350 din za vaučer za popust na putovanje u Sarajevo i Bosanske piramide za dan zaljubljenih ili za 8.mart (noćenje + prevoz) za 36 evra!

Izaberite varijantu:
Pouzdana agencija
Odlična organizacija
Sjajni vodiči

Termin putovanja:

06.03.2020. - 08.03.2020.

Sarajevo je glavni i najveći grad - ujedno i ekonomsko, univerzitetsko i kulturno središte Bosne i Hercegovine. Smešten je tik uz obronke planine Trebević, dok kroz grad protiče čuvena reka Miljacka. Ako želite da predahnete od ubrzanog tempa života, upoznajte se sa laganim i opuštajućim ritmom Sarajeva. Gostoljubive i prijatne Sarajlije, šetnja Baščaršijom, čuveni sarajevski ćevapi i ukusne pite ispod sača, baklave, urmašice, ali i tradicionalna bosanska kafa poslužena u fildžanima sa ratlukom, samo su mali deo onoga što ćete doživeti na ovom putovanju, jer prava avantura tek sledi…

Jeste li čuli za Bosansku dolinu piramida? Dopustite da Vas upoznamo sa ovim neobičnim građevinama koje se nalaze u mestu Visoko na svega 30-ak kilometara od Sarajeva. Bioenergetske piramide, koje su otkrivene 2005.godine, imaju neverovatne sličnosti sa egipatskim. Brdo Visočica ili kako se još naziva “Piramida Sunca” vekovima je ostala poznata kao brdo kraljeva, jer je u srednjem veku na njenom vrhu stajao kraljevski grad.

Pozivamo Vas da krenete sa nama na ovo jedinstveno putovanje, na kome ćemo zajedno istraživati čudesne piramide Sunca, Meseca, Zmaja, Ljubavi - na mestu za koje se veruje da je najstariji monumentalni kompleks na planeti…

Program putovanja:

1. dan. NOVI SAD/BEOGRAD      

Polazak autobusa iz Beograda je sa dogovorenog mesta u 23.30h (3 dana pre puta proveriti tačno vreme polaska).Vožnja do Novog Sada, odakle je planiran polazak u 00.30h (mesto polaska zavisi od broja putnika i biće naknadno saopšteno).Noćna vožnja kroz Srbiju prema Sarajevu sa usputnim pauzama zbog odmora.

2. dan. SARAJEVO - VRELO BOSNE       

Dolazak u Sarajevo u prepodnevnim satima. Po dolasku, odlazak na panoramsko razgledanje grada pešice (bez ulaznica u crkve i dvorce):

Baščaršija - stara sarajevska čaršija iz XV veka koju je izgradio Isa Beg Isaković kada je osnovan i ceo grad.

Mostovi na Miljacki, Alipašino polje, Grbavica, Marijin dvor - jedan od najznačajnijih primera Austrougarske palate sa skrivenim dvorištem, koji je nominovan za evropsku nagradu za javni gradski prostor.

Skenderija, Narodno pozorište - velelepna zgrada Kulina Bana iz 19. veka, čiji je jedan od prvih direktora bio čuveni srpski pisac Branislav Nušić, Gradska većnica - najlepši i najreprezentativniji objekat iz austrougarskog perioda i zaštitni znak tog vremena , Inat kuća - izmeštena za potrebe gradnje gradske većnice, danas pretvorena u restoran sa neobičnom pričom i nazivom za koji mnogi veruju da predstavlja dokaz bosanske tvrdoglavosti, Trg Sebilj - prepoznatljivi simbol grada na Baščaršijskom trgu (javna česma u obliku kioska) i jedini sačuvani od nekadašnjih stotinu, čiji stil izgradnje su u Bosnu donele Osmanlije.

Kazandžiluk ulica, Baščaršijska džamija- izgrađena pre XVI veka i proglašena nacionalnim spomenikom, stara pravoslavna crkva, jevrejski hram i sinagoga. 

Fakultativno: odlazak na Vrelo Bosne, spomenik prirode koji se prostire na čak 603 hektara u podnožju planine Igman. Poznata turistička atrakcija i omiljeno izletište za lokalne posetioce, sastoji se od više malih ostrvaca povezanih mostovima preko brojnih manjih potoka vrela Bosne, parka u kome se nalaze patke i labudovi i preko 20 biljnih i životinjskih vrsta (ali i autohtone vrste - potočna pastrmka), velika aleja sa stablima kestena I platana zasađenim još u austrougarskom periodu, brojne zanimljivosti poput fijakera za vožnju,

restorana, natkrivenih odmorišta I igrališta očekuju Vas u ograđenom spomeniku prirode magične lepote. Raj prirode očekuje Vas u parku ispresecanom izvorima, jezercima I potočićima.

Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.

Fakultativno: odlazak na večeru u nacionalni restoran.

Noćenje.

3. dan. SARAJEVO - BOSANSKE PIRAMIDE

Doručak. Fakultativno: odlazak do Bosanskih Piramida I tunela Ravne. Ovo je najveći svetski kompleks piramidalnih građevina. Otkrivene su slučajno, kada je čuveni arheolog i antropolog dr.sci. Semir Osmanagić dolazeći u muzej u mestu Visoko,  primetio čudan oblik brda koje liče na piramide. On je brdo Visočica nazvao Bosanskom “Piramidom Sunca”  (sa visinom od 220 metara, veća je od Keopsove piramide), a brdo Plješevica postalo je "Piramida Meseca" (190 metara). Dolinu piramida čine i “Piramida Zmaja” (Buci) od 90 metara, uzvišenja “Hrama Majke Zemlje” (Krstač) i “Piramida Ljubavi” (Cemerac).

Istraživanje podzemnog lavirinta “Ravne”, koji obuhvata mrežu podzemnih tunela i prostorija. Može se reći da pravu vrednost tunela čine visoke koncentracije negativnih jona i originalna Šumanova rezonanca od 7.83Hz. Joni omogućavaju telu da se psihički i fizički revitalizuje, zbog čega je napravljen izolovani prostor u kome je posetiocima dozvoljen boravak u cilju poboljšanja zdravlja. Posetioci takođe mogu boraviti u posebnim energetsko-potentnim tačkama, Mega – keramičkom bloku K2, kao i u lekovitoj prostoriji sa najvećom koncentracijom negativnih jona.

Obilazak arheoloških iskopina na severnoj strani “Piramide Sunca”. Slobodno vreme za šetnju po uređenom šumskom predelu Ravne 2, na kome su smeštene platforme za jogu i meditaciju, koncertna bina sa prirodnim amfiteatrom, kameni geometrijski krugovi, megalitni blokovi, park kugli, spiralni vrt i mnogi drugi neobični sadržaji.

Povratak u Sarajevo. Slobodno vreme. Polazak sa dogovorenog mesta za Beograd. Dolazak u  Beograd /Novi Sad u kasnim večernjim časovima. (Kraj usluga)

Aranžman obuhvata:

 • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
 • 1 noćenje sa doručkom u Sarajevu u hotelu* u 1/2 i 1/2+1 sobama (doručak kontinentalni - samoposluživanje)
 • obilaske prema programu (Sarajevo)
 • usluge pratioca grupe (predstavnik agencije)
 • troškove organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata:

 • individualne troškove
 • medjunarodno putno osiguranje ( 3 eur po oosbi  )
 • ulaznice i fakultativne izlete
 • transfer Novi Sad (5 eur po osobi)

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • Vrelo Bosne - 5 €
 • Bosanske piramide – podzemni lavirint Ravne i Bosanska piramida Sunca (severna strana)  - 20 €
 • večera u nacionalnom restoranu 15 -  €

Program putovanja Sarajevo i Bosanske piramide Cenovnik br. 1, od 12.12.2019. godine.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije AQUA TRAVEL BGD
Organizator putovanja je T.A. AQUA TRAVEL BGD Ul. Beogradska br. 46 Beograd

Ocena ponude

4,8/5 (ocene: 43)
Radojka Parga
Milena Dobra saradnja sa agencijom, smeštaj sasvim korektan, uživali smo

Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

Aqua Bgd Travel

Beogrdska 46. stan 2, Beograd
011/32-33-652, 011/ 30-37-652 011/65-50-382
rezervacije@aquatravel.rs

Napomene

 • Vaučer plaćate 350 din, u agenciji plaćate 36 evra!
 • Podaci su informativnog karaktera, sve informacije preuzeti sa sajta agencije!
 • Pre uplate proveriti broj slobodnih mesta!
 • Kontakt telefoni: 011/32-33-652; 011/ 30-37-652; 011/65-50-382; rezervacije@aquatravel.rs
 • Nakon krajnjeg označenog roka iskoristivosti, vaučer nije moguće iskoristiti!

Aranžman obuhvata:

 • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
 • 1 noćenje sa doručkom u Sarajevu u hotelu* u 1/2 i 1/2+1 sobama (doručak kontinentalni - samoposluživanje)
 • obilaske prema programu (Sarajevo)
 • usluge pratioca grupe (predstavnik agencije)
 • troškove organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata:

 • individualne troškove
 • medjunarodno putno osiguranje ( 3 eur po oosbi  )
 • ulaznice i fakultativne izlete
 • transfer Novi Sad (5 eur po osobi)

Slične ponude