26200 din za prevoz + 10 noćenja u apartmanu I kategorije (1/2) u Hotelu Ikaros, Vili Chrisafi i Vili Xidis na ostrvu Zakintosu u Grčkoj! Termini polaska 15.07., 22.07., 25.07.! Popust 30%!

Ponuda je istekla
Izaberite varijantu:
Termin polaska 15.07.!
37620 DIN
Termin polaska 22.07.!
37620 DIN
Termin polaska 25.07.!
37200 DIN
Zakintos (grč. Ζάκυνθος, eng. Zante) je jedno od nekoliko najlepših grčkih ostrva, najjužnije i treće po veličini ostrvo u Jonskom moru, poznato po dugim peščanim plazama, kristalnom moru tirkizne boje, blagoj mediteranskoj klimi, kornjačama, vinogradima, maslinama, bogatom istorijskom i kulturnom nasleđu. Priroda je Zakintosu podarila idilične pejsaže na severu, istoku i jugu ostrva, a na zapadnoj strani veliki broj morskih pećina, krševitih uvala, strmih litica duž obale. Ukoliko krenete put Zakintosa očekujte lep odmor. Ostrvo sa izrazito bujnom vegetacijom što ga izdvaja od ostalih. Na nekim mestima se engleska trava graniči sa sitnim i prefinjenim morskim peskom. Voda je providna i čista, a more plitko i do 50 metara od obale.Nalazi se na samo 8,5 km južno od Kefalonije, i na 9,5 km od Peloponeza. Zbog svoje geografske pozicije do njega se lako stiže kako sa drugih Jonskih ostrva tako i sa kopnenog dela Grčke.Najpoznatija plaža na ostrvu je Navagio sa finim belim peskom, tirkiznim morem i poznatom olupinom broda, koja je i zastitni znak Zakintosa. Ostrvo je i najveći prirodni rezervat na Mediteranu jedne vrste morskih kornjača zvane "Caretta caretta" , koja na peščanim plažama na jugu Zakintosa polaže jaja. Da bi se zaštitila legla i opstanak te vrste područje je postalo nacionalni primorski park.Klima na Zakintosu je srednja mediteranska, sa kišnim zimama i dugim toplim letima. Glavni grad Zakintosa je Zante, koji je smešten oko širokog i plitkog zaliva podno brda Bohali. Nakon zemljotresa i velikog požara iz 1953 godine grad je ponovo izgrađen u venecijanskom i vizantijskom stilu. Grad se često i naziva Venecijom juga. Ima izgled modernog naselja, sa zgradama ravnih krovova, na dva i tri sprata u čijim prizemljima se nalaze prodavnice i taverne. Ovo je jedino mesto na ostrvu gde u sezoni ima više meštana nego turista. Većina ostrvske populacije koja broji oko 35.000 stanovnika živi upravo u ovom gradu. U gradu postoji mnoštvo hotela oko luke, ali plaža je ovde vrlo mala i stenovita pa često ovaj grad i nije uvršten u turističku ponudu agencija, već obližnji gradovi. Strata Marina je najprometniji deo grada jer se tu ukrcavaju turisti i automobili na trajekte. Grad je kulturini centar ostrva sa velikim brojem impresivnih muzeja, a jedan od najpopularnijih je i Muzej vizantijske umetnosti koji je otvoren od utorka do subote od 08:30 do 15:00. Solomos muzej koji se nalazi u Platia Ayiou Markou sadrži kolekciju zapisa Dionyssiosa Solomosa i otvoren je od ponedeljka do subote od 08:30 do 15:00 i besplatan je. Muzej Zakintosa otvoren je od utorka do nedelje od 08:30 do 15:00 i sadrži zanimljivu kolekciju lokalnih istorijskih predmeta.
 
 
Hotel Ikaros se nalazi na 10 minuta hoda od plaže i centra Laganasa. U ponudi imamo dvokrevetne i trokrevetne sobe. Sve sobe poseduju TV aparat, klima uređaj čije se korišćenje plaća na licu mesta, mini frižider, terasu sa pogledom na bazen ili baštu. U sobama nema kuhinja. U okviru kompleksa nalazi se prostrano dvorište sa mediteranskom vegetacijom, bazen za odrasle i decu sa ležaljkama čije je korišćenje besplatno za goste hotela, pool bar, recepcija sa prostranim foajeom i sefom, američko meksički restoran sa vrlo pristupačnim cenama, pikado, bilijar, tuševi u dvorištu. Hotel poseduje wireless internet i privatni parking. Ovaj kompleks je idealan za osobe koje žele dobar provod.
 
Vila Chrysafi se nalazi na 50m od plaže i na 400m od centra Laganasa. U ponudi imamo dvokrevetne i trokrevetne studije koji se nalaze u prizemlju i na prvom spratu vile. Svi studiji poseduju kompletno opremljenu kuhinju, frižider, mini električni šporet, posuđe, terasu, TV aparat, TWC i klima uređaj čije korišćenje se doplaćuje 5 eura po danu. Takođe, gosti uz doplatu mogu koristiti sef.
 
Vila Xidis se nalazi na 350m od plaže i na 300 m od centra Laganasa. U ponudi imamo dvokrevetne i trokrevetne studije koji se nalaze u prizemlju i na prvom spratu vile. Svi studiji poseduju kompletno opremljenu kuhinju, frižider, mini električni šporet, posuđe, terasu, TV aparat, TWC i klima uređaj čije korišćenje se doplaćuje 5 eura po danu. Takođe gosti uz doplatu mogu koristiti sef.
 
Uslovi za decu do 10 godina: i deca plaćaju punu cenu, nemaju nikakvo umanjenje, jedino ako je dete malo i želite da ide u zajednički ležaj, može i to u pojedinim vilama, morate se raspitati u agenciji. Znaci 3 osobe od kojih je je dete-beba 3 godine, mogu u 1/2 studio, sa 2 kupljena vauchera. Ako zele 1/3, kupuju 3 vauchera.

www.barcino.travel

 


Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

Barcino Tours

YUBC, Bul. Mihajla Pupina 10A/23, Beograd
011/3112-112

Vaučer važi

do 25.7.2013.

Napomene

  • U cenu je uračunat najam apartmana/studija i prevoz!
  • Doplata za trajekt 15 evra!
  • Jedan vaučer važi za jednu osobu!
  • Jedna osoba može da kupi više vaučera!
  • Pre uplate vaučera, pozovite agenciju da proverite dostupnost kapaciteta i rezervišete Vaše mesto!
  • Kontak telefon agencije: 011/3112-112

Slične ponude