270 din za vaučer za popust na izlet Norveška kuća-Takovo-krstarenje Ovčarsko-kablarskom klisurom za 2880 din!

3200 DIN
Ponuda je istekla

Termin putovanja:

01.10.2023.

PROGRAM IZLETA:

Polazak iz Beograda u 7.30h kod Vaznesenjske crkve, ulica Admirala Geprata.

Vožnja do Gornjeg Milanovca. Poseta Norveškoj kući, resoranu koji je simbol srpsko-norveškog prijateljstva i u arhitektonskom smislu predstavlja kombinaciju vikinškog broad i srpskog opanka.Od 1942. do 1945, u nacističke logore po okupiranoj Norveškoj je iz bivše Jugoslavije bilo internirano 4.500 mladih ljudi, mahom Srba, od kojih se čak 60 odsto nije vratilo kućama… Taj, po zlu čuveni “Krvavi put”, zbližio je dva naroda, pa je osnovano Društvo srpsko-norveškog prijateljstva i, pre tri decenije, podignut njegov svojevrsni arhitektonski simbol – čuvena Norveška kuća u Gornjem Milanovcu.

Nastavak vožnje do Takova i obilazak spomen kompleksa podignutog na mestu gde je Miloš Obrenović podigao Drugi Srpski ustanak 1815. Znamenito mesto Takovski grm, kulturno dobro od izuzetnog značaja. Predstavlja istorijski kompleks na prostoru od nekoliko hektara, koji obuhvata građevine i spomenike vezane za podizanje Drugog srpskog ustanka.Takovski grm je naslednik istorijskog hrasta, pod kojim je na Cveti 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak. Spomenik Drugom srpskom ustanku je podignut 1887. godine ispod nekadašnjeg starog Takovskog grma, na mestu gde je knez Miloš Obrenović ustanicima dao zakletvu.nMonumentalna bronzana kompozicija “Takovski ustanak” je delo Petra Ubavkića, prvog srpskog akademskog vajara, postavljena 1990. godine. Obilazak spomen komplaksa uz istorijsku priču Kustosa.

Nastavak vožnje do Ovčar-Kablarske klisure, koja se nalazi u centralnom delu Srbije, u okviru Zapadnog Pomoravlja, a razdvaja visoku Šumadiju, na severu, od Dragačeva i Starovlaško-raške visije na jugu. Osnovno prirodno obeležje klisure čine upečatljivi masivi Ovčara i Kablara, po kojima je i dobila ime. Glavnu morfološku osobenost klisure predstavljaju izvanredno izražene okuke rečnog toka Morave i donjeg, najnižeg dela doline, koje je naš čuveni naučnik Jovan Cvijić nazvao nakalemljenim mendrima, odnosno uklještenim meandrima. Pored prirodnih lepota, turistički potencijal Ovčarsko-kablarske klisure predstavlja i veliki broj pravoslavnih manastira okruženih šumama, vodom i stenama, pa je poznata i kao Srpska Sveta Gora, sa 9 aktivnih pravoslavnih manastira. Na padinama Ovčara nalaze se Vavedenje, Vaznesenje, Preobraženje, Sretenje, Sv. Trojica, a na padinama Kablara su Jovanje, Uspenje, Nikolje, Blagoveštenje i Ilinje. Obilazak manastira Blagoveštenje i slobodno vreme za ručak u Ovčar Banji. Manastir Blagoveštenje nalazi se na blagoj uzvišici iznad naselja Ovčar Banje. Ovo je jedan od retkih manastira u Ovčarsko-kablarskoj klisuri za koji se tačno zna kada je podignut i ko su bili ktitori. Natpis iznad ulaza u crkvu, govori da je hram podignut 1601/02. Hram je izgrađen u raškom graditeljskom stilu i svojom arhitekturom je posle manastira Sv. Trojica, najlepši manastir u Ovčarsko-kablarskoj klisuri.Mаnаstir poseduje jednu od nаjstаrijih knjigа, Blаgoveštenjsko jevаnđelje, nаstаlo 1372. godine. U svojoj riznici čuvа i štаmpаno četvorojevаnđelje iz 1552. godine. U njemu je svojevremeno zamonašen Patrijarh Pavle.Posle toga sledi vožnja katamaranima po jezeru.

U popodnevnim časovima povratak za Beograd.Vožnja do Beograda.

Povratak u Beograd između 20 i 21h.

U cenu je uključeno:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča
 • Troškovi organizacije putovanja
 • Krstarenje katamaranima po Zapadoj Moravi

U cenu nije uključeno:

 

 • Individualni troškovi
 • Ulaznice prema program Takovo-200rsd
 • Ručak

Ocena ponude

4,7/5 (ocene: 35)
Luka Za vodiča i organizaciju puta sve pohvale
Oliver Fin izlet,dosta toga se vidi za 1dan

Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

FLAMINGO TRAVEL KLUB

Vojvode Milenka 46, Beograd
011 7491 713, 060 5223 152
info@flamingotravelklub.rs

Napomene

 • Vaučer plaćate 270 din, u agenciji plaćate 2880 din!
 • Vaučer važi za jednu osobu!
 • Obavezno je da pre kupovine vaučera kontaktirate turističku agenciju radi provere raspoloživosti kapaciteta i rezervacije termina!
 • Kontakt telefon: 011 749 1713,   060 5223 152

U cenu je uključeno:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča
 • Troškovi organizacije putovanja
 • Krstarenje katamaranima po Zapadoj Moravi

U cenu nije uključeno:

 • Individualni troškovi
 • Ulaznice prema program Takovo-200rsd
 • Ručak

Slične ponude