890 din za vaučer za 40% popusta na PUTOVANJE u TOSKANU (SIENA/PIZA/FIRENCA) za 119 evra za DAN ZALJUBLJENIH (tri noćenja u hotelu sa 3*+autobuski prevoz) sa agencijom FELIX TRAVEL!Termin polaska 12.02.!

1480 DIN
Ponuda je istekla

DAN ZALJUBLJENIH U TOSKANI 2016

FERARA-SIENA-SAN ĐIMINJANO-LUCA-PIZA-PRATO-FIRENCA

12.02.2016. – 16.02.2016. AUTOBUSOM 6 dana / 3 noći

FIRENCA-Smeštena na reci Arno u regiji Toskana. Osnovali su je Rimljani u prvom veku pre nove ere. U Firenci je rodjena renesansa. U tom periodu zahvaljujući porodici Medici ovde su živeli i radili brojni poznati umetnici: Đoto, Leonardo da Vinči, Mikelanđelo, Donatelo, Botičeli…u ovom gradu je rodjen i Dante Aligijeri!

PIZA-Grad koji svi prepoznajemo po njegovom KRIVOM TORNJU…ali tu  je i čuvena krstionica i mnoge druge znamenitosti na “polju cuda”…

LUKA-Za ovaj grad se može reći  da je jedan od najlepših gradova regije Toskana. Luka je pojam toskanskog grada!

SIENA-Poznata turistička destinacija u regiji Kjanti, poznatoj po proizvodnji vrhovnih vina. Grad gotike, sa palatama od cigle i šarmantnim trgovima prostire se na tri brega u srcu brežuljkastih predela Toskane.

SAN ĐIMINJANO-Srednjovekovni grad koji je sačuvao duh 13. veka i koga sa razlogom zovu “grad tornjeva”. Bogati trgovci su izgradili 72 tornja koja su stražarila u centru starog grada. Danas je ostalo 15 tornjeva koji dominiraju ovim šarmantnim gradićem.

PRATO-Grad pun kontrasta.Prato otkriva svoju kulturnu i istorijsku prošlost koja se ukršta sa indstrijskom sadašnjosti Jedan od razloga da obiđete Prato je kolač “biscotti” dva puta pečen kolačić koji se umače u slatko vino ili kafu nazivaju ga “Prato di biscotti” i orginalni možete kupiti samo ovde. Katedrala Duomo di Prato čuva jednu od najvećih relikivija sveti pojas device Marije koji se prikazuje javnosti  na pet praznika godišnje.Prato je čuven po muzeju tekstila, mortadeli iz Prata…

FERARA-grad u pokrajini Emila Romagna kojim dominira zamak Castello Estense, ono što je Firenca u Renesansi bila za slikarstvo to je Ferara  za muziku…

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN 12.02.2016. BEOGRAD Polazak sa parkinga kod Buvljaka u bloku 42 na Novom Beogradu u 18:00h. Skup putnika u 17:30h. Noćna vožnja kroz Srbiju, preko Hrvatske i Slovenije  sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2.DAN 13.02.2016. FERRARA – MONTECATINI TERME  Dolazak u Ferraru koja se nalazi u pokrajini Emilia Romagna. Grad ima 130000 stanovnika i kako Italijani vole da kažu spada u jednu od najbolje čuvanih tajni Italije. Posebno treba istaći zaostavštinu porodice D’ Este jer njihove  mnogobrojne palate velikog umetničkog bogatstva oduzimaju dah. Obilazak Piazza Savonarola, Castello Estense, Katedrala St.Georgie… Slobodno vreme do nastavka puta u Montecatini. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za uživanje u banji. Noćenje.

 3.DAN 14.02.2016. MONTECATINI-SIENA-S.ĐIMINJANO   Doručak. Celodnevni fakultativni izlet ka  živopisnim predelima oblasti Kjanti, svetski poznatoj po proizvodnji vrhunskih vina. Poseta  srednjovekovnom gradiću  San Điminjano  koji je očuvao svoj istorijski centar . Grad je poznat po nadimku “Grad  tornjeva”. Slobodno vreme. Nastavak puta za Sijenu. Šetnja gradom uz razgledanje Duomo – jedne od najlepših katedrala Italije „Znameniti Trg “Il Campo“ na kome se održava jedna od najživopisnijih gradskih fešti („Palio“), kontrade puža, pantere, akvile... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Montekatini u predvečernjim časovima. SREĆAN VALENTINE’S DAY ! Noćenje.

