190 din za vaučer za popust na izlet Krupajsko vrelo-Gornjak-vrelo Mlave za 1900 din!

Termini putovanja:

29.06.2024.
04.08.2024.
05.10.2024.

PROGRAM IZLETA:

Polazak iz Beograda oko 08.00h (tačno vreme i mesto polaska šaljemo dva dana pre putovanja).

Vožnja do manastira Gornjak.

Manastir Gornjak se nalazi u dolini reke Mlave, između Petrovca na Mlavi i Žagubice. Izgrađen je u periodu od 1376-1380. godine kao zadužbina kneza Lazara. Sudeći po mnogobrojnim pomenima u istorijskim izvorima, u manastiru se živelo bez prekida. Od srednjovekovnih građevina sačuvale su se glavna manastirska crkva, posvećena Vavedenju i kapela u pećini, posvećena Svetom Nikoli. Sa desne strane, u stenama stoje ostaci srednjovekovnog manastira Blagoveštenje, zadužbina despota Stefana Lazarevića. Gornjak je sagrađen ispod same isposnice pustinjaka Grigorija. Isposnica je dobro sačuvana i danas je to mala kapela posvećena Svetom Nikoli, na južnom i zapadnom zidu uočljiv je deo originalnog živopisa sa p Manastir Gornjak se nalazi u Gornjačkoj klisuri (ili Kapiji Homolja, kako je nazivaju) na levoj obali Mlave, ispod litica planine Ježevac. Njegove se mošti nalaze danas u crkvi i smatraju se čudotvornim. Veruje se i da molitva pročitana nad njegovim moštima leči neplodnost. Parovi koji imaju problema sa potomstvom uz pomoć molitve, posta i zrna grožđa sa ove loze, kako kažu, uspešno dolaze do naslednika. Mnogo je primera onih kojima su mošti svetog Grigorija pomogle da dođu do potomstva. Moguć odlazak do obližnjeg vidikovca individualno. Posle obilaska manastira pauza za kafu.

Nastavak putovanja do Krupajskog vrela. Krupajsko vrelo se nalazi u istočnoj Srbiji, u zapadnom podnožju planine Beljanice, sa desne strane Krupajske reke, između sela Milanovac i Krupaja, oko 35 km od Žagubice. Pristupačno je asfaltnim putem koji povezuje Krepoljin i Despotovac.Krupajsko vrelo predstavlja jednu od prirodnih retkosti i obeležja ovog kraja. Svojom jedinstvenom lepotom, ovo izvorište, koje na površini stvara kraško jezero, neodoljivo mami u carstvo šuma, voda i čistog planinskog vazduha. Lekovite vode termalnog izvora, koje se mešaju sa hladnom izvorskom vodom Krupajskog vrela, upotpunjuju sliku ovog bajkovitog predela.

Spomenik prirode “Krupajsko vrelo”, ustanovljen uredbom Vlade Republike Srbije za zaštićeno prirodno dobro od izuzetnog značaja predstavlja jedan od najjačih kraških izvora u Srbiji i po morfologiji svog izvorišta, hidrološkim funkcijama i pratećim prirodnim obeležjima pripada grupi najreprezentativnijih gravitacionih vrela. Obilazak vrela i slobodno vreme oko dva sata.

Nastavak putovanja do Žagubice i Vrela Mlave, koje se nalazi u podnožju severnih planina Beljanice na nadmorskoj visini od 314. metara. Ujezerena površina vrela ima prečnik 25 m. i najveću ispitanu dubinu 74m. Lepotu i atraktivnost Žagubičkog vrela upotpunjuju pošumljena okolina i lepo uređena četinarska šuma koja se spušta do samog vrela dajući mu tamno zelenu boju. U bistrim vodama otoka ogleda se motel Vrelo. Radi očuvanja ovog kompleksa Žagubičko vrelo i njegova okolina stavljeni su pod zaštitu kao vredan Hidrološki spomenik prve kategorije.Obilazak Vrela i slobodno vreme.

Povratak u Beograd oko 20h.

NAPOMENA: AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDNIH LOKALITETA/DESTINACIJA, NASTALIH ZBOG OBJEKTIVNIH OKOLNOSTI, GUŽVI U SAOBRAĆAJU, PROMENE RADNOG VREMENA OBJEKATA KOJI SE OBILAZE I DRUGIH NEPREDVIĐENIH OKOLNOSTI.

U cenu je uključeno:
 • Prevoz modernim turističkim autobusima
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča
 • Troškovi organizacije putovanja
U cenu nije uključeno:
 • Individualni troškovi
 • Ručak

Ocena ponude

5/5 (ocene: 1)
Slobodanka brzina realizacije i ispostovan dogovor o kupovini

Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

ANGELOS TRAVEL AGENT ONLINE

KNEZA MIHAILA 21A, TC MILLENNIUM LOKAL BROJ 129, Beograd
069/111-55-88

Napomene

 • Vaučer plaćate 190 din, u agenciji plaćate 1900 din!
 • Vaučer važi za jednu osobu!
 • Obavezno je da pre kupovine vaučera kontaktirate turističku agenciju radi provere raspoloživosti kapaciteta i rezervacije termina!
 • Kontakt telefon: 069/1115588
U cenu je uključeno:
 • Prevoz modernim turističkim autobusima
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča
 • Troškovi organizacije putovanja
U cenu nije uključeno:
 • Individualni troškovi
 • Ručak

Slične ponude