120 din za vaučer za popust na jednodnevni izlet Beograd- Manastir Privina Glava-Šid-VU Morović za 1080 dinara!

1080 DIN
Ponuda je istekla

U cenu je uključeno:

  • Izlet Beograd - Manastir Privina Glava - Šid - VU Morović

Manastir Privina glava, je najzapadniji manastir od svih 16 fruškogorskih manastira. Manastir se nalazi u krajnjem zapadnom delu Fruške gore, oko pet kilometara severoistočno od grada Šida, pored istoimenog sela Privina Glava, nekadašnjeg Prnjavora. Manastirska crkva posvećena je Saboru Svetih Arhangela. Uz crkvu Svetih Arhangela, u sklopu manastirskog kompleksa nalaze se i crkve Bogorodičinog Pokrova (iz 2004.) i Svetog Georgija (iz 2006.), dok se na brdu iznad manastira nalazi Crkva uzdizanja časnog krsta (iz 2010.).o tome kako je manastir dobio naziv, Opat Bonini (1702.): navodi jedni veoma interesantnu legenduu: "Stariji ljudi iz ovog mesta kažu da sunčuli da je despot Srbije Vuk Branković dao znatnu sumu novca za izgradnju ove crkve i manastira. Trebao je da bude glavni u Sremu, kojim je Branković u to vrijeme vladao, budući da su on, njegovi prethodnici i naslednici bili pravoslavci. Pošto su graditelji pobegli s novcem, lopovi su ih ubili na narečenom mestu. Nakon toga mesto se zove Privina Glava, tj. prebijena glava. Takva verzija o nastanku manastira daleko je verovatnija od one da je njegov osnivač bio vlastelin Priba, tim više što je područje na kojem se nalazi manastir nekada pripadalo članovima porodice Branković. Tu su despoti Vuk Grgurević (Zmaj ognjeni vuk), a kasnije Đorđe i Jovan Branković držali tvrđavu u Berkasovu (koja je od današnjeg manastira udaljena samo kilometar ili dva) i kretali iz nje u bezbroj patrola, pazeći na turske provale. Stoga je verovatno da su Brankovići poželeli da imaju manastir u blizini tvrđave.

Šid: Prvi podaci o Šidu su iz XVIII. veka, kada je ovo naselje bilo u Podunavskoj vojnoj granici. U XIX. veku mesto
naseljavaju  Srbi  i  Rusini  iz  Ruskog Krstura  i  Kucure , zatim  Slovaci  iz Gložana i Pivnica. Početkom XX. veka Šid se razvija kao gradsko naselje. Ovo je najzapadnija opština Srema. Opština ima veoma privlačan turistički potencijal, naročito za lov i ribolov. U gradu se nalazi I spomen kuća i galerija poznatog slikara  Save Šumanovića . Galerija Sava Šumanović je osnovana 1952. godine zahvaljujući Savinoj majci Persidi Šumanović koja je gradu Šidu dala nasleđe od neprocjenjive umetničke i materijalne vrednosti. Umetnički fond, koji se sastoji od 417 slika, smešten je u porodičnoj kući Šumanovića. Većina slika naslikana je u posljednjih deset godina slikarevog života u Šidu. Fakultativni obilazak Galerije I spomen kuće Save Šumanovića.

VU “MOROVIĆ Nedaleko od autoputa Beograd-Zagreb, 2,5 km od graničnog prelaza Batrovci, u srcu stoletne hrastove šume ( uglavnom hrast Lužnjak), dočekat će vas mir i tišina, oaza zelenila - vojna ustanova Morović sa dve
autentične vile Srna i Košuta. Posebna je ekskluzivnost vila Srna, koja je stambena zgrada-vila sagrađena za bivšeg predsjednika Tita, sa bilijarnicom, dva luksuzna apartmana i dve dvokrevetne sobe, velikom dvoranom s kaminom, kuhinjom i dnevnim boravkom. Ambijent je obogaćen vrednim lovačkim trofejima iz bogatog lovišta Morović. Čitav kompleks je zamišljen, kao sistem koji samostalno funkcioniše. Posedovao je energanu, farmu pilića, koka nosilja, I bio je I jeste “raj” za lovce I ribolovce.

Program putovanja:
Polazak sa parkinga Muzeja ’’Jugoslavije’’ (’’25.maj’’) u 08,00 h.Skup putnika u 07,30 h. Vožnja ka manastiru Privina glava.
Manastir Privina glava , obilazak manastira, koji i nakon smrti nadaleko čuvenog Igumana Gavrila, pohode vernici
tražeći utehu i lek za svoje životne rane.
Šid, razgledanje užeg gradskog centra i fakultativni obilazak Galerije Save Šumanovića i njegove rodne kuće .
VU”Morović” opuštanje I okrepljenje u “srcu Bosutskih šuma” u tišini i lepoti vojne ustanove . Fakultativno ručak.
Povratak u Beograd. Dolazak na mesto polaska oko 20h.

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

  • Prevoz autobusima turističke klase sa audio-video opremom i klimom ( od 40 do 80 sedišta)
  • troškovi licenciranog pratioca – vodiča, predstavnika agencije
  • troškovi organizacije aranžmana

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

  • ulaznica za Galeriju Save Šumanovića I njegovu rodnu kuću 100,00 din
  • fakultativni ručak u VU”Morović”
  • putno osiguranje

Ulaznice, koje nisu uračunate u cenu aranžmana, se plaćaju vodiču u autobusu. U slučaju promene cena na lokalitetima, u odnosu na dan izlaska programa, ne spadaju u odgovornost agencije. FAKULTATIVNI IZLETI i obilasci: Cene izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Minimum za izvođenje fakultativnih izleta I obilazaka je 25 putnika. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica,organizacije…

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza
putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene
informacije o programu putovanja. Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u program

Rok za prijavu: do popune slobodnih mesta, broj mesta ograničen.

Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

Turistička agencija MIVEX

Kumodraška 166, lokal 29, Beograd
011/398-2112

Napomene

  • Vaučer plaćate 120 din, u agenciji plaćate ostatak od 1080 din!
  • Podaci su informativnog karaktera, sve informacije preuzeti sa sajta agencije!
  • Pre uplate proveriti broj slobodnih mesta!
  • Odmah po dobijanju vaučera kontaktirati agenciju radi rezervacije mesta!
  • Kontakt podaci agencije: :Tel / fax :  +381 11 398-21-12;  E-mail :  mivex.aranzmani@gmail.com
  • Nakon krajnjeg naznačenog datuma vaučer nije moguće koristiti!
  • VAŽNA   NAPOMENA : Agencija pred putovanje, dva dana, šalje putnicima SMS obaveštenje, koje sadrži  informaciju o mestu i vremenu polaska. Ukoliko ne  dobijete SMS jedan dan pre putovanja, molimo Vas da obavezno kontakirate agenciju. SMS obaveštenje se šalje nosiocu ugovora ili   rezervacije i istu je dužan da prosledi i ostalim saputnicima.

U cenu aranžmana je uračunato:

  • Prevoz autobusima turističke klase sa audio-video opremom i klimom ( od 40 do 80 sedišta)
  • troškovi licenciranog pratioca – vodiča, predstavnika agencije
  • troškovi organizacije aranžmana

U cenu aranžmana nije uračunato:

  • ulaznica za Galeriju Save Šumanovića I njegovu rodnu kuću 100,00 din
  • fakultativni ručak u VU”Morović”
  • putno osiguranje

Slične ponude