1200 din za ultrazvučni pregled abdomena u Poliklinici "Intertim"!

3200 DIN
Ponuda je istekla

Ultrazvučni pregled stomaka (ultrasonografija abdomena) se koristi za dijagnostiku oboljenja solidnih organa u stomaku kao što su jetra, žučna kesa, gušteraća, stomačna aorta, nadbubrežne žlezde, bubrezi, mokraćna bešika i prostate. Ovim pregledom se može utvrditi veličina i struktura organa, postojanje cističnih i tumorskih formacija, postojanje kamenaca itd.

Pregled je neinvazivan, bezbolan i relativno jeftin pa se, bez ikakve štete po bolesnika, može ponavljati više puta, za razliku od pregleda kompjuterizovanom tomografijom (CT) čija je primena vezana za zračenje bolesnika (posebno kada je u pitanju multislajsni CT) a pregled je značajno skuplji.

Za izvođenje ovog pregleda potrebno je da bolesnik preskoči prethodni obrok, a kod gojaznih pacijenata ponekad je potrebna i primena laksativa (sredstava za čišćenje creva). Na pregled treba doći sa punom mokraćnom bešikom.

Pregled traje 20 do 30 minuta.

Zbog svoje neinvazivnosti i pouzdanosti u dijagnostici velikog broja oboljenja, ultrasonografija abdomena danas se smatra i idealnom metodom za skrining preglede pacijenata pa ovaj pregled treba biti sastavni deo jednogodišnjih sistematskih pregleda.


Pitanja

SANJA
25.2.2012. 17:51
da li se na ovom pregledu moze otkriti upala slepog creva?
Kupoman
Sanja, za sve dodatne informacije možeš pozvati Polikliniku i stručno osoblje odgovoriće na sva pitanja. :)

Vaučer važi

do 0.0.0.

Napomene

Slične ponude