850 din za vaučer za popust na putovanje u Istanbul za Novu Godinu za 135 evra (četri noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* + autobuski prevoz)! Termin polaska 28.12.!

Ponuda je istekla

Istanbul - najveći i najvažniji grad u Turskoj. Nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog
mora, na raskrsnici puteva koji vode sa Balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno
more. Jedini je grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta. U davna vremena poznat kao
Konstantinopolj ili Konstantinov grad, kasnije Carigrad, a danas Istanbul, predstavlja najjače
ekonomsko i kulturno sedište turske države, važan internacionalni i saobraćajni čvor, a ujedno i
veoma zanimljiv turistički centar.

Program putovanja:

1. DAN

Polazak iz Beograda sa turističkog terminala, koji se nalazi u sklopu Autocentra Lasta, na autoputu Beograd – Niš u 16.00 h. Vožnja kroz Srbiju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti. Noćna vožnja kroz Bugarsku i Tursku.

2. DAN

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za shopping u Kapali čaršiji (bazar sa preko 4000 radnji). Mogućnost večernjeg odlaska u autentični turski nargila bar na nargile i čajeve. Noćenje.

3. DAN

Doručak. Nakon doručka, mogućnost odlaska na fakultativno razgledanje Istanbula sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. Obilazak Plave Džamije (jedne od tri najveće i najlepše džamije u islamskom svetu), Svete Sofije ( nekada najveće pravoslavne crkve na svetu, pa džamije a sada muzeja stare skoro 1500 godina), Topkapi palate (velelepne sultanske palate gde je živela većina turskih Sultana sa riznicom dragulja, dijamanata, zlata i ostalih poklona koje je sultan dobijao od svojih vazala i podanika), Rimski Hipodrom (ogromnog platoa gde su se za vreme starog Rima održavale trke dvokolica). Odlazak na egipatski bazar i kupovina začina sa Istoka. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost fakultativnog odlaska na tursko veče (nezaboravan show sa plesačicama, folklornim ansamblima, bacačima noževa i večerom sa dva pića po izboru). Noćenje.

4. DAN - PRINČEVSKA OSTRVA (fakultativno)

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog odlaska do Prinčevskih ostrva. Ostrva su dobila ime "Prinčevska" jer su služila kao mesto izgnanstva kraljevskih porodica i drugih kraljevskih ličnosti. Kasnije, Prinčevska ostrva su služila kao letnjikovac i izletište za bogatije građane. Slobodno vreme za obilazak jednog od ostrva i uživanje. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Priprema za Docek Nove Godine. U vecernjim satima  je organizovan docek Nove Godine na brodu uz krstarenje i zabavni program(fakultativno)  ili docek u Restoranu. Noćenje.

5. DAN - BURSA (fakultativno)

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog odlaska do grada Burse. Nekadašnja prestonica Osmanlijskog carstva, zaštićena planinom Uludag, nedaleko od obale Mramornog mora, mesto gde su sahranjene sultanije Hurem i Mahidevran, grad Bursa važi za industrijski i kulturni centar Turske, a njena ekonomija zauzima drugo mesto, odmah posle Istanbula.

Obilazak „zelene“ džamije, turbeta osnivača Osmanske dinastije, sultana Osmana i njegovog sina Orhana. Odlazak do Koza hana i do „velike“ džamije. Slobodno vreme na Kapali čaršiji za šoping i individualne aktivnosti. Povratak u Istanbul u večernjim časovima. Noćenje.

6. DAN

Doručak.  Nakon doručka, mogućnost fakultativnog izleta: Krstarenje Bosforom (obilazak Istanbula sa vode gde ćete videti najraskošnije vile, dvorce i letnjikovce najbogatijih ljudi kako u Turskoj tako i u svetu) sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku, obilazak Carigradske Patrijaršije i zidina, poseta Taksimu ( najveći trg u Istanbulu) i ulici Istiklal (shopping ulica). Fakultativna poseta Dolmabahče palate ili slobodno vreme.Povratak u centar Polazak za Beograd u večernjim časovima. Noćna vožnja preko Bugarske sa usputnim zadržavanjima radi obavljanja carinskih formalnosti.

7. DAN

Dolazak u Beograd na turistički terminal u popodnevnim casovima.

Aranžman obuhvata:

  • prevoz autobusima visoke turističke klase sa audio, video i  klima opremom
  • smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom u Istanbulu (doručak švedski sto) u Boutique hotelima 3* u 1/2 i 1/3 sobama  
  • organizacija i vođstvo puta

Aranžman ne obuhvata:

  • ulaznice za posetu muzejima i ostale individualne troškove
  • fakultativni izleti
  • putno zdravstveno osiguranje

Ocena ponude

4,2/5 (ocene: 12)
Dejan Prijatan ambijent, usluga,čorbica-supa, vrlo ukusna.
Branko Enterijer

Pitanja

Sara
16.11.2019. 13:18
U naslovu piše 4 noćenja, ali u delu ‘aranzman obuhvata’ navedena su 3 nocenja umesto 4?
Kupoman
Saro, u pitanju je 4 noćenja. :)

Gde iskoristiti vaučer?

Omniturs

Dragoslava Jovanovića 3, Beograd
011/33-48-851

Napomene

  • Vaučer plaćate 850 din, u agenciji plaćate 135 evra!
  • Termin: 28.12.!
  • Obavezno je da pre kupovine vaučera kontaktirate turističku agenciju radi provere raspoloživosti kapaciteta i rezervacije termina!
  • Vaučer važi za jednu osobu!
  • Kontakt telefon: 011/33-48-851

Aranžman obuhvata:

  • prevoz autobusima visoke turističke klase sa audio, video i  klima opremom
  • smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom u Istanbulu (doručak švedski sto) u Boutique hotelima 3* u 1/2 i 1/3 sobama  
  • organizacija i vođstvo puta

Aranžman ne obuhvata:

  • ulaznice za posetu muzejima i ostale individualne troškove
  • fakultativni izleti
  • putno zdravstveno osiguranje

Slične ponude