150 din za vaučer za popust na izlet na TARU (obilazak Mitrovca, manastira Rače i vidikovca Banjska stena) za 2000 dinara!

2700 DIN
Ponuda je istekla

U cenu je uključeno:

 • vaučer za popust na izlet na TARU (obilazak Mitrovca, manastira Rače i vidikovca Banjska stena) za 2000 dinara!

Program putovanja:

Polazak iz Beograda u 7h kod Vaznesenjske crkve, ulica Admirala Geprata.

(Polazak iz Novog Sada u 7h kod Lokomotive -naznačeni datumi).

Vožnja do Bajine Bašte sa jednom pauzom radi osveženja.

Dolazak do poznate KUĆICE NA DRINI. Već tri decenije, “Kućica na steni”,predstavlja jedan od najoriginalnijih graditeljskih poduhvata i autentični simbol ovog kraja. Davne 1968., uz pomoć nekolicine drugara, zaljubljenika u reku, na velikoj steni na sredini Drine podigao ju je Milija Mandić zvani Gljiva. Napravili su skromnu drvenu kućicu u kojoj su mnogobrojni bajinobaštanski đaci i studenti provodili veliki deo svog letnjeg školskog raspusta. Od tada do danas, generacije devojaka i mladića započinjali su svoje prve plivačke i kajakaške zaveslaje, da bi kasnije, mnogi među njima, postizali vrhunske sportske rezultate. Baš u ovoj kućici sazrela je ideja za osnivanje Kajakaškog kluba “Drina”, čiji su kajakaši osvojili mnogo medalja.Na žalost, nepredvidiva i neukrotiva Drina, ume svojom vrlo neprijatno da iznenadi, veliki vodostaji više puta su plavili, rušili i odnosili kućicu, ali ju je Gljiva  uvek popravljao, vraćao staru i podizao novu. U decembru 1999. nabujala Drina je po peti put odnela kućicu. Na obnovu se čekalo sve do 2005 godine. Po šesti put je obnovljena kada su na steni izlivene dve stabilne betonske grede kao čvrsta osnova za postavljanje drvenog objekta. Nakon velike poplave u decembru 2010. godine moćna Drina je ponovo skinula kućicu sa stene, da bi od 2011. ona ponovo krasila reku Drinu, kao prepoznatljiv simbol Bajine Bašte.

Posle pauze za slikanje i kratkog osveženja, nastavak putovanja do MANASTIRA RAČA.

Pored rečice Rače, a u neposrednoj blizini Bajine Bašte nalazi se srednjovekovni manastir Rača, zadužbina kralja Dragutina Nemanjića ( monaško ime Teokstit). Dragutin je na presto došao 1276. god. da bi zbog zdravstvenih problema bio prinuđen da presto ustupi 1282. god svome mlađem bratu Milutinu. Na upravu je dobio severni deo tadašnje srpske države, a kao zet ugarskog kralja za miraz je dobio 1284. god. i mačvansko-bosansku banovinu, a Beograd je po prvi put bio pod upravom jednog srpskog vladara.

Tokom Drugog svetskog rata u mastiru Rača je čuvana najdragocenija knjiga srpske književnosti – Miroslavljevo jevanđelje, koje predstavlja najstariju sačuvanu knjigu pisanu na srpskom književnom jeziku. Nemci su 1941.god. opljačkali manastir, a 16.oktobra 1943.god. bugarska kaznena ekspedicija je ponovno opljačkala manastir i spaljeni su konaci.

Posle posete manastiru, nastavak putovanja do TARE, lepotice među planinama.

Mitrovac na Tari se nalazi na dvadeset petom kilometru od Bajine Bašte prema Zaovinama.

Mitrovac se nalazi na oko 1080 m nadmorske visine. On se posebno izdvaja po povoljnim klimatskim uslovima sa velikim brojem sunčanih dana. Na samom Mitrovcu se nalazi lovački dom i objekti Centra dečijih letovališta i oporavilišta iz Beograda.

Sa Mitrovca se mogu praviti zanimljivi izleti u sve delove Tare,a svakako najveća atrakcija je otići  do BANJSKE STENE.Na nekoliko kilometara od Mitrovca je i veštačko jezero u Zaovinama pogodno za ribolov i  kupanje.

Slobodno vreme za ručak i individualne aktivnosti na Mitrovcu.

Organizovani ODLAZAK DO VIDIKOVCA BANJSKA STENA U MALIM GRUPAMA-KOMBI VOZILIMA.

