1200 din za jednodnevni izlet Smederevo - Viminacijum - Srebrno jezero! Popust 50%!

2400 DIN
Ponuda je istekla
Vrhunska organizacija
Pouzdana usluga
Odlični vodiči
"Kupoman" i "Globus Travel" Vas vode na izlet u Smederevo, Viminacijum i na predivno Srebrno jezero! Iskoristite popust od 50% i uštedite 1200 dinara!
 
Polazak je u 08:00 sa parkinga ispred Sava Centra. Vožnja do Smedereva. Poseta Smederevskoj tvrdjavi i parku! Nastavak puta preko Požarevca i Kostolca do rimskog logora Viminacijum.

Viminacijum - poseta arheološkom lokalitetu / rimskom logoru u pratnji lokalnog vodiča.

Najznačajniji vojno-politički i ekonomski punkt, najveće gradsko naselje i centar provincije Gornje Mezije (Moesia Superior), bio je Viminacijum. Nastao sredinom I veka n.e. kao logor legije VII Claudiae, Viminacijum je sve do kraja Carstva imao, često, presudnu ulogu u događajima značajnim po njegov opstanak. Takav položaj je i ozvaničen dodeljivanjem statusa municipijuma, pod Hadrijanom 117. g. i kolonije, 239. g. pod Gordijanom III, kada dobija i pravo kovanja svog lokalnog novca. Za vreme dinastije Severa, Viminacijum je doživeo svoj najveći ekonomski i kulturni prosperitet. Nastavak puta do Srebrnog jezera.

Srebrno jezero - slobodno vreme za obilazak turističkog kompleksa.

Srebrno jezero se nalazi u Istočnoj Srbiji i do njega se dolazi đerdapskom magistralom. Dugačko je 14 km. prosečne širine oko 300 m. Nekada je bilo rukavac Dunava, a sada je zatvoreno dvema branama. Bogato je ribom (som, smuđ, šaran, amur) i pominje se u Ginisovoj knjizi rekorda jer je iz njega izvađen najveći šaran, težak oko 44 kg. Fakultativno - ručak u nekom od brojnih restorana! Polazak za Beograd oko 18 h. Dolazak oko 20 h.

U cenu je uračunato: prevoz udobnim turističkim autobusom sa klimom i DVD uređajem, stručni vodič, troškovi organizacije i vođenja puta.
U cenu nije uračunato: ulaznice (Smederevo 60,00 din, Viminacium 250,00 din), ručak i  individualni troškovi.

http://www.globustravel.co.rs/


Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

Globus Turs doo

Dunavska 13, Novi Sad
021/3823107

Vaučer važi

do 0.0.0.

Napomene


Slične ponude