690 din za dve karađorđeve šnicle sa pomfritom i tartar sosom + dve teleće čorbe + dve kupus salate u restoranu Magija MB u Kneza Miloša!

1620 DIN
Ponuda je istekla
Izaberite varijantu:

U cenu je uključeno:

  • dve karađorđeve šnicle sa pomfritom i tartar sosom 
  • dve teleće čorbe 
  • dve kupus salate
Karađorđeva šnicla je postala klasično jelo, omiljeno toliko da ga gurmani često smatraju tradicionalnim srpskim jelom. Međutim, tvorac čuvene pikantne Karađorđeve šnicle je Titov kuvar, profesor kulinarstva Milovan Mića Stojanović. Ovo pikantno jelo od šnicle i kajmaka nastalo je davne 1956. godine u restoranu Golf, a ime je dobilo po dinastiji Karađorđević.
 
Naime, šnicla je nastala sasvim slučajno kada je jedna gošća restorana tražila čuveni Kijevski kotlet za koji kuvar Mića Stojanović nije imao dovoljno sastojaka. Želeći da impresionira gošću, iskoristio je šniclu i kajmak i napravio fantastično jelo koje je ukrasio u obliku ordena Karađorđeve zvezde. Kasnije je saznao da je gošća bila zapravo Tamara Broz, snaja Josipa Broza Tita.
 
Karađorđeđva šnicla je zvanično predstavljena u Domu omladine u restoranu Sunce u kome se održavla izložba ugostiteljstva. Namera kuvara je bila da jedno srpsko jelo uđe u leksikone kao svetski poznato.
 
Drage komšije, na već dobro poznatoj lokaciji počeo je sa radom novi restoran domaće kuhinje “Magija MB”. U ponudi imamo za svačiji ukus ponešto. Pozivamo vas da dođete i da zajedničkom čarolijom stvaramo magične trenutke!

Ocena ponude

4,8/5 (ocene: 27)
Borislav Hrana je sasvim ok u odnosu na cenu i porcije su velike. Anbijent je odlican, a mladi konobar izuzetno ljubazan.
Dzoana Topla preporuka za ovaj restoran, mama i ja smo bile vrlo zadovoljne ruckom i uslugom. Mesto je domacinskog tipa i bilo je ocigledno da su ostali gosti u restoranu zapravo redovni posetioci. Ovakve restorane treba podrzati jer neguju domacinsku tradiciju porodicnog poslovanja. Vidi se da je ulozen trud i paznja. U svakom slucaju, za ulozeni novac, dobicete maksimalno moguce i necete se pokajati.

Pitanja

Milena
18.1.2020. 00:01

Da li su k.snicle od svinjskog ili pileceg mesa?

Kupoman

Milena, šnicle su od pilećeg mesa. :-)

Gde iskoristiti vaučer?

Delatnost restorana i pokretnih ugostiteljskih objekata Magija MB

Kneza Miloša 15, Beograd
060/69-69-768

Vaučer važi

do 19.2.2020.

Napomene

  • Vaučer obuhvata: dve karađorđeve šnicle sa pomfritom i tartar sosom + dve teleće čorbe + dve kupus salate
  • Obavezna je najava dolaska i rezervacija termina jedan dan unapred!
  • Kontat telefon: 060/69-69-768
  • Jedan vaučer važi za jedan tretman!
  • Možete kupiti više vaučera!
  • Ukoliko morate otkazati zakazani termin, obavezno je to učiniti minimum dan ranije, u suprotnom vaučer će se smatrati iskorišćenim!
  • Nakon krajnjeg označenog roka iskoristivosti, vaučer nije moguće iskoristiti!

Slične ponude