VAŽNA NAPOMENA: KOMBI VOZILA SAOBRAĆAJU DO ODREĐENOG MESTA-NA OKO 1 KILOMETAR DO SAMOG VIDIKOVCA, ODAKLE POČINJE ZAŠTIĆENO PODRUČJE NACIONALNOG PARKA TARA GDE NIJE MOGUĆE IĆI PREVOZOM. STAZA JE UREĐENA, LAGANA, POGODNA ZA ŠETNJU ZA SVE UZRASTE

Vidikovac Banjska Stena se nalazi na 10 kilometara od Mitrovca.

Put do vidikovca je adekvatno obeležen a na samom vidikovcu postoje klupe i sigurnosna ograda. Naziv vidikovca Banjska stena, potiče od naziva Banjskog vrela koje izbija ou podnožju vidikovca. Vrelo je bilo kraškog porekla sa temperaturom vode od 4 stepena celzijusa. Banja (turska reč)- označana mesto sa toplom vodom. Stanovnici Tare su vodu sa vrela koristili i zimi jer je uvek bila topla voda. Banjsko vrelo je potopljeno izgradnjom jezera Perućac.Ispod vidikovca se pruža Banjsko točilo, sipar, koji se u 19. veku koristio za transport drveta su se otiskivali niz točilo do splavišta gde su se skivali u splavove koje su spuštali niz Drinu do Beograda.Banjsko točilo je dugo 1300m i danas je obraslo rastinjem među kojima se nalazi veliki broj retkih biljnih vrsta karaktrističnih za sipare. Sa vidikovaca se pruža lep pogled na veštačko jezero Perućac, kanjon reke Drine i područje Osata u BiH.Jezero Perućac je veštačko jezero dugačko 52 km, nastalo pregrađivanjem Drine 1966. godine za potrebe HE Bajina Bašta. Danas je jezero jedna od najvećih turističkih atrakcija ovog kraja. Ovde se može uživati u vožnji brodom, kupanju, sportskom ribolovu…

U večernim satima polazak za Beograd.

Dolazak  u Beograd u kasnim večernjim satima, do 23h.

NAPOMENA: AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDNIH LOKALITETA/DESTINACIJA, NASTALIH ZBOG OBJEKTIVNIH OKOLNOSTI, GUŽVI U SAOBRAĆAJU, PROMENE RADNOG VREMENA OBJEKATA KOJI SE OBILAZE I DRUGIH NEPREDVIĐENIH OKOLNOSTI.

U cenu je uključeno:

 

 • Prevoz modernim turističkim autobusima
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča
 • Troškovi organizacije putovanja
 • Vožnja kombi vozilima do vidikovca Banjska stena

U cenu nije uključeno:

 

 • Individualni troškovi
 • Ručak-800din (čorba, lepinja, mešano roštiljsko meso, salata, desert) - OBAVEZNA PRIJAVA PRI REZERVACIJI!

Ocena ponude

5/5 (ocene: 51)
Slobodanka Počevši od prevoznika,pa preko vodiča koja je bila odlična i samog grada.Nisam zamišljala da je Temišvar tako lep grad,tako da sam oduševljena.
Daniela ponuda

Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

FLAMINGO TRAVEL KLUB

Vojvode Milenka 46, Beograd
011 7491 713, 061 522 31 50
info@flamingotravelklub.rs

Napomene

 • Vaučer plaćate 150din, u agenciji plaćate 2000din za polaske iz Beograda ili 2500 din za polaske iz Novog Sada!
 • Vaučer važi za jednu osobu!
 • Deca do 5-12 godina – plaćaju 1.500 – 2.000 – imaju sedište u autobusu i vožnju do vidikovca.
 • Deca do 5 godina – gratis, imaju sedište u autobusu i vožnju do vidikovca
 • Obavezno je da pre kupovine vaučera kontaktirate turističku agenciju radi provere raspoloživosti kapaciteta i rezervacije termina!
 • Kontakt telefon: 011/2522710, 060/5223152

U cenu je uključeno:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča
 • Troškovi organizacije putovanja
 • Vožnja kombi vozilima do vidikovca Banjska stena

U cenu nije uključeno:

 • Individualni troškovi
 • Ručak-800din (čorba, lepinja, mešano roštiljsko meso, salata, desert) - OBAVEZNA PRIJAVA PRI REZERVACIJI!

Slične ponude