650 din za vaučer za popust na putovanje (2 noćenja + prevoz) u Albaniju za 65 evra!

Ponuda je istekla
Pouzdana agencija
Odlična organizacija
Sjajni vodiči

Lepo je poći na mesto gde nikad niste bili, probati jela koja nikad pre niste jeli i upoznati nove ljude, njihovu        kulturu

Albanija je danas poznata kao ,,poslednja evropska zagonetka'', zato vas pozivamo da je zajedno otkrijemo.

Skadar je osnovan u četvrtom veku pre nove ere i dugo je imao zaštitnu ulogu - štitio je put trgovine na rekama Drin i Bruna. Glavna znamenitost grada je tvrđava Rozafa koja je izgrađena u trećem veku p.n.e sa koje se pruža neverovatan pogled na celi region, stari deo grada koji je nakon pada Envera Hodže rekonstruisan a danas čini mesto atraktivno za posetu turista, zbog brojnih radnji, kafića i restorana. Tvrđava se impresivno uzdiže na stenovitom uzvišenju, na visini od 130 m iznad nivoa mora. Uz nju je vezana legenda koja nam priča da su je gradila tri brata ali sve što bi preko dana sazidali, preko noci bi vile porušile.  Ime tvrđave „Rozafa“ potiče od imena „verne ljube“ najmlađeg od trojice braće koja je kao žrtva uzidana u tvrđavu. Ono sto Skadar čini atraktivnim jeste multikulturalnost, u troglu se nalaze katedrala, džamija i crkva koje to potvrđuju. Skadar je veoma ponosan na spomenik Majke Tereze. Prava je duša Albanije sa svojim uskim ulicama i antičkim kućama koje se sjedinjuju sa kamenim zidovima i modernim zgradama, mesto vredne posete kako bi se osetio duh prave Albanije.

Krujagrad u središnjoj Albaniji i glavni centar albanske srednjovekovne države, jedna je od najpoznatijih I najposećenijih turističkih destinacija i znamenitosti Albanije. Grad u kome je živeo čuveni albanski junak Skender beg. Njene kaldrmisane ulice vode do čuvenog starog bazara Kruje, u kome se nalazi mnoštvo radnjica sa autentičnim tradicionalnim suvenirima. Ostavština je osmanske kulture u Albaniji, a do danas je uspeo očuvati duh, izgled i namenu koju je imao pre više stotina godina. U neposrednoj blizini nalazi se i bazarska džamija iz XVI veka.

Srce Tirane je Skenderbegov trg koji zajedno sa širokom avenijom okuplja većinu bitnih institucija u gradu, tu su smeštena ministarstva, opera, pozorište, a nedaleko, u obližnjem parku smeštena je zgrada parlamenta. Prestonicom dominira spomenik kneza Skenderbega na konju. Ovaj junak je uspešno branio zemlju od Turaka, simbol je Albanije, slobode i nezavisnosti. U Tirani je smešteno nekoliko zanimljivih muzeja, veliki park u samom središtu grada, a centar obiluje šarenim zgradama na kojima su pravi umetnici naslikavali murale i stvarali sjajne umetničke poduhvate, dela po čemu je  Tirana nezvanično ponela naziv  grada šarenih zgrada. Posebno zanimljivo postaje kada skrenete sa glavnih puteva, gde počinje pravi život, nimalo ušminkan …

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan - BEOGRAD 

Polazak autobusa iz Beograda je sa dogovorenog mesta u 18:00h (3 dana pre puta proveriti tačno vreme polaska). Vožnja preko Makedonije sa usputnim pauzama radi odmora.

2. dan - OHRID - DRAČ

Dolazak u Ohrid u prepodnevnim satima. Po dolasku, odlazak na panoramsko razgledanje grada pešice (bez ulaznica u objekte): spomenik ohridskim prosvetiteljima Klimentu I Naumu, crkva Sv.Sofije, tvrđava cara Samuila iz 10 veka odakle se pruža predivan pogled na samo jezero I grad, Rimski teatar…

Slobodno vreme do polaska za Drač. Dolazak u Drač u popodnevnim časovima i panoramsko razgledanje jednog od najstarijih gradova Evrope koji je osnovan 627 godine pre nove erei drugi je grad po veličini u Albaniji Slobodno vreme.

Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan - DRAČ - KRUJA - SKADAR

Doručak.

