1290 din za jednodnevni izlet u Segedin! Iskoristite totalne rasprodaje u januaru!

3200 DIN
Ponuda je istekla
Odlična organizacija
Ljubazni vodiči
Višegodišnje iskustvo

Segedin je grad u južnoj Mađarskoj na ušću reke Mureš u Tisu. Predstavlja regionalni centar jugoistočnog dela zemlje i glavni grad županije Čongrad. Ovaj uređeni evropski grad popločanih trgova i ornamentisanih građevina, ima više turističkih atrakcija nego mnogi drugi u regionu. Takodje je jedan od najpoznatijih univerzitetskih gradova u ovom delu Evrope.

Poreklo imena grada može se dvojako objasniti : sizget –ostrvo i mađarska reč za ugao jer se reka Tisa pod pravim uglom uliva u reku Mureš...Segedin se nalazi blizu južne granice republike Mađarske , na središtu ukrštanja važnih istorijskih puteva ... poznat je po svom Univerzitetu koji je poznat širom sveta na polju bioloških istraživanja i zahvaljujući fondovima UNESCO-o izgrađen je Zavod za biološka istraživanja..Srbi se prvi put u Segedinu spominju u vreme otomanske vladavine a najviši uspon doživljavaju u prvoj polovini XVIII veka kada je izgrađena Srpska Pravoslavna crkva u najužem delu grada...danas u Segedinu ima oko 360 Srba , što predstavlja veliku skupinu za srpku manjinu u Mađarskoj.... Segedin je poznat po velikoj osunčanosti u toku godine i orijentalnom začinu koji je ovde donet u XVI v ..paprici...gradski specijaliteti su Sekelji gulaš i Pik salama ....

Plan putovanja:

Polazak iz Beograda u 06.00 sa parking ispred hotela Kontinental .Dnevna vožnja preko Novog Sada, Subotice uz kraću pauzu do graničnog prelaza Horgoš. Nastavk puta ka Segedinu.Po dolasku, odlazak na razgledanje grada uz pratnju vodiča : Gradska kuća, Széchenyi trg ( glavni trg ), Klauzál trg, Zavetna crkva sa gvozdenim “ Vratima života “, Srpska pravoslavna crkva ….slobodno vreme za individualne aktivnosti u centru grada ..odlazak do T.C Arkad . Polazak za Srbiju u večernim satima . Dolazak na mesto polaska oko ponoći.

Cena aranzmana uključuje :

- prevoz turističkim minibusom / autobusom ( AC, dvd);

- razgledanje Segedina na srpskom jeziku

- tehnički pratilac / vodič na srpskom jeziku

- troskove organizacije i vođenje puta

Cena aranzmana ne uključuje :

- lične troškove putnika

- ostale troškove koji nisu navedeni u programu

- osiguranje 100,00 din.

Način plaćanja:

-         prilikom rezervavije, najkasnije 20 dana pre putovanja


Pitanja

Marija je gledala u šolju...
3.1.2012. 12:40
super su

Gde iskoristiti vaučer?

Lavli travel

Budimska 7, Beograd
011/32-90-988

Vaučer važi

do 0.0.0.

Napomene

Slične ponude