130 din za vaučer za popust na izlet Tekeriš – Tronoša – Tršić – Banja Koviljača za 1290 dinara!

1690 DIN
Ponuda je istekla

U cenu je uključeno:

 • vaučer za popust na izlet Tekeriš – Tronoša – Tršić – Banja Koviljača za 1290 dinara!

Program putovanja:

Polazak iz Beograda u 8h kod Vaznesenjske crkve u ulici Admirala Geprata.

Vožnja prema selu Tekeriš, koje se nalazi na jugoistočnim obroncima planine Cer

Razgledanje monumentalnog spomenika i spomen-kosturnice podignute u čast junaka iz velike bitke 1914. godine, spomen-česme, muzejske postavke i biste znamenitih vojskovođa Radomira Putnika, Živojina Mišića, Stepe Stepanovića, Petra Bojovića i Pavla Jurišića. Spomen kosturnica je nepravilnog oblika, ograđena šestougaonim stubovima, međusobno povezanih lancima, visine 10,5 m. Podignuta naVidovdan 1928. kao sećanje na Prvi Svetski rat i Cersku bitku, prvu pobedu saveznika u Velikom ratu. Na vrhu spomenika postavljen je orao sa raširenim krilima i lovorovim vencem u kljunu. Na prednjoj strain je grb Srbije,a ispod grba tekst Vaša dela su besmrtna.

Čućete priču o Tekeriškom peškiru i osmogodišnjem, najmlađem kaplaru svih vremena.

Po završenom obilasku, nastavak puta prema manastiru Tronoši, posvećenom Vavedenju Presvete Bogorodice.  Podignut je 1317. godine kao zadužbina Katarine, žene kralja Dragutina, praunuka Nemanjinog. Crkva u manastiru obnovljena je 1599. godine, a u njemu je monah Josif napisao poznati Tronoški letopis čija se kopija čuva u manastiru, a orginal u Beču. To je manastir u kome je Vuk Karadžić učio prva slova i u kome postoji muzejska zbirka predmeta za nastavu iz Vukovog doba. Ovaj manastir je jedinstven po tome što je ovde još uvek sačuvan stari običaj tzv.Ratarske sveće, pravljenje džinovskih sveća od oko 2m visine na dan Velikog četvrtka. Ispred crkve se nalazi Česma Devet Jugovića sa kapelom Svetog Pantelejmona

Polazak prema Tršiću, rodnom mestu Vuka Stefanovića Karadžića. Danas je Tršič izletište sa sačuvanom izvornom lepotom, seosko naselje udaljeno 7km od Loznice, poznato kao rodno mesto reformatora srpskog jezika, Vuka Stefanovića Karadžića. Spomen kuća Vuka Karadžića podignuta je 1933.god, na mestu gde je postojala stara Vukova rodna kuća, koju su Turci spalili još za Vukova života, prvi muzej na otvorenom u Kraljevini Jugoslaviji. Tada je ovde održan prvi Vukov sabor, manifestacija koja se od tada neprekidno održava, jedinstvena i  najstarija manifestacija u ovim krajevima. Etno centar sadrži 35 objekata narodnog graditeljstva, koji su pod zaštitom države: vajati, kačare, mlekare, čardaci, ambari, vodenice, crkva i magaze povezane stazama. Tršić obiluje i muzejskim postavkama: Vukova spomen kuća, Dositejev muzej, Muzejska postavka Vukovih sabora, Muzej jezika i pisma, Radionica starih zanata…Šetnja po pešačkoj stazi do Vukove kuće.

Slobodno vreme do polaska u Banju Koviljaču, prirodno lečilište sa tradicijom dužom od 150 godina. Banja Koviljača, jedna od najlepših i najlekovitijih banja Balkana, nalazi se u zapadnoj Srbiji, u zagrljaju reke Drine i šumovite planine Gučevo, na nadmorskoj visini od 128 m. Bogati izvori sumporovite vode, lekovito blato, povoljni klimatski uslovi, kao i brojni kulturno – istorijski spomenici, neodoljiv su izazov za razvoj svih vidova turizma. Termomineralna voda Banje Koviljače pripada grupi natrijum, kalcijum, hidrokarbonatnih, sulfidnih hipotermi, sa pH -6,54 i temperaturom 29,7°C.  U svom sastavu ima visok sadržaj vodonik sulfida  i kao takva pogodna je za lečenje raznih oblika reumatizma, posttraumatskih stanja, lakših neuroloških oštećenja, određenih ginekoloških oboljenja i dr. Jedinstveni simbol Banje Koviljače je čuveni banjski park koji  je stvaran po ugledu na zapadnoevropske i koji se prostire na površini od 40 ha, predstavlja po veličini drugi park u Srbiji. Centar ovog muzeja prirode na otvorenom čini grandiozna Fontana. Ambijentu doprinose i očuvane predratne vile Dalmacija i Hercegovina, kao i zdanje kupatila Kralja Petra I.

Povratak u Beograd oko 21h.

Aranžman obuhvata:
 • Prevoz turističkim autobusom
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča
 • Troškovi organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata:

 • Individualni troškovi
 • Ručak
 • Ulaznice za sve posete prema programu, Tekeriš – 150 dinara, Tršić i Tronoša – 250 dinara

Ocena ponude

5/5 (ocene: 51)
Slobodanka Počevši od prevoznika,pa preko vodiča koja je bila odlična i samog grada.Nisam zamišljala da je Temišvar tako lep grad,tako da sam oduševljena.
Daniela ponuda

Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

FLAMINGO TRAVEL KLUB

Vojvode Milenka 46, Beograd
011 7491 713, 061 522 31 50
info@flamingotravelklub.rs

Napomene

 • Vaučer plaćate 100 din, u agenciji plaćate 990 din!
 • Vaučer važi za jednu osobu!
 • Obavezno je da pre kupovine vaučera kontaktirate turističku agenciju radi provere raspoloživosti kapaciteta i rezervacije termina!
 • Deca do 5 godina – gratis, imaju sedište u autobusu!
 • Kontakt telefon: 011/2522710, 060/5223152
Aranžman obuhvata:
 • Prevoz turističkim autobusom
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča
 • Troškovi organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata:

 • Individualni troškovi
 • Ručak
 • Ulaznice za sve posete prema programu, Tekeriš – 150 dinara, Tršić i Tronoša – 250 dinara

Slične ponude