4.DAN 15.02.2016. MONTECATINI -LUCA-PIZADoručak- Fakultativni izlet u Pizu i Luku. U Pizi obilazak znamenitosti na jedinstvenom “Polju čuda”: Krstionica koju je Dante nazvao “Moj prelepi Sv.Jovan”, Katedrala podignuta u sjajnom fiorentinskom stilu i Krivi toranj, jedan od najvoljenijih simbola Italije. Slobodno vreme. Nakon toga odlazak u jedan od najlepših gradova regije Toskane - Luku. Panoramski obilazak: Trgovi Napoleone, Amfiteatro i San Mikele, gradska katedrala Svetog Martina, rodna kuća Đakoma Pučinija... Slobodno vreme. U predvečernjim časovima povratak u Montekatini. Noćenje.

 5.DAN 16.02.2016. MONTECATINI-PRATO-FIRENCA Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativni odlazak u Prato, grad koji  se nalazi u srcu regije Toskana i koji osvaja svojim šarmom. Čuven po razvijenoj tekstilnoj industriji i Kraljevskoj tvrđavi iz 13.veka. Pauza za kaficu (macchiato) i poseta  šoping centru „I Gigli“ u blizini Prata. Slobodno vreme za šoping. Nastavak vožnje do Firence. Jednom od najposećenijih gradova sveta, koji u svoje zlatno doba ulazi zahvaljujući uzdizanju moćne bankarske porodice Medici. Iz tog razloga Firenca danas uz Rim čuva najveće umetnicko blago sveta! Po dolasku obilazak: Piazza Santa Maria Novela, Piazza della Signoria, katedrala Santa Maria del Fiore, krstionik i Djotov zvonik, Ponte Vechio, Palazzo Uffici…Slobodno vreme do polaska. Nastavak putovanja ka Srbiji.

6. DAN: 17.02.2016.BEOGRADDolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

 

ARANŽMAN OBUHVATA :

  • Prevoz komfornim turističkim autobusom (klima, tv, dvd) prema program putovanja,
  • Smeštaj na bazi 3 noćenja u Montecatiniju sa doručkom u hotelu 3* u 1/2, 1/3 sobama,
  • Usluga predstavnika agencije/vodiča,
  • Usluga lokalnog vodica u Firenci,
  • Troškove realizacije programa.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  •  Fakultativne izlete.:Sijena i San Djiminjano -30 eura/deca 15 eura,
  •  Fakultativni izlet Luka i Piza -25 eura/deca 10 eura,
  •  Fakultativni izlet Prato (soping centar i Firenca) 25 e ,
  •  Individualne troškove putnika,
  •  Doplata za 1/1 sobu  na upit,
  •  Medjunarodno zdravstveno osiguranje

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:

Hotel Alba 3* nalazi se u centru Montecatinija. Sadrži restoran, recepciju. Sobe su 1/2, 1/3 imaju kupatilo, telefon. Doručak je kontinentalni (samoposluživanje).


Pitanja

Trenutno nema pitanja, možete da ostavite komentar.

Gde iskoristiti vaučer?

FELIX TRAVEL

Obilićev Venac 18-20, TC City Passage,, Beograd
011/405-9956

Vaučer važi

do 16.2.2016.

Napomene

  • Pre uplate proveriti broj preostalih slobodnih mesta!
  • Javiti se agenciji odmah po dobijanju vaučera!
  • Možete kupiti više vaučera!
  • Kontakt telefon: 011/405-9956

ARANŽMAN OBUHVATA :

  • Prevoz komfornim turističkim autobusom (klima, tv, dvd) prema program putovanja,
  • Smeštaj na bazi 3 noćenja u Montecatiniju sa doručkom u hotelu 3* u 1/2, 1/3 sobama,
  • Usluga predstavnika agencije/vodiča,
  • Usluga lokalnog vodica u Firenci,
  • Troškove realizacije programa.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  •  Fakultativne izlete.:Sijena i San Djiminjano -30 eura/deca 15 eura,
  •  Fakultativni izlet Luka i Piza -25 eura/deca 10 eura,
  •  Fakultativni izlet Prato (soping centar i Firenca) 25 e ,
  •  Individualne troškove putnika,
  •  Doplata za 1/1 sobu  na upit,
  •  Medjunarodno zdravstveno osiguranje

Slične ponude