790 din za vaučer za popust na putovanje u Bihać i Japodske otoke (2 noći + prevoz) za 119€ - Flamingo travel!

Termini putovanja:

27.06.2024. - 01.07.2024.
29.08.2024. - 02.09.2024.

Program putovanja:

Prvi dan: BEOGRAD

Polazak iz Beograda u 22h, kod Vaznesenjske crkve, u ulici Admirala Geprata. Noćna vožnja do Bihaća sa usputnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

Drugi dan: BEOGRAD – JAPODSKI OTOCI – BIHAĆ

Dolazak do Japodskih otoka u jutarnjim časovima, gde će se putnici imati priliku da se osveže uz predivne pejzaže reke Une. Japodski otoci predstavljaju kulturno – arheološko područje smešteno u naselju Račić nadomak Bihaća. Turistički kompleks Japodski otoci se prostire na pet rečnih otoka ili ada koje su međusobno povezane drvenim mostovima. Naziv je dobio po Japodima, antičkom plemenu koje je nastanjivalo područje srednjeg toka reke Une, a specifični su po tome što su gradili sojenička naselja. U prirodnom okruženju Japodskih otoka nalazi se restoran u kojem možete probati domaće gastro specijalitete. Gledani iz vazduha, Japodski otoci imaju oblik srca.

Posle obilaska Japodskih otoka, polazak prema Bihaću. Obilazak grada sa lokalnim vodičem: Kapetanova kula, Crkva Svetog Ante Padovanskog, Bihaćki sarkofag, džamija Fethija, koja je nekada bila katolička crkva, Muzej AVNOJ-a, skulpura ,,Devojka sa Une”, stari grad Sokolac… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme.

Poslepodne fakultativni odlazak do Utvrđenja Ostrožac na Uni. Grad Ostrožac podignut je na uzvišenju iznad reke Une. Danas Ostrožac je jedna od najočuvanijih utvrđenja u BiH. Smešten na dominantnom uzvišenju iznad leve obale Une,dvorac Ostrožac je uočljiv i nezaobilazan. Čine ga srednjovekovna utvrda iz Osmanskog perioda, dvorac Lothara von Berksa i zbirke skulptura koja se nalazi u prirodnom okruženju Starog grada. Koliko je samo utvrđenje bilo pažljivo i mudro konstruisano, dovoljno govori podatak da je tokom perioda kada je njim upravljao  general Ivan Lenković sa svojih 40 vojnika, Osmanlijama trebalo preko gotovo sto godina da ga osvoje. Ono što je isto tako vrlo zanimljivo je da je čitav ovaj kompleks Starog grada Ostrožca, zidan tokom čak četiri perioda, a najstariji deo, prema istorijskim podacima, izgrađen je još 1286. godine, kao posed knezova Blagajskih Babonića, hrvatske plemićke porodice koja je u tom periodu vladala ovim mestom. Povratak u hotel. Noćenje.

Treći dan – BIHAĆ – PLITVICE

Dorucak. Slobodno vreme u Bihaću ili fakultativni odlazak od PLITVIČKIH JEZERA.

Plitvička jezera najstariji su i najveći nacionalni park Republike Hrvatske. Svojom  prirodnom lepotom ovo je područje oduvek privlačilo zaljubljenike u prirodu, pa je još 1949. godine proglašeno prvim nacionalnim parkom u Hrvatskoj. Proces osedravanja, kojim se formiraju sedrene barijere i stvaraju jezera, predstavlja jedinstvenu univerzalnu vrednost zbog koje su Plitvička jezera dobila međunarodno priznanje 1979. godine, upisom na UNESCO-vu listu svetske prirodne baštine. Posle posete povratak za Bihać. Slobodno vreme. Noćenje.

Četvrti dan: BIHAĆ – NACIONALNI PARK UNA – fakultativno (Štrbački buk, Kulen Vakuf, Martin brod)

Noćenje. Doručak. Slobodno vreme u Bihaću ili odlazak na poludnevni fakultativni izlet u NP Una i uživanje u predivnom prirodnom okruženju. Najposećenija destinacija u Nacionalnom parku je Štrbački buk. Visok 24,5 metra, ovo je najviši vodopad na Uni, a od pogleda na ovo čudo prirode zastaje dah. Moć vode možete osetiti po buci i kapljicama koje pršte na sve strane. Nekada su obale ovog vodopada krasili brojni unski mlinovi. Danas područje oko vodopada krase edukativne ploče koje prate staze parka, kako bi posetioci mogli naučiti više o prirodnim lepotama i kulturno-istorijskoj baštini ovog područja.Napomena: jedan deo do samog Štrbačkog buka, gde je makadamski put, prelazi se pešice, oko 3km u jednom pravcu, lagana šetnja.Kada se po dolasku na lokalitet krenete spuštati prema vodopadima, na trenutak nećete verovati da ste i dalje u Bosni i Hercegovini, jer ogromna energija vode, kao i milion boja koje vas okružuje, učiniće da se osećate kao da ste zalutali u neku divljinu.