Fakultativno: odlazak za Kruju-Skadar. Kruja je jedan od najlepših gradova Albanije I rodno mesto jednog od najčuvenijih albanskih junaka Skender bega.Poseta Skenderbegovoj tvrđavi iz 6 veka u okviru koje se nalaze istorijski i etnografski muzej. Odlazak do karakterističnog starog bazara gde se mogu naći ručno rađeni ćilimi, proizvodi od alabastera I mnoge druge rukotvorine. Slobodno vreme do polaska za Skadar, jednog od najstarijih gradova Evrope koji je često bio razlog velikih bitaka I tema opevana u mnogim pesmama.Panoramsko razgledanje grada: Arheološki i Etnografski muzej, tvrđava Rozafa. Slobodno vreme. U popodnevnim časovima povratak u Drač.

Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje

4. dan - DRAČ - TIRANA

Doručak. Utovar prtljaga u autobus. Fakultativno: odlazak do Tirane, grada koji se nalazi na 40 km od Drača. Panoramsko razgledanje grada: Saborna crkva, Katolička katedrala, Etem begova džamija, Nacionalno-istorijski muzej, Skenderbegov trg. Slobodno vreme. Povratak u Drač, odakle je predviđen polazak sa dogovorenog mesta oko 18:00h za Srbiju.

Noćna vožnja kroz Albaniju i Makedoniju prema Beogradu, sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

5. dan - BEOGRAD

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima (vreme dolaska zavisi od uslova na putu I graničnih prelaza).

Kraj usluga.

ARANŽMAN OBUHVATA

  • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
  • 2 noćenja sa doručkom u Draču hotelu 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama ( doručak kontinentalni-samoposluživanje)
  • obilaske prema programu
  • usluge licenciranog pratioca grupe (predstavnik agencije)
  • troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • obaveznu gradsku taksu (2 eur po osobi)
  • međunarodno putno osiguranje (4 eur po osobi)
  • ulaznice i fakultativne izlete
  • individualne troškove

POPUST I DOPLATE:

  •  doplata za jednokrevetnu sobu 1/1 iznosi 60% od cene aranžmana

FAKULTATIVNI IZLETI:

  • Skadar-Kruja – 30 eur
  • Tirana – 25 eur
  • Ili paket izleta : Skadar-Kruja + Tirana – 50 eur

Prijave za fakultativne izlete vrše se prilikom rezervacije ili najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
Cene fakultativnih izleta podložne su promenama (minimum za realizaciju je 25 putnika). Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cena u slučaju nedovoljnog broja putnika, koje putnici nisu u obavezi da prihvate.

Ocena ponude

4,8/5 (ocene: 57)
Zorica SVE! Od usluge Kupona, zatim agencije AquaTravel, ugodnog autobuskog prevoza sa puno pauza i dobrom brigom vodiča o svakoj sitnici, preko odabira same destinacije koja je, za mene, bila pun pogodak, sa divnim čistim peščanim plažama, pod Platnima, mnogo zelenila, odličan smeštaj u vili Erika, sjajna gazdarica, odlično društvo u grupi nas koji smo odabrali ovaj aranžman, vrhunac su bili i lepi izleti i bezbedan povratak. Zaista divno majsko letovanje sa mnogo utisaka o predivnom gradiću, mirisnim cvetovima, prijatnim ljudima. Da pomenemo i službu u crkvu Sv.Petke, tri puta sam bila na Liturgiji i pričestila se za Spasovdan. Saživela sam se sa mestom na taj način, kao da sam bila kod mojih koji taj dan preslavljaju.
Bosiljka Uglavnom,kompletno zadovoljni sa uslugama...

Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

Aqua Bgd Travel

Beogradska 46. stan 2, Beograd
011/32-33-652; 011/ 30-37-652; 060 / 32-33-652
rezervacije@aquatravel.rs; office@aquatravel.rs

Napomene

  • Vaučer plaćate 650 din, u agenciji plaćate 65 evra!
  • Podaci su informativnog karaktera, sve informacije preuzeti sa sajta agencije!
  • Pre uplate proveriti broj slobodnih mesta!
  • Nakon krajnjeg označenog roka iskoristivosti vaučer nije moguće iskoristiti!

ARANŽMAN OBUHVATA

  • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
  • 2 noćenja sa doručkom u Draču hotelu 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama ( doručak kontinentalni-samoposluživanje)
  • obilaske prema programu
  • usluge licenciranog pratioca grupe (predstavnik agencije)
  • troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • obaveznu gradsku taksu (2 eur po osobi)
  • međunarodno putno osiguranje (4 eur po osobi)
  • ulaznice i fakultativne izlete
  • individualne troškove

Slične ponude