13950 din za CT angiografija krvnih sudova regije po izboru na 128-slajsnom skeneru + cd i izveštaj radiologa u "Puls kardiološki centar"!

15500 DIN
Ponuda je istekla

U cenu je uključeno:

 • angiografija krvnih sudova na najsavremenijem 128 – slajsnom skeneru regije po izboru (MSCT angiografija glave, MSCT angiografije krvnih sudova vrata, MSCT pulmoangiografija, MSCT aortografija, MSCT angiografija male karlice, MSCT angiografija abdomena) 
 • CD sa snimkom
 • izveštaj radiologa

Šta je CT Angiografija?

CT angiografiju koristimo za snimanje krvnih sudova sledećih regija: mozga, vrata, srca, grudnog koša, abdomena (bubreg, jetra), karlice, nogu, ruku.

Lekari koriste CT angiografiju za dijagnozu i procenu mnogih bolesti krvnih sudova i srodnih stanja kao što su: aneurizme, blokade, ugrušci krvi, urođene abnormalnosti kardiovaskularnog sistema, uključujući srce, neorganizovani krvni sudovi, poput vaskularnih malformacija, povrede, tumori, pucanje krvnih sudova. Takođe, lekari koriste CT angiografiju za proveru krvnih sudova nakon operacije, kako bi: identifikovali abnormalnosti, poput aneurizmi, u aorti, kako u grudnom košu, tako i u abdomenu ili u drugim arterijama. Otkrili aterosklerotsku bolest (plak) u karotidnoj arteriji vrata, koja može ograničiti protok krvi u mozak i izazvati moždani udar. Identifikovali malu aneurizmu ili arteriovensku malformaciju (AVM) - abnormalnu vezu između krvnih sudova - unutar mozga ili negde drugde. Otkrili plak koji je suzio arterije na nogama i tako pomognu u pripremi za endovaskularnu intervenciju ili operaciju. Otkrili bolest u arterijama bubrega ili vizualiziju protok krvi kako bi se pacijenti pripremili za transplantaciju bubrega ili postavljanje stenta. Usmeravaju interventne radiologe i hirurge koji vrše popravke obolelih krvnih sudova, poput implantacije stenta ili procene stenta nakon implantacije.

Multislajsno CT snimanje – MSCT je bezbolna, bezbedna, minimalno invazivna metoda i može se sprovesti vrlo brzo i bez rizika. Bitno je napomenuti činjenicu da što je aparat noviji i sa što više slajsova, onda se pored preciznijih snimaka koje dobijamo, smanjuje i vreme samog pregleda uz minimlane doze zračenja. Puls kardiološki centar koristi najmoderniji 128-sljasni Philips Incisive CT aparat a preglede izvode iskusni radiolozi sa višedecenijskim iskustvom.

Kompjuterizovana tomografska angiografija (CTA) sprovodi se tako što se pacijentu ubrizga inekcija kontrastnog materijala u krvne sudove i sprovodi se CT skeniranje kako bi se pomoglo u dijagnozi i proceni bolesti krvnih sudova ili srodnih stanja.

Kada se izvodi CT snimanje sa kontrastnim sredstvom neophodna je analiza Uree i Kreatinina koju je potrebno doneti na zakazano snimanje. Ukoliko nemate potrebne nalaze možemo ih uraditi u Puls kardiološkom centru po ceni od 2.000 dinara a u nalaze će biti uključen i lipidni status, ukupni holestrol, HDL, LDL, trigliceridi, GGT, eGFR, glikemija, natrijum i klacijum a rezultati će biti gotovi za 20 minuta. Sa sobom ćete poneti izveštaj lekara koji Vas upućuje na CT snimanje. Kroz venu obično na šaci, biće ubrizgano sredstvo na bazi joda kako bi se krvni sudovi bolje prikazali. Prilikom postavljanja intravenske kanile

osetićete blagi ubod kako bi igla bila pravilno plasirana. Nakon pregleda kanila će biti odstranjena i mali flaster biće postvaljen na mesto uboda. Angiografija na multislajsnom skeneru zajedno sa pripremom traje od 5-15 minuta. Sama sekvenca snimanja traje oko minut. Nakon obavljenog pregleda dobićete CD sa snimkom Vašeg pregleda kao i izveštaj sa detaljnim opisom radiologa. Vreme čekanja izveštaja može biti između 15 – 60 minuta nakon pregleda u zavisnoti od uočenih promena koje je potrebno detaljno opisati. Ukoliko ne želite da čekate izveštaj, možemo ga proslediti i na Vašu email adresu.

Ocena ponude

5/5 (ocene: 2)
Nataša fantastican lekar i kvalitetno medicinsko osoblje
Sanja Dragicevic професионализам

Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

Specijalna bolnica iz interne medicine "Puls kardiološki centar"

Jurija Gagarina 22m, L11 A-blok, Beograd, Beograd

Vaučer važi

do 20.8.2022.

Napomene

 • Vaučer obuhvata: CT angiografija krvnih sudova regije po izboru na 128-slajsnom skeneru+cd i izveštaj radiologa!
 • Jedan vaučer važi za jednu oosbu!
 • Možete kupiti više vaučera!
 • Obavezno zakazivanje termina unapred!
 • Obavezno je poneti na pregled odštampan vaučer!
 • Ne postoji mogućnost biranja lekara!
 • Kontakt telefoni: 011/7555000
 • Radno vreme: radnim danima od 08h-20h, subotom od 08-15h!
 • Ukoliko niste u mogućnosti da dođete u zakazano vreme, potrebno je blagovremeno otkazati i zakazati nov termin u suprotnom će se kupon smatrati iskorišćenim!
 • Nakon krajnjeg označenog roka iskoristivosti, vaučer nije moguće iskoristiti!

Slične ponude