690 din za vaučer za 39% popusta na novogodišnje putovanje Paralija-Solun-Meteori za 85 evra (prevoz +2 noćenja)!

1130 DIN
Ponuda je istekla
Odlična organizacija
Ljubazni vodiči
Višegodišnje iskustvo
NOVA GODINA PARALIJA-SOLUN-METEORI
 
30.12.2015-03.01.2016.
5 dana/ 2 noći

Solun je jedan od najstarijih gradova u Evropi. Osnovan je 315. godine pre Hrista. Solun je jedan od svega nekoliko milionskih gradova na Balkanu, glavni je grad Egejske Makedonije, administrativni, trgovinski, univerzitetski i turistički centar.Posmatrajući ga u regionalnom kontekstu, kao da je nepravedno zapostavljen u odnosu na „svetlosti“ Istanbula, Atine, Beograda… U okviru matične države zasenjen je veličanstvom Atine a atinjani kao da su oduvek uživali u omalovažavanju svog večitog rivala nazivajući ga „Bugarskom“ i sl.Solun je grad Aleksandra Velikog Makedonskog. Slavno i lepo ime Thesaloniki mu dolazi od imena lepe Makedonske princeze, sestre Aleksandra Velikog po kojoj je dobio ime (dama se zvala Thesalonika).

Paralija se nalazi oko 60 km od Soluna, oko 30 km od popularnih letovalista Nei Pori i Leptokarija i 6 km od trgovačkog centra Katerini gde su upečatljive prodavnice krzna i kožne galanterije kao i prodavnice suvenira, taverne, giros, Mc Donald’s, poslastičarnice…Paralija pruža brojne sportske sadržaje, sportove na vodi, odbojku na pesku, veliki broj igrališta, terene za tenis i odbojku. Moguća je i vožnja vozicem do susednog letovališta, Olympic Beach-a koji je udaljen svega 3 km.

Manastir Meteori (Meteora – Μετέωρα) je skupina pravoslavnih manastira u blizini grčkog grada Kalampake (Kalambaka), u oblasti zapadne Tesalije(Thessaly). Manastiri su veoma poznati po svom nesvakidašnjem položaju na vrhovima stena koje imaju oblik stubova i smatraju se najvrednijom grupom manastira u Grčkoj odmah posle Svete Gore(Mount Athos). Meteori se nalaze na spisku kulturnog blaga UNESCO, i pod zaštitom su ove međunarodne organizacije.Smatra se da su još u 11. veku ovde boravili monasi-pustinjaci, a tokom sledećih vekova počelo se sa uspostavljanjem prvih manastira. Meteori svoj procvat doživljavaju sa početkom otomanske okupacije u ovim krajevima, jer je ovako skriveno područje među ogromnim stenama na visini omogućavalo primereno odstojanje u odnosu na ondašnju neprijateljsku vlast. U početku je bilo čak 20 manastira, da bi do današnjih dana preostalo samo šest. Na početku. Kada su izgrađeni prvi manastiri, dolazak do njih je bio izuzetno težak – naime, kao pomoć na putu u zdanja na kamenim stubovima služile su samo kožne lestvice ili svojevrsne velike mreže namenjene specijalno u tu svrhu. Ovakav vid “otuđenosti” manastira je omogućavao monasima neometan život i molitvu. Tek početkom 20. veka do manastira su isklesane prve stepenice. Poslednjih decenija manastiri su postali mesto hodočašća i popularna destincija za obilaske u turističkim turama.

Plan putovanja:

1.Dan 30.12.2015.-Beograd

Polazak u 23:00h sa parkinga  preko puta Sava Centra. Noćna vožnja kroz Srbiju, Makedoniju do Grčke i Paralije sa kraćim usputnim pauzama radi odmora i granica.

2.Dan 31.12.2015.-Solun-Paralia

Dolazak u Praliju u jutarnjim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativno odlazak na Olimp. Fakultativno odlazak na doček Nove Godine. Noćenje.

