120 din za vaučer za popust na jednodnevni izlet na Divčibare za 1100 dinara!

1500 DIN
Ponuda je istekla

U cenu je uključeno:

 • vaučer za popust na jednodnevni izlet na Divčibare za 1100 dinara

Program putovanja:

Polazak iz Beograda u 8h kod Vaznesenjske crkve, ulica Admirala Geprata. (Za polazak 01.01. satnica se menja, polazak je u 9h). Vožnja do Divčibara, sa usputnim stajanjem u Lazarevcu i poseta hramu Svetog Dimitrija.

Hram Svetog Dimitrija je crkva sa spomen-kosturnicom u Lazarevcu,izgrađena u slavu poginulim vojnicima srpske vojske u Kolubarskoj bici. U arhitektonsko-urbanističkom ambijentu Lazarevca, izdvaja se ovaj hram koji je, osim svojim visokim siluetnim vrednostima, značajan i po svojoj verskoj i društvenoj funkciji. Znamenito je ostvarenje srpske međuratne crkvene arhitekture, ali i ruskih graditelja koji su emigrirali u Srbiju zbog građanskog rata u domovini.

Posle posete nastavak vožnje do planinskog centra Divčibare.

Nastanak imena Divčibare vezuje se za reku Crnu Kamenicu koja protiče kroz centar današnje turističke naseobine. Po narodnom predanju, nekada se u nabujaloj reci, posle letnjeg pljuska, utopila mlada čobanica. U spomen na taj događaj, planinskoj visoravni dat je stari slovenski naziv Divčibare, što znači devojačke bare. Ime Divčibare na Maljenu veoma je staro jer se pominje još 1476. kao selo u turskom detaljnom popisu smederevskog sandžaka, kome su tada pripadale.Divčibare su poznato planinsko turističko mesto – visoravan, koja se nalazi u centralnom delu planine Maljen. Maljen se odlikuje karakterističnim reljefom, što uslovljava povoljne klimatske karakteristike i raznovrstan i specifičan biljni i životinjski svet na ovoj planini. Na Maljenu su dobro očuvane šume i ova planina je najsevernije stanište borovih šuma u Srbiji.

Povoljan geografski položaj doprineo je da prema Divčibarama gravitira mnoštvo gradskih stanovnika, jer su one najbliže planinsko turističko mesto Beogradu i Vojvodini. Na Divčibarama je razvijen boravišni, zdravstveno–rekreativni, sportsko–rekreativni, izletnički turizam, a u nešto manjoj meri i lovni i ribolovni.Divčibare leže na nadmorskoj visini od 980 m. Sa svih strana su okružene visovima koji ih štite od vetrova, ublažavaju klimu, a istovremeno predstavljaju mesta sa kojih se pruža izvanredan vidik na bližu okolinu, ali i na neke udaljenije krajeve Srbije, pa čak i Republike Srpske. Dobar geografski položaj uslovljava dopiranje vazdušnih masa iz Jadranskog mora i sukobljavanje sa vazdušnim masama sa Karpata i Panonske nizije, čime se objašnjava prisustvo joda u vazduhu. Proleća i leta su kratka, zime su hladne i duge sa obilnim snežnim padavinama, a jeseni duge i blage. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.Fakultativno:odlazak na kružnu pešačku turu sa vodičem-bez doplate. Povratak za Beograd u kasnijim popodnevnim časovima.

Dolazak u Beograd u večernjim časovima do 21h.

U cenu je uključeno:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča ili pratioca grupe
 • Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno:

 •       Individualni troškovi

Ocena ponude

4,4/5 (ocene: 14)
obren Lepo osmisljeno putovanje. Vodic izvanredan. Putovanje i razgledanje bez ijedne zamerke. Da je ovakvih putovanja i Agencija vise u Srbiji bilo bi mnogo vise zadovoljnijih zivotom u nasoj zemlji.
Suzana Sve pohvale za organizaciju i ceo izlet! Najvise pohvala vodicu grupe!

Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

FLAMINGO TRAVEL KLUB

Balkanska 18, TC Ivanijum - lokal 100, Beograd
060/52-23-152
info@flamingotravelklub.rs

Napomene

 • Vaučer plaćate 120 din, u agenciji plaćate 1100 din!
 • Vaučer važi za jednu osobu!
 • Deca do 5-12 godina - plaćaju 1200rsd od cene aranžmana- imaju sedište u autobusu
 • Deca do 5 godina - gratis, imaju sedište u autobusu
 • Obavezno je da pre kupovine vaučera kontaktirate turističku agenciju radi provere raspoloživosti kapaciteta i rezervacije termina!
 • Kontakt telefon: 011/2522-710, 060/522-3152

U cenu je uključeno:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča ili pratioca grupe
 • Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno:

 • Individualni troškovi

Slične ponude