290 din za vaučer za popust na putovanje Uvac - Sopoćani - Đurđevi stupovi od 3290 din!

Ponuda je istekla
Odlična organizacija
Ljubazni vodiči
Višegodišnje iskustvo

Specijalni rezervat prirode “ Uvac” je prirodno dobro od izuzetnog značaja. Nalazi se u jugozapadnoj Srbiji u okviru Starovlaško-raške visije. Okružen je planinama Zlatar, Murtenica, Čemernica, Javor i Jadovnik.  Zahvata površinu od 7453 hektara. Oko 2/3 rezervata se nalazi na teritoriji opštine Nova Varoš, dok se 1/3 trećina nalazi na tritoriji opštine Sjenica. Centralnu morfološku celinu rezervata predstavlja kanjonska dolina reke Uvac sa dolinama njenih pritoka. Posebna vrednost kanjonskih delova  doline su uklješteni meandri. Rtovi mendra u okolini sela Lopiže imaju relativnu visinu od oko 100m
Ledena pećina je veoma bogata pećinskim nakitom.Po obilju nakita ističu se prve tri dvorane Ledene pećine, deo četvrte dvorane i Zapadna galerija. Najzastupljenija forma nakita su stubovi. Prostire se između kraja kanla sa stubovima, koji pripada Bezdani, i ulaza (u Ledenu pećinu) u kanjonu Uvca.
Beloglavi sup je naša najveća ptica sa rasponom krila oko 2.80 m I prosečnom težinom  od 7,5-8,5 kg, a može dostići  i 11 kg težinom.  Više informacija na sajtu www.uvac.org

ĐURĐEVI STUPOVI -Manastir Svetog ĐorĐa u Rasu, poznatiji kao manastir Đurđevi Stupovi kod Novog Pazara je jedinstven spomenik srpske kulture, duhovnosti i umetnosti. Manastir Đurđevi Stupovi je vezan za dve monumentalne srednjovekovne kule-zvonika, koje su se u prošlosti nalazile na njegovom pročelju. Manastir Đurđevi Stupovi u Rasu je jedan od najstarijih manastira Srbije. Manastir Đurđevi Stupovi dominira sa pošumljenog uzvišenja iznad Novog Pazara i od vajkada je mesto je izuzetne duhovnosti, gde je od 11. do 14. veka bilo sedište srpske srednjovekovne države.

MANASTIR SOPOĆANI, posvećen Svetoj Trojici, podigao je srpski kralj Stefan Uroš I (1243-1276) nedaleko od izvora reke Raške, na 17 kilometara od Novog Pazara. Zadužbina trećeg sina kralja Stefana Prvovenčanog svojom veličinom i lepotom nadmašuje sve do tada izgrađene srpske crkve.Freske manastira Sopoćani su pravo remek-delo umetnosti, što je mnogo godina kasnije Sopoćanima donelo svetsku slavu. Danas je ovo jedan od najznačajnijih srpskih kulturnih spomenika, koji je 1979. godine uvršćen na listu svetske baštine UNESCO.

Informacije o smeštaju:

Hotel Borovi http://hotelborovi.com/- Hotel Borići se nalazi u mirnom okruženju, na ivici borove šume. U ponudi ima otvoreni bazen i restoran, a sve sobe sadrže flat-screen TV sa kablovskim kanalima, mali frižider i sopstveno kupatilo.Enterijere krasi dekor sa drvenom tematikom, a spoljašnost objekta je nalik na planinske vrhove. Hotel raspolaže velikom terasom gde možete uživati u pićima naručenim u baru. Elegantan restoran poseduje kamin.Hotelska ponuda obuhvata besplatan parking, recepciju koja radi non-stop i konferencijsku salu sa multimedijalnom opremom. U okviru objekta su takođe na raspolaganju tereni za fudbal, odbojku i košarku.

Hotel Lanehttp://hotel-lane.rs/ Hotel “Lane” se nalazi u samom centru grada. Odlikuju prijatna atmosfera i udobnost ambijenta. Garni hotel “Lane” je kategorizovan i ima tri zvezdice. Gostima su na raspolaganju dva apartmana i osamnaest soba, opremljenih da ispune vaše želje i potrebe. Sobe su opremljene telefonom, kablovskom televizijom, besplatnim wi-fi, room servisom i mini barom. Za sve goste obezbeđen je parking prostor, kao i podzemna garaža. U sklopu hotela posluje restoran nacionalne kuhinje.

APARTMANI VANILLA www.vanillasjenica.rs - Apartmani Vanilla sa svoje četiri zvezdice garantuju za kvalitet i komfor. U ponudi imamo 59 mesta, u 21 moderno opremljenih soba. Sobe su dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne. Odlika naših soba je prijatan ambijent, a sobe su opremljene TV uređajima i kablovskom televizijom, besplatnim WiFi. Gostima je na raspolaganju i room service. U prizemlju objekta nalazi se restoran domaće kuhinje, a ponudom jela i pića ćete sigurno biti zadovoljni.

