7500 din za multislajsni skener sa kontrastom (MSCT) regije po izboru (abdomen, karlica, grudni koš, glava) + cd, film i opis doktora u DC Zemun!

8950 DIN
Ponuda je istekla
Izaberite varijantu:
Vrhunski medicinski stručnjaci
Najsavremenija oprema
Dugogodišnje iskustvo

U cenu je uključeno:

  • multislajsni skener sa kontrastom (MSCT) regije po izboru (abdomen,karlica,grudni koš,glava) + cd, film
  • opis doktora

Brinući o Vašem zdravlju prethodnih 16 godina i uvažavajući sve Vaše realne potrebe u prevenciji i dijagnostici bolesti, Dijagnostički Centar Zemun je angažovao ekipu vrhunskih medicinskih stručnjaka i nabavio novu medicinsku opremu, čime je omogućio proširenje broja i vrsta dijagnostičkih procedura.

Uz proverenu ekipu radiologa iz oblasti CT, MR i Ultrazvučne dijagnostike i subspecijalista iz oblasti neurologije, urologije i pulmologije, koji koriste najsavremenije dijagnostičke uređaje, spremni smo da na najbolji način omogućimo dobijanje pravovremene i tačne dijagnoze.

Dugogodišnji kvalitetan rad, permanentno ulaganje u kvalitet stručnog tima i korišćenje najnovijih naučnih i tehnoloških dostignuća je omogućio da specijalistička ordinacija iz oblasti radiološke dijagnostike preraste u zdravstvenu ustanovu – specijalnu bolnicu za neurologiju. Dakle, spojili smo poslednju reč medicinske tehnike, adekvatan prostor, obučene eksperte i ostvarili uslove evropske medicine.

Magnetna rezonancija

MR uređaji snimaju signale koji potiču iz jezgra vodonika (protona) koje se nalaze u molekulama ljudskog tela koje je postavljeno u snažno, homogeno magnetno polje. Magnetno polje se označava jedinicom tesla (T). Dobijeni signal se snima u matricu nazvanu k-prostor (eng. k-space), analizira kompjuterom i preračunava u snimak koji odgovara malenom volumenu tkiva (engl. voxel). 

Kako se prilikom snimanja koriste jako magnetno polje i radiotalasi, snimanje je neškodljivo za razliku od radioloških metoda pri čemu se koriste rentgenski zraci (x-zraci) jer kod MR ne dolazi do jonizacije tkiva. Ipak deo energije se prenese u tkivo što se naziva SAR (od engl. specific absorption rate) i obeležava energiju koja se preda kao u zagrevanje tkiva. Jedinica je mW/kg.

Kako magnetno polje jako privlači metalne predmete, na svakom uređaju stoje upozorenja. Tako pacijenti koji imaju u sebi legure gvožđa ili "pacemaker" treba da se konsultuju sa osobljem Dijagnostičkog centra Zemun pre kupovine kupona i samog pregleda. Takođe razne naušnice, zubne proteze i slično mogu smetati snimanju ili izazvati neželjene efekte.

OPIS PREGLEDA

Pregled se obavlja u specijalnoj MR sali gde pacijent leži na stolu koji se uvlači u cev MR aparata. Za pregled nije neophodna nikakva prethodna priprema. Pregled je apsolutno BEZBOLAN i ne traje dugo. Neophodno je da se NE POMERATE za vreme pregleda, a rentgen tehničar će Vas obavestiti o završetku pregleda. U toku pregleda se čuje buka ("lupanje") koje potiče od promene gradijenta magnetnog polja i normalna je tehnička karakteristika aparata.  Kod manjeg broja osoba javlja se u toku pregleda svetlucanje u očima, kao i metalni ukus u ustima ali su to prolazni efekti koji prestaju po završetku pregleda.
Takođe Vas obaveštavamo da magnetno polje ima štetan uticaj na sat,mobilni telefon i magnetne kartice, pa ih treba odložiti pre pregleda.

http://www.dc-zemun.com

Ocena ponude

4,8/5 (ocene: 44)
Ivica Баш све,од пријема до одласка врхунска професионална услуга.
Dejan Osoblje koje je izvanredno.

Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

DC Zemun

Tošin Bunar 6, Beograd, Beograd
011/31-60-309

Vaučer važi

do 30.9.2019.

Napomene

  • Vaučer obuhvata: multislajsni skener sa kontrastom (MSCT) regije po izboru (abdomen,karlica,grudni koš,glava) + cd, film + opis doktora
  • Obavezno zakazivanje termina unapred!
  • Radno vreme: ponedeljak - petak 08.00 - 19.00h subota 08.00 - 14.00h.
  • Konatkt telefon: 011/31-60-309 
  • Jedan vaučer važi za jednu osobu!
  • Možete kupiti više vaučera!
  • Osobe sa metalnim implantima, osobe sklone alergijskim reakcijama i povećanim nivoom uree i kreatinina se prethodno moraju konsultovati sa stručnim kadrom centra.

Slične ponude