150 din za vaučer za popust na izlet u Temišvar za 1500 dinara!

Termini putovanja:

25.02.2024.
10.03.2024.
23.03.2024.

TEMIŠVAR je grad u Rumuniji. Najveći je grad Banata, leži na reci Begej i sedište je Županije Tamiš. Sa 412.753 stanovnika Temišvar je četvrti grad po veličini u Rumuniji. Temišvar je poznat i kao kulturni, obrazovni i trgovački centar zapadne Rumunije. Temišvar je i najveći  kulturno - istorijski centar Srba u Rumuniji. Najviše srpskog življa okupljeno je upravo u Temišvaru gde inače postoje mnoge kulturne ustanove koje ih zbližavaju. U Temišvaru se nalazi sedište Eparhije temišvarske Srpske pravoslavne crkve, kao i Saveza Srba u Rumuniji a takođe se ovde izdaje i srpski nedeljnik „Naša reč“. Grad se naziva i „Malim Bečom“, jer je grad veoma dugo bio pod Habzburgovcima i njegovo središte svojom arhitekturom i ambijentima podseća na stari deo Beča.

Program putovanja:

Polazak iz Beograda u 6h, kod Vaznesenjske crkve, u ulici Admirala Geprata.Polaak iz Pančeva u 6.20h kod hotela Tamiš. Vožnja ka Temišvaru.

Vožnja do granice i zadržavanje na graničnom prelazu radi obavljanja carinskih formalnosti. Dolazak u Temišvar (Timişoara), najveći  i najznačajniji grad Banata. Razgledanje grada: Trg pobede, na kojem su zdanje Opere i nacionalnog teatra (sagrađeno 1872. godine; arh. Fellner i Helmer, projektanti pozorišnih zdanja širom Evrope), Saborna (rumunska) crkva Banatske mitropolije (1946. god.; arh. Ioan Traianescu), kip vučice koja doji Romula i Rema (poklon grada Rima iz 1926. godine) te reprezentativna zdanja secesije, sagrađena između 1910. i 1914. godine (autor većine tih zdanja arh. László Székely); Trg slobode, na kojem se nalaze stara gradska većnica (sagrađena 1734.
godine, u baroknom stilu, arh. Pietro del Bonzo), kip Device Marije i bista Decebala, poslednjeg dačkog kralja.

Odlazak na Trg jedinstva (Piaţa Unirii), na kojem su stub kuge, rimokatolička katedralna crkva (građena između 1736. i 1774. god.; arh. Joseph Emanuel Fischer von Erlach), Barokna palata (nekadašnje sedište Srpske Vojvodine) i Saborna crkva srpske pravoslavne crkve (sagrađena 1748. godine). Poseta srpskoj sabornoj crkvi, u kojoj se nalazi vredni ikonostas, delo Konstantina Danila i majstora Mihaila Janića iz Arada. Pešačka tura sa vodičem.Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Oko 18h polazak ka Beogradu. Dolazak u Beograd u večernjim časovima.

U cenu je uključeno:

Prevoz modernim turističkim autobusima
Usluge licenciranog turističkog vodiča
Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno:

Individualni troškovi
Putno zdravstveno osiguranje

NAPOMENA: Obavezno je posedovanje važećeg pasoša za sve putnike!

Ocena ponude

4,8/5 (ocene: 47)
DEJAN Sve pohvale za agenciju i vodiče Anu i Božicu.
Wow Sve

Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

FLAMINGO TRAVEL KLUB

Vojvode Milenka 46, Beograd
011 7491 713, 061 5223 150
info@flamingotravelklub.rs

Napomene

  • Vaučer plaćate 150 din, u agenciji plaćate 1500 din!
  • Vaučer važi za jednu osobu!
  • Obavezno je da pre kupovine vaučera kontaktirate turističku agenciju radi provere raspoloživosti kapaciteta i rezervacije termina!
  • Kontakt telefon:  060 5223 150 , 011 7491 713

U cenu je uključeno:

Prevoz modernim turističkim autobusima
Usluge licenciranog turističkog vodiča
Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno:

Individualni troškovi
Putno zdravstveno osiguranje

Slične ponude