120 din za vaučer za popust na jednodnevni izlet na Divčibare za 1100 dinara!

1500 DIN
Ponuda je istekla

U cenu je uključeno:

  • vaučer za popust na jednodnevni izlet na Divčibare za 1100 dinara

Program putovanja:

Polazak iz Beograda u 8h kod Vaznesenjske crkve, ulica Admirala Geprata. (Za polazak 01.01. satnica se menja, polazak je u 9h). Vožnja do Divčibara, sa usputnim stajanjem u Lazarevcu i poseta hramu Svetog Dimitrija.

Hram Svetog Dimitrija je crkva sa spomen-kosturnicom u Lazarevcu,izgrađena u slavu poginulim vojnicima srpske vojske u Kolubarskoj bici. U arhitektonsko-urbanističkom ambijentu Lazarevca, izdvaja se ovaj hram koji je, osim svojim visokim siluetnim vrednostima, značajan i po svojoj verskoj i društvenoj funkciji. Znamenito je ostvarenje srpske međuratne crkvene arhitekture, ali i ruskih graditelja koji su emigrirali u Srbiju zbog građanskog rata u domovini.

Posle posete nastavak vožnje do planinskog centra Divčibare.

Nastanak imena Divčibare vezuje se za reku Crnu Kamenicu koja protiče kroz centar današnje turističke naseobine. Po narodnom predanju, nekada se u nabujaloj reci, posle letnjeg pljuska, utopila mlada čobanica. U spomen na taj događaj, planinskoj visoravni dat je stari slovenski naziv Divčibare, što znači devojačke bare. Ime Divčibare na Maljenu veoma je staro jer se pominje još 1476. kao selo u turskom detaljnom popisu smederevskog sandžaka, kome su tada pripadale.Divčibare su poznato planinsko turističko mesto – visoravan, koja se nalazi u centralnom delu planine Maljen. Maljen se odlikuje karakterističnim reljefom, što uslovljava povoljne klimatske karakteristike i raznovrstan i specifičan biljni i životinjski svet na ovoj planini. Na Maljenu su dobro očuvane šume i ova planina je najsevernije stanište borovih šuma u Srbiji.

Povoljan geografski položaj doprineo je da prema Divčibarama gravitira mnoštvo gradskih stanovnika, jer su one najbliže planinsko turističko mesto Beogradu i Vojvodini. Na Divčibarama je razvijen boravišni, zdravstveno–rekreativni, sportsko–rekreativni, izletnički turizam, a u nešto manjoj meri i lovni i ribolovni.Divčibare leže na nadmorskoj visini od 980 m. Sa svih strana su okružene visovima koji ih štite od vetrova, ublažavaju klimu, a istovremeno predstavljaju mesta sa kojih se pruža izvanredan vidik na bližu okolinu, ali i na neke udaljenije krajeve Srbije, pa čak i Republike Srpske. Dobar geografski položaj uslovljava dopiranje vazdušnih masa iz Jadranskog mora i sukobljavanje sa vazdušnim masama sa Karpata i Panonske nizije, čime se objašnjava prisustvo joda u vazduhu. Proleća i leta su kratka, zime su hladne i duge sa obilnim snežnim padavinama, a jeseni duge i blage. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.Fakultativno:odlazak na kružnu pešačku turu sa vodičem-bez doplate. Povratak za Beograd u kasnijim popodnevnim časovima.

Dolazak u Beograd u večernjim časovima do 21h.

U cenu je uključeno:

  • Prevoz modernim turističkim autobusima
  • Usluge licenciranog turističkog vodiča ili pratioca grupe
  • Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno:

  •       Individualni troškovi

Ocena ponude

4,4/5 (ocene: 51)
Slobodanka Počevši od prevoznika,pa preko vodiča koja je bila odlična i samog grada.Nisam zamišljala da je Temišvar tako lep grad,tako da sam oduševljena.
Daniela ponuda

Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

FLAMINGO TRAVEL KLUB

Vojvode Milenka 46, Beograd
011 7491 713, 061 522 31 50
info@flamingotravelklub.rs

Napomene

  • Vaučer plaćate 120 din, u agenciji plaćate 1100 din!
  • Vaučer važi za jednu osobu!
  • Deca do 5-12 godina - plaćaju 1200rsd od cene aranžmana- imaju sedište u autobusu
  • Deca do 5 godina - gratis, imaju sedište u autobusu
  • Obavezno je da pre kupovine vaučera kontaktirate turističku agenciju radi provere raspoloživosti kapaciteta i rezervacije termina!
  • Kontakt telefon: 011/2522-710, 060/522-3152

U cenu je uključeno:

  • Prevoz modernim turističkim autobusima
  • Usluge licenciranog turističkog vodiča ili pratioca grupe
  • Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno:

  • Individualni troškovi

Slične ponude