3.Dan 01.01.2016.-Paralia-Solun–Paralia

Doručak. Fakultativno odlazak na celodnevni izlet do Soluna. Panoramsko razgledanje grada: kulturno spomen groblje palim borcima sprske vojske I svetskog rata u Bitci na Kajmakčelanu - Zejtinlik, crkva posvećena kazandžijama - Panagia Halkeon; crkva Sv. Mudrosti u Solunu – Agia Sofija; monumentalna vizantijska ckrva zaštitnika grada Sv.Dimitrija u cijoj kripti se, po verovanju, nalaze mošti ovog sveca; trg sa imenom najvećeg mislioca antičke Grčke, rođenog u Stagiri, i po kojem je trasiran pogled na zapadni svet–Aristotelov Trg; mauzolej sa freskama i slikama u mozaiku od zlata, hrišćanska bogomolja, crkva Sv Đorđa- Rotonda; zdanje podignuto u čast pobede rimskog cara Cezara Galerijusa, rođenog u Sirmijumu, nad Persijancima početkom IV veka nove ere - Galerijev Slavoluk; Arheološki i Vizantijski muzej; simbol grada, vizantijska fortifikacija – Bela kula. Nastavak putovanja do Paralije. Slobodno vreme. Noćenje.

4.Dan 02.01.2016.-Paralia-Meteori–Beograd

Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativno odlazak na celodnevni izlet do Meteora. Obilazak radionice Ikona, potom panoramski obilazak manasitra na Metorima i ulazak u manasitr Velika Meteora-Preobraženje. Slobodno vreme. Nastavak ptovanja sa pauzom u restoranu za ručak ili kafu. Posle pauze nastavak putovanja prema kanjonu Tempi i crkvi Sv.Petke. Obilazak crkve i pećine sa lekovitim izvorom. Nastavak putovanja ka Paraliji odnosno Beogradu. Noćna vožnja. Vožnja kroz Makedoniju i Srbij uz kraće pauze radi odmora i granica.

5.Dan 03.01.2016.–Beograd

Dolazak na mesto polaska u  jutarnjim časovima.

U cenu aranžmana uračunato :
 
  • prevoz turističkim autobusom na datoj relaciji prema programu ( AC,DVD );
  • smeštaj u hotelu2/3*  u Paraliji na bazi 2 noćenja sa doručkom;
  • smeštaj u 1/2, 1/3 sobama ( svaka soba sa ima twc, tv);
  • usluge vodiča, tehničkog predstavnika agencije tokom putovanja;
  • agencijske usluge

U cenu aranžmana nije uračunato :

  • izlet do Soluna 10 evra;
  •  izlet do Meteora  20 evra;
    izlet do Olimpa 10 evra;
  • doplata za 1/1 sobu 40 evra
  • putno zdravstvno osiguranje u iznosu od 480,00 din po osobi ;
  •  individualne troškove (ručak,piće..)


Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

Lavli Travel

Budimska 7, Beograd
011/3290-988

Vaučer važi

do 3.1.2016.

Napomene

  • Doplata u agenciji 85 evra umesto 139 evra!
  • Program je informativnog karaktera, sve podatke preuzeti sa sajta agencije Lavli travel!
  • Odmah po dobijanju vaucera, a najkasnije 10 dana pre zeljenog termina putovanja, izvrsite rezervaciju mesta slanjem vaucera i podataka putnika (ime i prezime, godina rodjenja, mobilni kontakt telefon) na mail agencije info@lavli.rs. U roku od 24h agencija ce vam poslati odgovor na rezervaciju)
U cenu aranžmana uračunato :
  • prevoz turističkim autobusom na datoj relaciji prema programu ( AC,DVD );
  • smeštaj u hotelu2/3*  u Paraliji na bazi 2 noćenja sa doručkom;
  • smeštaj u 1/2, 1/3 sobama ( svaka soba sa ima twc, tv);
  • usluge vodiča, tehničkog predstavnika agencije tokom putovanja;
  • agencijske usluge

U cenu aranžmana nije uračunato :

  • izlet do Soluna 10 evra;
  •  izlet do Meteora  20 evra;
    izlet do Olimpa 10 evra;
  • doplata za 1/1 sobu 40 evra
  • putno zdravstvno osiguranje u iznosu od 480,00 din po osobi ;
  •  individualne troškove (ručak,piće..)

Slične ponude