1890 din za izlet NEGOTIN - MANASTIR BUKOVO - ROGLJEVAČKE PIMNICE!

4500 DIN
Ponuda je istekla
Odlična organizacija
Ljubazni vodiči
Višegodišnje iskustvo

U cenu je uključeno:

 • Izlet Negotin - Manastir Bukovo - Rogljevačke Pimnice!

U Negotinskoj krajini vinogradarska tradicija seže u doba Rimljana. Prema zapisima, još pre tri veka, meštani sela Rogljevo i Rajac, koji su živeli u malim udžerica, ukopanim do pola u zemlju, dogovorili su se da sagrade vinsko selo, kuće od čvrstog materijala, mahom od kamena iz ovog kraja. Zanimljivo je da je stil gradnje, kao i kultura gajenja vinove loze, u ove krajeve stigla sa Kosova, iz Velike Hoče, zajedno sa ljudima koji su u najvećem broju naselili Negotinsku krajinu. Selo Rogljevo je imalo 162 kuće, a sagrađeno je 164 pivnica. Najstarija je iz 18 veka, a sačuvano je 120. Danas se vino na tradicionalan način pravi tek u svakoj četvrtoj pivnici, ai čuva se isključivo u drvenim buradima. Mnoga su napravljena posle Drugog svetskog rata i još uvek se koriste. Važno je samo da se dobro održavaju - kaže jedan od vinara povratnika, Tihomir Balanović. Odlaskom mladih sa sela, zapušteno je mnogo vinograda, koji su se od 300 hektara, danas sveli na 45 hektara.

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak iz Beograda oko 05.30 časova sa parkinga kod Starog Sajmišta, u blizini Sava Centra. Vožnja autoputem i magistralom prema Negotinu, uz jednu kraću pauzu za odmor i osveženje.

Nastavak putovanja do Manastira Bukovo.Obilazak manastira. Iako nije sigurno, pretpostavlja se da je manastir krajem 13. veka sagradio kralj Milutin, dok naziv najverovatnije duguje okolnim bukovim šumama. Glavna manastirska crkva posvećena je Svetom Ocu Nikolaju Čudotvorcu. Kraća vožnja do Negotina. 

Negotin se nalazi blizu tromeđe Srbija – Rumunija – Bugarska. Granice ovih susednih zemalja se nalaze na svega nekoliko desetina kilometara. Dolazak u centar grada. Kraća šetnja kroz grad.

U Negotinu ćete na svakom drugom koraku videti neku asocijaciju na Hajduk Veljka, junaka koji je herojski branio Negotin od Turaka. U centru je njegov spomenik, kafane nose njegovo ime, kao i jela koja se služe u njima, a Hajduk Veljko je dobio i svoj muzej. Grob Hajduk Veljka Petrovića i mnogih drugih junaka nalazi se u staroj crkvi rođenja presvete Bogorodice.

Najpoznatiji srpski kompozitor rođen je upravo u Negotinu, a njegova rodna kuća pretvorena je u muzej. U kući se nalazi stalna postavka koja prikazuje život slavnog kompozitora. Kuća se odlikuje skromnijim karakteristikama tradicionalne balkanske varoške stambene kuće. Dvorište je lepo i mirno, uz dodatne detalje o Mokranjcu i sa njegovim bronzanom skulpturom. Fakultativno obilazak Muzeja. Nastavak putovanja do Rogljevačkih pimnica. Obilazak Pimnica.

Bez obzira da li ćete reći Rogljevačke ili Rogljevske, pivnice ili pimnice, dileme nema, reč je o selu boga Bahusa u Negotinskoj krajini. Gotovo na samom ulazu u Rogljevačke pivnice, nalazi se bunar i saborište, mesto gde su se meštani okupljali za slavu sela, gde su putnici mogli da zastanu i predahnu. O tome svedoče i reči uklesane u mermeru: Putniče, u ovim žarkim danima, odmori se u hladovini, ma koje vere bio. U Negotinskoj krajini vinogradarska tradicija seže u doba Rimljana.

