1350 din za izlet Subotica - Palićko jezero! 01.06.2019. 23.06.2019. 21.07.2019. 18.08.2019.!

2500 DIN
Ponuda je istekla
Odlična organizacija
Ljubazni vodiči
Višegodišnje iskustvo

Upoznajte Palićko Jezero, glavni dragulj Palića, koji ovo mesto čini jednom od glavnih turističkih destinacija u Vojvodini. Palićko jezero se nalazi na severu Srbije na oko 8 kilometara od Subotice. Baš zbog ovoga jezera Palić je jedan od glavnih turističkih destinacija Vojvodine. Površina jezera iznosi oko 4.7 kvadratnih kilometara. Dubina jezera varira, ali u proseku iznosi oko 2 metra. Najveća dubina je oko 3 i po metra. Jezero je teoretski podeljeno na četiri sektora i veoma je bogato ribom na radost ribolovaca. Za ribolov je potrebna dozvola. U sezoni temperatura vode iznosi od 18-25°C. čak iako je voda hladna, zbog relativno male dubine, dovoljno je samo par sunčanih toplih dana, da se temperatura jezera zagreje i da bude pogodna i prijatna za kupanje. Upotreba motornih čamaca nije dozvoljena. Obala jezera je duga oko 17 km i celom svojom dužinom je uređena.

Grad Subotica se nalazi na severu Republike Srbije, duž glavnih evropskih koridora i između dve reke: Dunava i Tise. Izvanredno kulturno nasleđe, bogato ukrašene građevine, multikulturalni duh i evropski šarm su osobine koje čine ovaj grad drugačijim. Subotica je poznata po svojoj opuštenoj atmosferi, dobroj hrani i kvalitetnim vinima. Festivali, događaji, koncerti, živopisan kulturni život tokom cele godine je razlog više da posetite naš grad. Povrh toga, Subotica nudi puno zanimljivih mesta za odmor i razonodu, kao i za mnogobrojne aktivnosti oko jezera, na ergelama, salašima, u šumama i lovištima.
 

Palić jezero i naselje sa istim imenom, nalazi se 8 kilometara istočno od Subotice. On uvek nudi nešto novo i neponovljivo, a svake sezone su sadržaji na njemu sve bogatiji. Postoje legende koje kažu da je jezero ostatak Panonskog mora ali da je ono nastalo od suza pastira Pavla koji je tu napasao svoje stado.Jezero je nastalo u pradavna vremena kao izdansko iako voda jezera najvešim delom potiče od padavina koje su ispunjavale udolinu. Voda se slivala sa okolnog terena ispirajući natrijum hlorid i tako je jezero postalo slano.Jezero Palić se u pisanim dokumentima prvi put pominje 1462. godine kao Pali (Paly). Prvi crtež, odnosno mapa jezera (Paligo Palus) potiče iz 1690. godine.

Program putovanja:

Polazak iz Beograda oko  7:00 h sa parkinga preko puta Sava Centra. Vožnja  preko Novog Sada do Subotice. Odlazak u obilzak grada uz pratnju vodiča (Franjevačka crkva, Gradski muzej , Sinagoga,  Gimnazija, Katedrala,Gradska kuća, Spomenik Caru Jovanu Nenadu, Gradska biblioteka, Narodno Pozorište, Rajhl Palata, Srpska pravoslavna crkva.)

Slobodno vreme . Nastavak putovanja do Palićkog jezera. Na jezeru možete obići: Vodotoranj, Veliki park, Velika terasa, Muzički paviljon, Spomen česma, Ženski štrand, Statua Lajoša Vermeša, ZOO vrt. Slobodno vreme  do popodnevnih časova . Polazak za Beograd. Dolazak na mesto polaska u večernjim časovima.

Aranžman obuhvata:

  • prevoz turističkim autobusom 16 do 90 sedišta na datoj relaciji (AC, CD-DVD oprema),
  • vodic/pratilac tokom putovanja
  • troškove organizacije i vođenje puta

Aranžman ne obuhvata:

  • indvidualni troškovi
  • obilazak Gradske kuće 200,00 dinara ( deca do 12 godina -100 din)
  • ulaznica  za ZOO vrt na Paliću

Ocena ponude

4,7/5 (ocene: 528)
Andrea S obzirom da prvi put putujem preko agencije Lavli travel, veoma sam zadovoljna. Organizacija i vodič (Ljilja) su ispunili moja očekivanja. Svaki dogovor između putnika, vodiča i vozača je ispoštovan. Sve pohvale
Zarko Sve. Bus, vozači, vodič Maja, hotel, doručak

Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

Lavli travel

Budimska 7, Beograd
011/32-90-988

Napomene

  • Podaci su informativnog karaktera, sve informacije preuzeti sa sajta agencije!
  • Pre uplate proveriti broj slobodnih mesta!
  • Odmah po dobijanju vaucera izvrsite rezervaciju mesta slanjem vaucera i podataka putnika (ime i prezime, godina rodjenja, mobilni kontakt telefon) na mail agencije info@lavli.rs. U roku od 24h agencija ce vam poslati odgovor na rezervaciju
  • Radno vreme agencije: od ponedeljka do petka od 09:00 do 19:00 i subotom od 10:00 do 14:00
  • Nakon krajnjeg označenog roka iskoristivosti vaučer nije moguće iskoristiti!

Aranžman obuhvata:

  • prevoz turističkim autobusom 16 do 90 sedišta na datoj relaciji (AC, CD-DVD oprema),
  • vodic/pratilac tokom putovanja
  • troškove organizacije i vođenje puta

Aranžman ne obuhvata:

  • indvidualni troškovi
  • obilazak Gradske kuće 200,00 dinara ( deca do 12 godina -100 din)
  • ulaznica  za ZOO vrt na Paliću

Slične ponude