2890 din za trodnevni izlet u manastir Ostrog i obilazak crkve Gračanica i manastira Tvrdoš i Morača! Termin polaska 06.07.! Popust 40%!

4850 DIN
Ponuda je istekla
Izaberite varijantu:
Odlična organizacija
Ljubazni vodiči
Višegodišnje iskustvo

Manastir Ostrog ima dve celine: Gornji i Donji manastir. Gornji manastir je priljubljen uz okomitu živopisnu stenu na nadmorskoj visini od blizu 900 metara. U njemu postoje dve pećinske crkve: gornja je posvećena Časnom krstu, a donja mala i niska, Vavedenju Presvete Bogorodice. Gornju je podigao 1665. godine jeromonah Isaija sa blagoslovom mitropolita Vasilija. Za donju se ne zna tačno kada je od pećine napravljena isposnica, ali je svakako starija od gornje crkve. Manastir Ostrog, posebno Gornji manastir, jedno je od najpoznatijih pravoslavnih svetilišta na svetu. Duhovni je centar Crne Gore, ali i mesto okupljanja i hodočašća pripadnika različitih veroispovesti i religija sveta!

Plan putovanja:
 
1. dan
Polazak u 21:00 sa parkinga preko puta hotela Kontinental. Noćna vožnja preko Čačka, Užica, Višegrada do Trebinja uz kraće pauze radi odmora.

2. dan
Dolazak u jutranjim časovima u Trebinje. Odlazak u obilazak crkve Gračanice. Hercegovačka Gračanica u Trebinju- velelepno zdanje iz 2000. godine, posvećena je pesniku Jovanu Dučiću. Po njegovoj želji, koju je iskazao u testamentu, sagrađen je hram Presvete Bogorodice na brdu Crkvina iznad Trebinja, u kome je Dučić sahranjen. Osim hrama, koji je verna kopija manastira Gračanica na Kosovu i Metohiji (mnogi ga zato i zovu Hercegovačka Gračanica) u sklopu kompleksa su i zvonik, galerija ikona, parohijski dom, amfiteatar, česma, crkvena knjižara, muzej i letnja bašta. Hram se može videti sa svake tačke u Trebinju i to je najlepša sakralna građevina u celoj Hercegovini. Pesnikova želja je bila da bude sahranjen u Trebinju tako da su njegovi posmrtni ostaci preneseni iz Amerike u Hercegovačku Gračanicu u oktobru 2000. godine. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do manastira Tvrdoš. Manastir Tvrdoš, 4,5 km udaljen od Trebinja na putu za Mostar i podignut je na temeljima stare crkve. Postoji u kontinuitetu od kasne antike (IV–VI vek), s tim što je u više navrata rušen i obnavljan. Slobodno vreme, nastavak putovanja do manastira Ostrog. Po dolasku na Ostrog, slobodno vreme za individualni obilazak manastira. Noćenje u konaku gornjeg dela ili u konaku kod donjeg manastira (5 evra po osobi).

3. dan
Prisustvovanje jutarnjoj službi po želji, polazak oko 10:00 za Beograd. Vožnja preko Podgorice do manastira Morača. Manastir Morača je srpski pravoslavni manastir, smešten u severnom delu kanjona reke Morače, u centralnoj Crnoj Gori. Manastir Morača je jedan od najmonumentalnijih pravoslavnih srednjovekovnih spomenika Crne Gore, dug preko 24 metara i visok oko 20 metara. Osnovao ga je 1252. godine knez Stefan Nemanjić, sin Vukana Nemanjića, kralja Zete, unuk Stefana Nemanje. Obilazak manastira. Nastavak putovanja. Dolazak na mesto polaska oko ponoći.

http://www.lavli.rs


Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

Lavli travel

Budimska 7, Beograd
011/32-90-988

Vaučer važi

do 0.0.0.

Napomene

Slične ponude