Prema zapisima, još pre tri veka, meštani sela Rogljevo i Rajac, koji su živeli u malim udžericama, ukopanim do pola u zemlju, dogovorili su se da sagrade vinsko selo, kuće od čvrstog materijala, mahom od kamena iz ovog kraja. Zanimljivo je da je stil gradnje, kao i kultura gajenja vinove loze, u ove krajeve stigla sa Kosova, iz Velike Hoče, zajedno sa ljudima koji su u najvećem broju naselili Negotinsku krajinu. Selo Rogljevo je imalo 162 kuće, a sagrađeno je 164 pivnica. Najstarija je iz 18 veka, a sačuvano je 120.

Danas se vino na tradicionalan način pravi tek u svakoj četvrtoj pivnici, ali čuva se isključivo u drvenim buradima. Mnoga su napravljena posle Drugog svetskog rata i još uvek se koriste. Važno je samo da se dobro održavaju - kaže jedan od vinara povratnika, Tihomir Balanović. Odlaskom mladih sa sela, zapušteno je mnogo vinograda, koji su se od 300 hektara, danas sveli na 45 hektara. Fakultativno degustacija vina i fakultativni ručak. Nakon obilaska i slobodnog vremena povratak za Beograd. Dolazak na mesto polaska oko ponoći.

Aranžman obuhvata:

 • prevoz turističkim autobusom 16 do 90 sedišta na datoj relaciji (AC, CD-DVD oprema)
 • turistički pratilac puta za sve vreme izleta
 • obilazak Rogljevačkih pimnica
 • troškovi organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata:

 • ulaznice za Muzej ( sva tri objekta- Muzej Krajine, Mokranjčeva Kuća i Muzej Hajduk Veljka) 300 dinara
 • degustacija vina -. Degustacija 3 vrste vina sa zakuskom (3 vrste sira,domaće dimljeno meso,domaća dimljena slaninica,domaca pogača,proja)cena 700 dinara.
 • ručak -400 dinara
 • Individualne troškove

VAŽNA INFORMACIJA - Agencija dva dana pred putovanje šalje putnicima SMS obaveštenje, sa informacijom o mestu i vremenu polaska. U koliko ne dobijete SMS jedan dan pre putovanja, molimo Vas da kontakirate agenciju. SMS se šalje nosiocu ugovora ili rezervacije i istu je dužan da prosledi saputnicima.

Ocena ponude

4,7/5 (ocene: 516)
Sanja Odlična organizacija, prevoz bezbedan, vozač Aleksandar profesionalan, korektan . Zaista lep izlet.
Ivana Izlet je bio super,puna sam utisaka

Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

Lavli travel

Budimska 7, Beograd
011/32-90-988

Napomene

 • Vaučer obuhvata: Izlet Negotin - Manastir Bukovo - Rogljevačke Pimnice!
 • Podaci su informativnog karaktera, sve informacije preuzeti sa sajta agencije!
 • Pre uplate proveriti broj slobodnih mesta!
 • Odmah po dobijanju vaučera izvrsite rezervaciju mesta slanjem vaučera i podataka putnika (ime i prezime, godina rođenja, mobilni kontakt telefon) na mail agencije info@lavli.rs. U roku od 24h agencija će vam poslati odgovor na rezervaciju
 • Radno vreme agencije: od ponedeljka do petka od 09:00 do 19:00h i subotom od 10:00 do 14:00h!
 • Nakon krajnjeg označenog roka iskoristivosti, vaučer nije moguće iskoristiti!
 • VAŽNA INFORMACIJA - Agencija dva dana pred putovanje šalje putnicima SMS obaveštenje, sa informacijom o mestu i vremenu polaska. U koliko ne dobijete SMS jedan dan pre putovanja, molimo Vas da kontakirate agenciju. SMS se šalje nosiocu ugovora ili rezervacije i istu je dužan da prosledi saputnicima.

Aranžman obuhvata:

 • prevoz turističkim autobusom 16 do 90 sedišta na datoj relaciji (AC, CD-DVD oprema)
 • turistički pratilac puta za sve vreme izleta
 • obilazak Rogljevačkih pimnica
 • troškovi organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata:

 • ulaznice za Muzej ( sva tri objekta- Muzej Krajine, Mokranjčeva Kuća i Muzej Hajduk Veljka) 300 dinara
 • degustacija vina -. Degustacija 3 vrste vina sa zakuskom (3 vrste sira,domaće dimljeno meso,domaća dimljena slaninica,domaca pogača,proja)cena 700 dinara.
 • ručak -400 dinara
 • Individualne troškove

Slične ponude