 

Program putovanja:

1.DAN- BEOGRAD-ĐURĐEVI STUPOVI-SOPOĆANI-SJENICA

Polazak iz Beograda oko 06:00h sa parkinga kod Sava Centra. Vožnja  preko Gornjeg Milanovca, Kraljeva  uz kraću pauzu radi odmora i osvećenja do manastira Đurđevi Stupovi. Obilazak manastira. Nastavak putovanja preko Novog Pazara do manastira Sopoćana. Obilazak manastira.Nakon toga obilazak  Petrove crkve. Nakon obilaska, nastavak putovanja do Sjenice. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

2.DAN- SJENICA-UVAC-BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela/apartmana i odlazak na Sjeničko (Uvačko) jezero, gde nas čekaju ljubazni domaćini. Napuštanje autobusa. Odlazak do kampa odakle krećemo vožnju čamcima i posetu Ledene pećine. Splavarenje Uvačkim jezerom u dužini od oko 12-13 km, posmatranje beloglavih supova i drugih ptica na gnezdima i u letu. Obilazak pećine u dužini od oko 700 metara. Slobodno vreme- fakultativno odlazak do vidikovca Molitva odakle se pruža spektakularni pogled na kanjon Uvca- Po povratku slobodno vreme za odmor, šetnju, ručak u prirodi. Mogućnost kupovine domaćih proizvoda (sir, kajmak, paprika u pavlaci, sudžuk, med...). Polazak u popodnevnim satima. Dolazak na mesto polaska oko ponoći.

Aranžman obuhvata:

  • prevoz turističkim autobusom 16 do 90 sedišta na datoj relaciji (AC, CD-DVD oprema)
  • smeštaj u izabranom objektu ( hotelu  ili privatnim sobama) u 1/2 i 1/3 sobama, na bazi noćenje (sa kontinentalnim doručkom u hotelu) i (bez doručka u privatnom smeštaju)
  • turistički pratilac puta za sve vreme izleta
  • Obilaske prema programu
  • Troškovi organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata:

  • vožnju čamcima  i ulaznicu za pećinu 1.250,00 po osobi
  • ručak u prirodi 600,00 dinara
  • fakultativni odlazak na vidikovac 700,00 dinara
  • ulazak na teritoriju rezervata 100,00 dinara
  • dolata za 1/1 sobu 1000.00 dinara
  • Individualne troškove

Ocena ponude

4,7/5 (ocene: 528)
Andrea S obzirom da prvi put putujem preko agencije Lavli travel, veoma sam zadovoljna. Organizacija i vodič (Ljilja) su ispunili moja očekivanja. Svaki dogovor između putnika, vodiča i vozača je ispoštovan. Sve pohvale
Zarko Sve. Bus, vozači, vodič Maja, hotel, doručak

Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

Lavli travel

Budimska 7, Beograd
011/32-90-988

Vaučer važi

do 26.9.2020.

Napomene

  • Vaučer plaćate 290 din, a u agenciji ostatak u zavisnosti od odabranog smeštaja!
  • Smeštaj u hotelu  Lane ili hotel Borovi 4390 din!
  • Privatan smeštaj - Vanila - 3390 din
  • Smeštaj bez doručka 3290 din!
  • Podaci su informativnog karaktera, sve informacije preuzeti sa sajta agencije!
  • Pre uplate proveriti broj slobodnih mesta!
  • Kontakt telefon: 011/3290-988
  • Odmah po dobijanju vaučera izvrsite rezervaciju mesta slanjem vaucera i podataka putnika (ime i prezime, godina rodjenja, mobilni kontakt telefon) na mail agencije info@lavli.rs. U roku od 24h agencija ce vam poslati odgovor na rezervaciju
  • Radno vreme agencije: od ponedeljka do petka od 09:00 do 19:00h i subotom od 10:00 do 14:00h.

Aranžman obuhvata:

  • prevoz turističkim autobusom 16 do 90 sedišta na datoj relaciji (AC, CD-DVD oprema)
  • smeštaj u izabranom objektu ( hotelu  ili privatnim sobama) u 1/2 i 1/3 sobama, na bazi noćenje (sa kontinentalnim doručkom u hotelu) i (bez doručka u privatnom smeštaju)
  • turistički pratilac puta za sve vreme izleta
  • Obilaske prema programu
  • Troškovi organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata:

  • vožnju čamcima  i ulaznicu za pećinu 1.250,00 po osobi
  • ručak u prirodi 600,00 dinara
  • fakultativni odlazak na vidikovac 700,00 dinara
  • ulazak na teritoriju rezervata 100,00 dinara
  • dolata za 1/1 sobu 1000.00 dinara
  • Individualne troškove

 


Slične ponude