, a sagradio je turski sultan Bajazit II. Danas vidljivi otvori za topove na kulama pokazuju da je Ram bio artiljerijsko utvrđenje na Dunavu. Ima snažnu branič-kulu i još četiri manje koje ojačavaju zidine. Postoji više legendi o samom nazivu tvrđave koje se vezuju za osnivače Rima, braću Romula i Rema, ili utvrđenje Ihram. Neposredno pored tvrđave nalaze se ostaci turskog karavansaraja,stari 6 vekova. To je jedini sačuvan karavansaraj u Srbiji i može se reći  da je to prvi turistički objekat podignut na najvažnijem putu sa Balkana ka severu prema Budimu i Beču. Nedaleko od tvrđave nalaze se ostaci rimskog vojnog logora Lederata. Obilazak tvrđave i nastavak putovanja do Srebrnog jezera.

Srebrno jezero nalazi se u severoistočnom delu Srbije, u karpatskom obodu Panonskog basena, nedaleko od ušća Peka u Dunav. Da bi se priobalje ramskog rita zaštitilo od podzemnih voda, 1971. godine, dunavac koji je obilazio oko Ostrva pregrađen je nasipom u gornjem toku kod sela Zatonja. 
Tako je nastalo jezero, 14 km dugo 300 m široko, dubine i do 13 m. U popodnevnim satima, kada sunce pođe na počinak iza Karpata, milioni iskrica čine njegov srebrni odsjaj, pa je po tome dobilo ime Srebrno. Izuzetne lepote, od početka je postalo omiljeno izletište i okosnica turizma u ovom kraju, pa je nazvano i srpsko more. 
Tvrdnja da je Srebrno jezero dragulj kontinentalnog turizma u ovom delu Srbije je realna. Zahvaljujući snažnim pumpama, u jezeru je nivo vode stalno niži od Dunava i obezbeđuje dotok sveže vode. 
Na svom podzemnom putu voda se filtrira kroz brojne peščane dine što omogućuje da voda bude besprekorno čista i bistra. Srebrno jezero, bogato je ribom i predstavlja pravi raj za pecaroše. Zastupljene su sve vrste slatkovodne ribe: som, smuđ, šaran, amur, tolstolobik … 

Slobodno vreme do polaska za Beograd.

Povratak u Beograd u večernjim satima, oko20h.

U cenu je uključeno:

  • Prevoz modernim turističkim autobusima
  • Usluge licenciranog turističkog vodiča
  • Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno:

  • Individualni troškovi
  • Ulaznice za Galeriju Milene Pavlović Barili – 150rsd, Viminacium-600rsd, deca do 12god-300rsd, ulaznice za tvrđavu Ram-300 din.
  • Ručak

Ocena ponude

5/5 (ocene: 51)
Slobodanka Počevši od prevoznika,pa preko vodiča koja je bila odlična i samog grada.Nisam zamišljala da je Temišvar tako lep grad,tako da sam oduševljena.
Daniela ponuda

Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

FLAMINGO TRAVEL KLUB

Vojvode Milenka 46, Beograd
011 7491 713, 061 522 31 50
info@flamingotravelklub.rs

Napomene

  • Vaučer plaćate 120 din, u agenciji plaćate 1190 din!
  • Vaučer važi za jednu osobu!
  • Obavezno je da pre kupovine vaučera kontaktirate turističku agenciju radi provere raspoloživosti kapaciteta i rezervacije termina!
  • Kontakt telefon: 011/2522710, 060/5223152

U cenu je uključeno:

  • Prevoz modernim turističkim autobusima
  • Usluge licenciranog turističkog vodiča
  • Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno:

  • Individualni troškovi
  • Ulaznice za Galeriju Milene Pavlović Barili – 150rsd, Viminacium-600rsd, deca do 12god-300rsd, ulaznice za tvrđavu Ram-300 din.
  • Ručak

Slične ponude