Posle uživanja u Štrbačkom buku, nastavak putovanja do Kulen Vakufa, zanimljivog gradića koji je od davnina predstavljao važno čvorište puteva. U vreme Rimskog carstva tuda je prolazio put koji je od Zadra povezivao rimske provincije Dalmaciju i Panoniju. Kulen Vakuf se prvobitno zvao Džisr-i-kebir (tur. Veliki most) po mostu koji je sagrađen na Uni početkom 18. veka. Iznad Kulen Vakufa nalazi se Stari grad Ostrovica, izgrađen na istoimenom brdu. Grad je bio opasan jakim bedemima, visokim do 10 metara. Tvrđava se sastojala od četiri kule i dve tabije. Prema usmenim predanjima, kad je austrougarska vojska napala Ostrovicu, vojnici su odolevali napadima zahvaljujući ženama Ostrovice. Zapisi govore kako su i žene oblačile oklope i borile se zajedno s muškarcima, što je izrodilo legendu o ostrovičkim Amazonkama. Severna kula je obnovljena i sada je ovo atraktivna turistička lokacija sa koje se pruža spektakularan pogled na Ljutočku dolinu i korito Une.

Posle posete Kulen Vakufa i Ostrovice, nastavak putovanja do gradića Martin Broda, gde Una stvara najveći kompleks slapova u svom toku. Pored najpoznatijeg i najvećeg Milančevog buka, u Martin Brodu možete videti mnoštvo drugih slapova, kaskada i bazena koji se prostiru kroz naselje, sve do ušća rečice Unac u Unu.Tu se nalazi najveći vodopad na reci Uni visok oko 54 m koji stvara prelepe veće i manje slapove i kaskade. Slobodno vreme za ručak. Povratak u Bihać.

Polazak za Beograd u večernjim časovima oko 17-18h. Noćna vožnja.

Peti dan: BEOGRAD

Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

U cenu je uključeno:

  • Prevoz modernim turističkim busevima  ili minibusevima u zavisnosti od broja putnika
  • Smeštaj u hotelu 3* u Bihaću na bazi 2 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama
  • Usluge licenciranog turističkog vodiča
  • Obilazak Bihaća i Japodskih otoka sa vodičem
  • Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno:

  • Individualni troškovi
  • Putno zdravstveno osiguranje
  • Deca 2-12 godina plaćaju 109€
  • Fakultativni izlet – Tvrđava Ostrožac 15eur/ deca 10eur
  • Fakultativni odlazak do Plitvickih jezera-45eur sa ulaznicama
  • Fakultativni odlazak -Nacionalni park Una, Štrbački buk, Kulen Vakuf, Ostrovica, Martin brod-35eur/deca 20eur
  • PAKET FAKULTATIVNIH ULAZNICA U AGENCIJI SE MOZE UPLATITI PO CENI OD 85eur!
  • OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA ZA PLITVICKA JEZERA U AGENCIJI PRE POLASKA!

Ocena ponude

4,8/5 (ocene: 51)
Slobodanka Počevši od prevoznika,pa preko vodiča koja je bila odlična i samog grada.Nisam zamišljala da je Temišvar tako lep grad,tako da sam oduševljena.
Daniela ponuda

Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

FLAMINGO TRAVEL KLUB

Vojvode Milenka 46, Beograd
011 7491 713, 061 522 31 50
info@flamingotravelklub.rs

Napomene

  • Vaučer plaćate 790din, u agenciji plaćate 119€!
  • Pre uplate proveriti broj preostalih slobodnih mesta!
  • Telefon agencije: 061 522 3150, 011 749 1713
  • Deca 2-12 godina plaćaju 109€!

U cenu je uključeno:

  • Prevoz modernim turističkim busevima  ili minibusevima u zavisnosti od broja putnika
  • Smeštaj u hotelu 3* u Bihaću na bazi 2 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama
  • Usluge licenciranog turističkog vodiča
  • Obilazak Bihaća i Japodskih otoka sa vodičem
  • Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno:

  • Individualni troškovi
  • Putno zdravstveno osiguranje
  • Fakultativni izlet – Tvrđava Ostrožac 15eur/ deca 10eur
  • Fakultativni odlazak do Plitvickih jezera-45eur sa ulaznicama
  • Fakultativni odlazak -Nacionalni park Una, Štrbački buk, Kulen Vakuf, Ostrovica, Martin brod-35eur/deca 20eur
  • PAKET FAKULTATIVNIH ULAZNICA U AGENCIJI SE MOZE UPLATITI PO CENI OD 85eur!
  • OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA ZA PLITVICKA JEZERA U AGENCIJI PRE POLASKA!

Slične ponude